Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je rajcatum

Od: bomba* odpovědí: 8 změna:

Ahoj rádcové

nevíte někdo, proc se tohle děje jedné odrůdě rajčat v květníku? Jsou to žlutá lahvovitá rajčátka a když dozrají do určitého stupně, stane se toto. Ostatní kulatá jsou krásná. Hnojím hnojivem pro rajčata, dle návodu.

B.

Co je rajcatum
Co je rajcatum #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypadá to na nedostatek vápníku. Pokud to dělá pouze jedna odrůda, tak ji pro příště vyřaďte z pěstování.

bomba*
hodnocení

Dostala jsem sazenice od kamarádky, která ani sama nevěděla, co mi dává. Díky za reakci

jabraka*

K nwedostatku vápníku se dopracujete v květníku snadno.Většinou si koupíte zahradní substráta ten oplývá hlavně dusíkem.Pokud nedodáte nějaké strojené hnojivo s vápníkem a draslíkem,pak se stane,co se stalo.

hasit.cz/...

JABRAKA

Je na to výživa,Wuxal calcium,postupujte dle návodu

rajcata

Prosím Jabraku - jak asi se dolomitický vápenec dávkuje do 10ti litrové konve? Nemám vůbec tušení. Předpokládám, že je ve vodě rozpustný. Děkuji za informaci.

hodnocení

0x

Jsou náchylná na poškození od slunce, toto je prostě spálené. My to máme u některých odrůd zrovna tak.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud je to na špičce rajčete, tak by to mohla být ,,hniloba špiček plodů rajčat,,.

Stane se to vlivem špatné výživy a chybám při zalévání.

U stopek se jedná o jinou nemoc /viz odkaz/.

levnepostriky.cz/...

doplněno 08.08.18 16:01:

Měla jsem to u dvou rajčat a myslela jsem, že jak lehly, tak se dotýkaly země. Byl to nějaký druh plazících se rajčat a nešel vůbec do výšky. Uroda byla nadprůmerná.

floro*
hodnocení

0x
Typicky priklad nedostatku vapniku. Dohnojte vhojnym hnojivem a pozor na presychani substratu. Nejen nedostatek Ca v pude, ale i nedostatek vlahy zapricinuje nevstrebavani Ca koreny, i kdyz v pude je Ca dostatek. Pak stacoi nahly vypadek v urcite dobe vyvoje plodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]