Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísavník trojcípý - nemoc, škudci?

Od: anela* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Přikládám fotografii Přísavníku trojcípého, stáří cca 5 let. Odspoda je rostlina pěkná, ale konce jsou málo listnaté a listy uvadají. Tento rok se to stalo poprvé. Zálivka je v současnosti denní, hnojivo používám tekuté na dřeviny - dle návodu.
Poradíte, co by to mohlo být? Zvířátka jsem žádná nenašla. Díky. Alena

Přísavník trojcípý - nemoc, škudci?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Není patrné, z kolika rostlin je porost vytvořen. Pravděpodobně jsou jednotlivé šlahouny už moc dlouhé a doprava výživy je pro rostlinu již moc vyčerpávající. Shodou okolností mám tuto rostlinu jako stínidlo části pergoly a plotu (pěticípý) a vím, že je dobré nové šlahouny průběžně zakracovat. Během roku se vytváří dřevo, které v další sezoně pak obrustá novými šlahouny. Na deseti metrech mám asi dvacet rostlin a jejich bujení je již desátý rok obdivuhodné. Nechce se mi jít nyní fotit, ale budete-li mít zájem, fotku udělám. Pokud budete hledat další informace, využijte spíš jméno LOUBINEC TROJLALOČNÝ...
anela*
hodnocení

Děkuji. Jde o jednu rostlinu. Šlahouny s ovadlými listy jsem ostříhala, strhala a nakonec přeci jenom pod nimi našla zvířátka. Jde o lalokonosce, larvy ožírají kořeny, jdu na to něco sehnat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]