Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování zahradních ostružin

Od: pasekanka odpovědí: 9 změna:

Zdraví, potřebovala bych poradit jak zpracovat zahradní ostružiny, pár sklenic jsem zavařila. poraďte jak ostružiny zužitkujete vy. Děkují moc za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nik*
hodnocení

3x

Zamrazit rozložené na tácu a pak sesypat do krabičky...dělám tak např. borůvky.

rv*
hodnocení

2x

Děláme z nich sirup v parním odšťavňovači a třeba i zmrzlinu ve zmrzlinovači (tu bez jadérek).

nikdo*
hodnocení

0x

Sirup z ostružin, jsem předevčírem ochutnal u příbuzných a je skvělý.

pasekanka
hodnocení

Děkují všem za rady, určitě využijí.

petan86*
hodnocení

0x
Nevím jaký je rozdíl mezi zahradními a lesními, ale z těch z lesa jsem nedávno zadělal víno ☺

hodnocení

0x

Pečený čaj. Dostala jsem od vnuka maličkou skleničku jako dárek a je to hodně velká dobrota.

nikdo*

Musím se přidat ke chvále na pečený čaj. To je fakt velká dobrota. Dostal jsem ho loni k narozeninám od syna. A až budu mít chvilku čas, tak si ho zkusím taky udělat. Abych věděl, co to obnáší. Přeci jen, ty kupované, jsou dost drahé.

jabraka*
hodnocení

0x

Zahradní šlechtěné ostružiny jsou velmi úrodné.Přírodní jsou menší a člověk se naběhá pro slušnou dávku.Sklizeň vložím do skleněné mísy s víkem a v mikrovlnce nechám skapalnět.Tedy ohřát tak,aby pustila šťávu.Přepasíruji přes husté síto a šťávu zahustím s cukrem.Džem steriluji pod víčko.Spíše v menších sklenkách.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já je umyté dám do sáčku a mrazím až sáček, nebo prosypu cukrem, rozamčkám a naplním tvořítka na nanuky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]