Nejste přihlášen/a.
prosím poraďťe,mám malou zahrádku,kde pěstuji zeleninu ,brambory, okurky,květiny,bylinky, atd.nyní mám v bramborách nějaké dírky,(prý je to drátovec).léta mám červivou mrkev ,ale to vypadá jinak než v bramborách.Poraďte jak se těchto škůdcú zbavit(také myší) děkuji.
1x
V bramborách drátovec (možná pýr), v mrkvi pochmurnatka. Připište ještě k tomu, jak hnojíte. Zajímá mě organické hnojení (hlavně stupeň rozložení)
doplněno 05.08.18 23:13:
Zaorávání, zarývání málo rozložené organické hmoty přitahuje jak kovaříky (larva je drátovec), tak pochmurnatku na mrkev. Dále pochmurnatku láká vůně mrkve, takže když jednotíte a vyjednocenou mrkev necháte ležet na řádku, je značně větší pravděpodobnost, že budete mít mrkev červavou. Drátovci se lapají do pastí např. z brambor a proti pochmurnatce přikrytí netkanou textilií. Divím se, že vám velkovýrobci neporadili, co s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.