Nejste přihlášen/a.
Prosím, ví někdo,co je tohle za plevel? Nežerou to ,ani ovce, ani husy a už mi to zničilo louku.
Dorůstá výšky až 50 cm, stonky zdřevnatí, znovu obrůstají, nejde to sekat...
Děkuji za odpověď
Mě to připadá jako durman. Ovce bych tím necpal, je to jedovaté.
Možná je, možná není. Určování z těchto leteckých snímků je vždy problém. Mě to podle habitu přišlo jako durman, tak jsem to napsal. Třeba nás tazatelka ještě obšťastní detailnějšími snímky např. poupat, květů, přípaně plodů a bude to jasné.
No vidíte, dostal jste dva hlasy a přitom durman to opravdu není. Ten má rád vlhčí místa a nikdy jsem ho neviděla na suché louce.
Lilek má jiné listy a ovcím by chutnal. Vy asi znáte jen šlechtěný okrasný durman, to je něco jiného. Tohle je durman - plevel.
Špatně vidím květy.
Mohl by to být lilek potměchuť.
Nebo lilek černý.
Poznáte podle plodů. A jsou jedovaté.
On to opravdu bude lilek, ale ty jsou jednoleté rostliny. Pokud vám to zaplevelilo pozemek, tak jste včas neodstranil odkvetlé rostliny a ty se vám tam vysemenily. Teď mě napadlo, že některé lilky jsou dvouleté, ale i tady platí - odstraní se semena, příští rok nic nevyroste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.