Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte ještě trávník? Vzpamatuje se?

Od: maky® odpovědí: 22 změna:

Hezké nedělní ráno, trávník samozřejmě zcela uschl, nebot tolik vody v sudech nemáme, abychom zachranovali trávník. Ale nevím, jestli se sám po zimě obnoví, nebo jestli se pak musí vysévat nový? Děkuji za odpověd.:)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jestli ještě někdy zaprší, měl by se vzpamatovat. Počítejte s tím, že určité procento trav odumřelo. Ovšem kolik zjistíte až se tak stane. Pak jedině dosít nebo se na to v tomhle počasí už úplně vy...

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, pokud bude vlhký podzim a zima, tak se na jaře vzpamatuje sám (maximálně se rozhodí nové semínko na holá místa a zakryje zeminou). Zdravím!

doplněno 19.08.18 10:22:

Myslím, že kdo má na zahradě ještě nějaký ten strom, který dělá stín, tak tolik "nebrečí". Horší je, když je vše vykáceno a zůstal jen trávník (a ještě krátce střižený).

72mona3*

Taky jsem si říkala, že stromy to zastíní, jenže zároveň chrání i před deštěm. Nám tu párkrát sprchlo, ale tak málo, že pod stromy se voda vůbec nedostala. Takže pod stromy to vypadá stejně.

ben®

72mona3 - u nás umí pršet i šikmo (za větru) .

Z velkých dřevin mám pouze jednu starou třešeň. Pod ní každoročně prosychá trávník nejdříve. Strom vodu "vypije". Jinak je to bída, trochu zeleného je ještě vidět u kůlny. Je tam polovinu dne stín a stéká tam voda ze střechy, protože na kůlně není okap. Vypadá to, že se bude muset nějaký kus staré rýny obstarat :(.

72mona3*

To u nás taky, jenže většinou jen z jednoho směru. Takže stejně ten strom vytvoří nějakou zástěnu. A i to sluníčko na obloze putuje. Zaparkujete auto ve stínu stromu a když se vrátíte, máte ho sice pod stromem, ale stejně na něj svítí ;) Běžte mrknout do lesa. Je tam pěkně stín, ale mechy i borůvčí jen šustí... :( To zas půjdu na houby až v listopadu...

an*
hodnocení

4x

Já zelený trávník mám, ale jednou týdně jsem ho zalévala. Ale tráva vůbec neroste, naposledy jsem ji sekala někdy začátkem července. Za zahradou už nejsou trávníky nikde.

Příští jaro tráva znovu vyrazí, ale jen za předpokladu, že nejsou zcela usušené i kořeny.

hodnocení

Tak to máte dobré, u nás je na výhni kolem bazénu, tam není žádný strom ani keř.

majky1*
hodnocení

2x

Já jsem již nakoupil hnojivo na trávník a již jen čekám až bude pršet abych mohl hnojivo rozvozit posypovým vozíkem protože se bojím že bez pohnojení by nebyla šance na obnovu mizivá. Letos je to hrozné , vůbec bych se nedivil kdyby nakonec zůstali neobražená velká místa , které se budou muset znovu osít , protože ta trává je tak suchá že při sešlápnutí křupe a úplně se drolí. No podzim a příští jaro ukáže , v jaké je nakonec kondici.

hodnocení

Pod nohama křupe jako seno, kořínky jsou asi také v čudu. :(

jabraka*
hodnocení

2x

Neplačte,kamarádi,trocha zeleně ještě zbyla.Tráva sice zahynula,ale zůstávají odolné druhy rostlinstva,tedy husí noha,svízel, jetel a svlačec.Až(?) zaprší,tak tito zelenáči ovládnou trávník.

JABRAKA

hodnocení

No ale "husí nohu" také nikde nevidím, snažila se podél plotu a už to taky zabalila.

72mona3*
hodnocení

2x

Hezké ráno. No, na zahradě bych to zas až tak černě neviděla. Mám takový ten "přírodní" - řebříček, jetel, sedmikrásky, mech a sem tam tráva. Takže proschlý je, ale myslím, že se s ním dělat nic nebude. Zvládne to sám.

Co mě ale štve, je trávník před domem. Letos jsem se s ním natrápila až až. Dolovali jsme túji, takže se část znova osívala. Jenže prvně mi semena spláchl déšť (a kroupy). Podruhé jsem zjistila, že to semeno už je staré. Potřetí mi zase komplet vyschlo, zatímco jsem byla v práci. Když se mi pak konečně zadařilo, rozhrabal ho nějaký pes *zed* Takže za letošek stačilo. Uvidíme, uvidíme...až se ochladí a sprchne. A jestli vůbec se mi ještě bude chtít něco dělat. Vypadá tak z 80% kaput. M.

jendad
hodnocení

2x

Včera jsem byl na jižní moravě a je tam hnědo . Už i kukuřice je uschlá. U nás je sice sucho , ale trávník jsem sekal minulý týden a to nezalévám a je normálně zelený . Zalévám akorát záhony , kvítka. Holt je unás o kabát víc (podhuří) . Také má vliv že jsu blízko potoka a běžně je do deseti rosa.

72mona3*

*slunce*Jo kukuřice. U nás už se sklízí rovnou popkorn *smich*

hodnocení

0x

Trávník nezalévám, je sucho a trávník vlastně už neexistuje. Ale nebojím se, tráva se vždycky vzpamatuje.

vernon
hodnocení

0x
Trávník kolem mého sídla zalévám a sekám. Jen okolo to vypadá jak v mohavské poušti...

72mona3*
hodnocení

0x

Tak jak jsou na tom vaše travní plochy?

Na zahradě jsem dnes "sklidila" plantáž řebříčku :-D a před domem to jen trochu doladím. Trávník se vzpamatoval úplně sám. M.

doplněno 21.09.18 23:16:

Tak to je fajn. ;)

hodnocení

My jsme dosévali, cca pred dvěma týdny, pak hned zapršelo, následně jsme zalévali a už se také zelená. Dnes přišel déšt a to ještě pomůže.

Co je to ta tráva *sok*? Letos jsem zahradu sekal 3x, naposledy v první polovině července. Ten borec, co se u nás živí sekáním trávy, se tenhle rok asi půjde napást, jenom nevím kam...

72mona3*

@amper - u vás nepršelo?

Pršelo. Třeba minulej tejden asi půl dne krápalo, takže dohromady nic. A dneska přišla bouřka, lilo jako z konve. Celejch 15 minut. Kde tráva nestihla chcípnout, má tak 3 cm. Kde chcípla, není zatím nic. Jen zmáčený žlutý cosi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]