Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo pozná

Od: pckop® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den. Kdo pozná rostlinu?

Kdo pozná
Kdo pozná #2

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Když ne alokázie, zkusím kolokázii.

jofa*

Tak jedubabicka už to dohledala a zřejmě správně.

spíš spojila kolo a Ásii :D

hodnocení

Tak jo, bylo to krátký.

@jmlc - spíš spojila kolo a Ásii

Ne - vynořila se jí z hlubin paměti dávno zapomenutá dobrodružná literatura z dětství ;) - aneb nikdy nevíte, co všechno víte.

hodnocení

6x

A já to prásknu. *smich*..Kolokázie.

rostliny-semena.cz/...

doplněno 08.08.18 13:22:

Jj..měla jsem déle otevřený dotaz a ještě tam odpověď od jedubabičky nebyla.

ben®

kapkanadeje - už je to pozdě .

hodnocení

Pozdě, ale přeci.

ben®

kapkanadeje - jo, tak to také znám (něco dohledávám, neaktualizuji si stránku s dotazem a potom to vypadá jako opisování nebo opakování již napsaného). No, já jsem se nechytal - co nemám na zahrádce, to neexistuje .

hodnocení

5x

Pokud je to hádanka, tak svůj tip nenapíšu naplno. Myslím, že v Asii i jinde se to jí. A název má něco společného s jedním sportem.

hodnocení

Opravdu, klobouk dolů. Smekám.

Není třeba smekat, stejně jako jedubabička přiznávám četbu dobrodružných a cestopisných knih. Ale jistě nejen mě by zajímalo pár informací o pěstování, chuti atd.

@bimbam - To byly časy, co? :)

hodnocení

Mám ji druhou sezonu, loni v květináči, letos ve volné půdě. Chuť nevím, zatím množím. Roste to před očima, ohromná spotřeba vody, taky proto, že je na úpalu. Na podzim po přejití mrazem očistím, hodím do garáže a na jaře sázím.

Děkuji za informaci. Ať vaše hlízy dorostou těch udávaných až 5 kg :).

jofa*
hodnocení

2x

Alokasie - sloní ucho. Ne?

hodnocení

Alokázie sice není sloní ucho, ale jste na dobré cestě. Alokazie a rostlina na obrázku jsou stejná čeleď.

jirikoo
hodnocení

2x

tady je take, z mych cest po Malajsii

Kdo pozná #3
Kdo pozná #4
Kdo pozná #5

bekycek*
hodnocení

1x

Myslím, že to je kala (Zantedeschia)

Něco tomu napovídá, ale přece jenom kala mívá odlišné listy, obvykle dolouhé kopinaté.

Takže za mě kala ne.

hodnocení

Měl jsem asi napsat, že odpověď znám. Poznávačka v rámci okurkové sezony. Kala to není.

still10k*

V tom případě je to jasný, jsou to okurky *tanec*

hodnocení

0x

Alocasia macrorhiza. Mam takovou doma, dovezl jsem si ji z jizni casti Nemecka od pribuznych, kteri maji obrovske exemplare v zim. zahrade

doplněno 08.08.18 14:35:

spravne - macrorrhiza

jirikooo
hodnocení

0x

to je tzv.okrasne taro nebo take giant taro, lat. Alocasia macrorrhizos.
na svych cestach skrz JV Asii a Pacifik je skoro vsude potkavam, nejvice rostou co jsem kdy videl polodivoce v Cuc Phuong NP ve Vietnamu, velmi krasne kvete...Ty listy na fotkach jsou jeste male, nekdy se pouzivaji i jako destniky.
narozdil od sveho pribuzneho klasickeho tara, toto neni tak chutne. Jinak pokud by nekoho zajimalo klasicke taro je jedna ze zakladnich surovin v Tichomori, stejne jako u nas brambory

hodnocení

0x

Ahoj, prikladam fotku nasi Alokazie. Moment. ji mame na chodbe, a presto, ze tam nema odpovidajici podminky pro pestovani (pres zimu 15 st., vzdus. vlhkost), roste jako blazen:). Je pravda, ze ji obcas prihnojim Kristalonem.Sebor

Kdo pozná #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]