Nejste přihlášen/a.
Vloni jsem důkladně ryla zahrádku, každý kousek kořínku jsem vybírala / šlo to opravdu moc pomalu/, a letos mám zase všude svlačec. Má dlouhé kořeny, pletí vůbec nepomáhá, vždycky se mi přetrhne. Byl v bramborách, cibuli, pórku, jahodách, prostě všude. Další problém mám s molicemi / asi/, jsou na kadeřávku, kedlubnách a nevím, jestli mám stříkat a čím, co je nejméně škodlivé. Prosím, máte někdo zkušenost? Dík za radu.
Svlačec běžně koření ve 3 až 4 metrech. Mechanická likvidace spočívá v tom, že okamžitě odstraníta každý vyrostlý výhon a po několika letech ho oslabíte. Chemie na něho zabírá, ale omezeně. Zmiňovaný roundup ho sice spálí, ale ne celý podzemní systém a znovu obrazí. Nejlépe na něho zabírají postřiky s MCPA. Tady je seznam přípravků s touto látkou. agromanual.cz/...
Dobrý den, se svlačcem mám zkušenost takovou, že mechanicky zlikvidovat nejde - má i přes metr dlouhé kořeny, trhá se a znovu roste. Možná někdo poradí nějakou chemii, ale tu já bych stejně nepoužíval. Jinak na něj pomáhá až podzim a zima, kdy už neroste . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.