Dobrý den, prosím, jaký škůdce mě ničí muškaty? Nic viditelného jsem nenašla. Mám je ostříhat k zemi, přesadit nebo koupit nějaký postřik? Přelité je nemám. Děkuji.Jitka
Ano, v noci je tam plno malých asi 1cm douhých jasně zelených housenek. Takový mrňata hubený a co zpusobili. Co s tím? Je vůbec možné se jich zbavit? Nechci muškáty zatím bez boje vyhodit pořád kvetou.
Zdravím, nebude to lakonosec ani uhnívání kořenových krčků. Opravdu to dělají malé zelené housenky. Nepodařilo se mi zjistit, o co jde. Vloni jsem muškát vyhodila, letos jsem našla na teprve zakořeněném řízku dírky na listu a housenku. Zatím se další neobjevily a muškát je v pořádku.
doplněno 25.08.18 09:36:
Tak to bude dělat dlouhozobka svízelová, už se to na poradte řešilo dřív. Má zelené housenky. Housenky posbírat a mělo by to pomoci.
Také bych si myslela, že vyhodit, ale to není tak snadné. Už se nedostane, do truhlíků, koupit vůbec nic. Už nic neprodávají. Ani v obchodech, ani na trhu. Už je po sezoně. Ještě snad někde kopřivy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.