Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o identifikaci rostliny jsem zoufalá, budu vděčná za každou radu..
Děláme herbář a já si nasušila kytky jenže nevím, co to je ..
1) vypadá jako přeslička, má takové žlité kvítky, lístky tenké opravdu jako přeslička, a teče z ní bílá tekutina..mohu přiložit foto, je už ale usušená..je to z lesa
2) je to plazivé, velmi drobné, kvítky jako zvonečky ve fialové barvě
vím, že je to z těch obrázků téžké, ale moc prosím, byla bych vděčná za jakékoliv tipy, hledám na netu, ale je to k zbláznění .. díky moc ..
tady 1)
Dobrý den,
na druhém obrázku je nejspíš popenec. Používám lístky např. do polévky, salátů a pod.
Odkaz : cs.wikipedia.org/...
Veliký dík! )
Bylo by možné poprosit vás pak ještě o nějaké? Mám pár věcí nasušeno a nevím co to je .. byla bych strašně vděčná
pak mám něco co vypadá jako nať od mrkve
to je ten první obrázek a to druhé jsem našla v trávníku bylo to poměrně vysoké drobné květy podobné jako blatouch, to třetí má velké listy a fialové květy, to 4. má dole listy a pak nahoře drobné bílé kvítečky, a to 5. je nějaká tráva, když budou poznané třeba jen dvě i tak budu moc ráda, děkuji moc
tady
2. pryskyřník
doplněno 25.05.13 09:39: lindaf. Když sem dáváš obrázky, chtělo by to mít na nich nějaké měřítko. Prostě kousek pravítka, ať si můžeme udělat představu, jak je ta rostlina velká. Třeba u té s fialovým květem by to možná pomohlo. I u té "mrkve" .
1. MOHLA by to být lnice,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.