Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hortenzie a rezivost květů

Od: alenakosikova odpovědí: 3 změna:

U velké hortenzie začnou rozkvétat okrajové květy a středová poupata zakrní a začnou reznout,vůbec nerostou.Našla jsem malé pavučinky,ale žádného škůdce.Vedle této hortenzie je asi v metrové vzdálenosti druhá,ta je celá rozkvetlá bez jakýchkoli příznaků.Pokud budete moci poradit,děkuji Košíková

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

4x

Je možné, že nemáte stejný druh. Jsou hortenzie které mají květy ploché a rozkvétají jen na okrajích. Středová poupata zůstanou zakrnělá a často odpadávají. U jiných druhů rozkvétají kulovité květy a to ve středu i na okrajích zárověň.

Hortenzie a rezivost květů
Hortenzie a rezivost květů #2

cesmina*
hodnocení

3x

Pokud to jde ,tak sem dejte fotku ,jinak se přikláním k an.Já mám dvě latnaté a jedna má právě všechny květy a druhá jen některé rozvité.Původně jsem si myslela ,že jí něco je,ale pak jsem zjistila ,že se jedná o jiný druh.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Souhlasím s an. Vložila i vhodné fotky. Bude se jednat o skutečnost, že jsou květy (viz obr.1), které mají jen po okrajích sterilní květy, které mají za úkol přilákat hmyz, a ten pak přelézá po malinkých kvítkách "opravdových" (uprostřed květenství) schopných vytvořit semena, a ty hmyz opyluje. Opylené květy rychle odkvetou a jak sama říkáte - zreznou. Už jich není potřeba. Když se podíváte pozorně na ty "květy kvetoucí"(viz obr. 2, zjistíte, že uprostřed každého toho květu (ve skutečnosti jsou to jen listeny) je malinký kvítek "opravdový - plodný", a ten vytváří semena. Tyto malinké kvítky také rychle zreznou, ale velké listeny kolem nich upoutají pozornost (proto jsou takto vyšlechtěné) a ty malinké zrezlé lehce přehlédnete.

Ale v letošním neskutečně horkém létě by se mohlo také jednat o to, že 2 stejné odrůdy hortenzie mají jinak osluněná stanoviště s jinak vysýchavou zemí, a podle toho vypadají. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]