Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové zatravňováky kolem obrubníku

Od: rotorod® odpovědí: 3 změna:

dobrý den

kolem obrubníku (mám kolem RD chodník) mám čím dal více žlutou spalenou trávu a skoro vubec tam neroste. Vím že od betonového obrubníku, ktery je nahřáty to bud horší. Napadlo mě dát kolem obrubníku třeba 20cm šíroký zatravnovák plastový a do toho zasít trávu. Myslíte že to bude lepší? albo bude něco jiného lepšího? co vy máte kolem obrubníku, jak tam udržujete trávu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x
Vite proc to tak je, se zatravnovaky se nic nezlepsi. V takovem pocasi co tak proste je, je nesmysl a proti selskemu rozumu vyzadovat a chtit udrzovat travu zelenou. To si muzou dovolit v Anglii, kde jim prsi skoro kazdy den. Jsme v Cechach, mame chtit cesky travnik a ne anglicky.

hodnocení

1x
NN, zatravnovaci plasty tohle neřeší ty jen rozvádí zátěž, aby se tráva neudusala. Vy potřebujete, aby jednak beton nehřál (to nejde) a ještě aby se voda z trávníku nevpijela do betonu. To by šlo oddělit folii. Nemám vyzkoušeno, ale slyšel jsem o tom. Pokud tak zkuste 2m na zkoušku a za rok uvidíte.
Jinak letos i v Anglii nemají dobré trávníky všude.

hodnocení

0x

Máte možnost odizolovat obrubník od trávníku nějakým pásem např. gumy. Trávník se pak nebude od obrubníku tolik zahřívat a odpařovat vodu. Já to řeším tak, že občas tento kousek kolem obrubníku pořádně proleju vodou. Ovšem jednou to neodhadnu nebo zapomenu a stejně se to připálí. Zatravňováky nic neřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]