Nejste přihlášen/a.
Vzácně, ale přece, nám do areálu vnikne srna. To za cenu, že projde sto metrů osvětlenou ulicí. Tentokrát okousala poupata a letorosty na letos vysazených růžích. Našla jsem si postřik Hagopur Certosan, že funguje za základě "vůně". Máte s tím někdo zkušenost? Hodí se na růžové keře - květy, poupata? Nebo znáte nějaký jiný prostředek proti okusu, co by růže nezapatlal, jak to bývá u stromečků v lesních školkách. Balit je do nějakých ochranných sítí či folií nepřipadá v úvahu. Jde o okrasnou zahradu. Děkuji.
Dobrý den, s tím postřikem zkušenost nemám, ale pokud se srna dostane ulicí do areálu, tak by mohla být chyba třeba v jeho oplocení (a tuto chybu odstranit). A když tu srnu někdo viděl okusovat růže, proč ji jen nezaplašil? Nebo se jen domníváte, že to byla srna, ale nikdo ji neviděl? Zdravím!
Kdyby to šlo uzavřít, tak sem nepíšu. To je vjezd do luxusního hotelu z ulice. Srnu jsme tu měli párkrát, jsme na okraji lesoparku. Za plotem vídáme občas jejich skupinky. Menší zvíře /králík, zajíc/ by to neucvakalo tak vysoko a domácí zvířata, jako koza či koník, kterým růže chutnají, tu nejsou na kilometry daleko. Ptám se na tu "voňavost" doporučované chemie a jestli nepoškodí květy.
Se srnkami mám rovněž problém. Letos pomohlo, když jsem listy (ale ne květy) postříkala velmi zředěnou močůvkou. V podstatě to byla voda, ale byla ještě cítit po močůvce. Už tam nepřišly. Jinak jsou schopné okousat veškerá poupata všech květin.
Také by mě ale zajímaly zkušenosti ostatních.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.