Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sázení jader/pecek z broskve

Od: zavinac® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,,,kdy se nelépe uchytí jádro z broskve? Chlěla bych ho zasadit ,ale nevím,jestli může být jak broskev se sní.Díky všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Není problém pecku zasadit,ale u broskve je dobré ji nějakou dobu namočit do vody.Zcela určitě budou problémy u broskví z Kaflandu,nebo jiného dovozu.To jsou broskve nedozrálé,ty se skladují dlouho v chladírně a pak prodávají.Dozrávají postupně v teple,ale pecka nebude schopna klíčení.Dostaneš-li se k broskvi pěkné zralé přímo ze stromu,pak pecku nechat týden ve vodě a pak do květináče,pecka do měsíce možná vzklíčí.Někdy se používá metoda,odbrousit vršek a spodek pecky,je velice tvrdá a klíčící rostlina ji není schopna otevřít.Klíčení pak trvá dlouhoPostupjeme opatrně.Nesmí se poškodit jádro.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ne nevyklíčí. Nejdříve musí projit obdobím chladna (stratifikace). Obrušování pecek zase najdete pod heslem skarifikace. ovocnarstvi.eu/...

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud máte dostatek místa na poli, zahradě, normálně udělat dírku v zemi a pecku do ní vložit. Přes zimu projde potřebným režimem. Nebo musíte použít lednici, což je práce navíc.

Pecky dobře označit kolíkem, kde jsou, jinak se to zapomene. Jak hluboko viz odkaz.

ekozahrady.com/...

Vypěstovat broskev z pecky je běh na dlouhou trať, ale když vás to zajímá, proč ne. Já sama mám nyní připraveno již 8 pecek, jenom nevím, kam je dám.

hodnocení

Můj syn má broskev a moc jí nikdo neobíral a z jader se některá ujala.Ale teď mám od sousedky ze zralé broskve ,tu jsem dala hned do země.

Koupila jsem si pár broskví a nevím,jestli se mi také ujmou ,nechám je tedy trošku dozrát a pak zasadím..Místo ještě nějaké mám,,děkuji.

hodnocení

0x

Je to jako loterie, někdy to vyjde, jindy ne. Kamoška dala semena z broskve do země, vyrostly tři sazenice, ze dvou byly dobré broskve, z třetí nanic. Další rok to zkusila znovu, ten semenáč máme teď doma, ještě nekvetl, uvidíme. Tož tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]