Dobry den, chtela bych ted v zari koupit rodine v Holandsku cibulky tulipanu, ale muzu je privest az v prosinci, chci se zeptat, jak je skladovat aby prezily, minule se mi to nepovedlo. Dekuji
Zdravím. A nebylo by řešením koupit cibulky tulipánů nyní a poslat je poštou? Rodina bude mít čas si podle druhů a množství cibulek naplánovat kam vysadit a v klidu v září-říjnu pak výsadbu uskutečnit. Nejste malé děti a tak se domluvíte, že je to dárek k Vánocům. A odpadne starost - co s nimi v prosinci. A žádná z cibulek neuhyne a na jaře s jistotou vykvetou. Ida
Cibule tulipánů potřebují před zimou zakořenit.Pokud je dostanete v prosinci,tak je naskládejte do truhlíku,zasypejte dobrou zeminou/kompostem),zalejte a nechte v chladné místnosti nebo sklepě do jara.Zem udržujte mírně vlhkou.Pokud by se začaly objevovat na povrchu špičky listů,dejte truhlík na zahradu.
Záleží, kde bydlíte - já jsem předloni kompletně přesazovala celou květinovou zahrádku, včetně velkého množství cibulovin, pár dní před Vánoci. Na jaře vše krásně kvetlo. Tady ovšem bývají zimy velice mírné; někde na horách by to asi bylo problematičtější.
Vždy jsem je na podzim sázela do květináče nebo v zahradě do země a nad tím, jaká bude zima, jsem nikdy nepřemýšlela a vždy vyyrostly,dokonce ty, co jsem v zahradě zapomněla,vyrostly taky.
Jde mi spis o to co s nimi delat od toho zari do prosince. Ziju v Holandsku a rodine je muzu privest az v prosinci, tak co ten cas mezi tim? Zjistila jsem ze se daji koupit i v prosinci, ale budou dobre?
Odpovím poněkud jinak. U nás se dají také koupit holandské tulipány. Třeba podle v katalogů / např. Jos.Starkl / nebo na výstavách, ale i v nákupních zahradnických centrech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.