Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace červenočerných brouků

Od: packa* odpovědí: 4 změna:

prosím o radu jak se zbavit takových červenočerných brouků. Máme jich na zahradě moc a všude, už nám to leze i do bytu.Neznám jejich přesný název , ale říká se jim hrobaříci.Jsem z toho již nešťastná a nikdo neví jak na ně. Děkuji packa

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x
Zkuste spreje proti lezoucímu hmyzu - Biolit, Kobra a podobně.

hodnocení

0x
Pokud se opravdu jedná o tohoto brouka, je téměř jisté, že jde za něčím, co je uvnitř domu. Tento brouk je velice užitečný, je to likvidátor veškerých hnijících látek... Na zahradě určitě neškodí, pokud ho máte v bytu, zjistěte proč... kam se stahuje. Použitím insekticidu se připravíte o kvalitní vzduch a hlavně o informaci o důvodu chování těchto brouků...

packa*
hodnocení

Díky za radu, ale nějaký postřik to se nedá, potože oni se hned jak uvidí stím schovají a pak jsou jich taková hejna, že na ně musíme s hořákem a plynovou bombou, ale za 3-4 dny tam jsou znovu. Je pravda, že všude kolem nás jsou lípy a jak jsem se dočetla, tak se živí odpadem z lípy. Všude se ale splynem nedostaneme a tak jsem myslela, jest-li někdo nezná nějakou past, aby do něčeho nalezly sami. Věřte, že je to hrůza. ahoj packa
al bunda*

tak jsem trochu koukal, trochu hledal - hned jsem si neuvědomil, že ti brouci jsou ploštice a pak bylo jen otázkou jediného dotazu strejdy Googla, co proti nim.
zahradaml.cz/...

Ale zvažte to. Jsou celkem užitečné i když vlezlé až nepříjemně obtížné.
Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]