Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznate nekdo nazev tohoto plevele?

Od: radekp odpovědí: 9 změna:

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Rdesno ptačí (truskavec ptačí).

hodnocení

8x

Likviduje se snadněji než jiné plevele, protože nemá rozvětvený kořenový systém, Trochu s ní zatočím, zatáhnu a vytáhnu. Po dešti (kéž by!) to jde velmi snadno.

V posledních měsících se velmi špatně pohybuji, mnoho aktivit jsem musela vypustit a plení byla jedna z prvních. Truskavec mi v zahradní dlažbě docela bují :(. Teď několik dní pozoruji, že se na něj slétají vrabci a na plodech doslova hodují. A to je zase docela milé :).

sebod*
hodnocení

3x

Hlavně ho musíte zlikvidovat dříve, než se vysemení. Jen pro zajímavost - včera jsem byla u známých na zahradě. Trávník totálně suchý i přes závlahu. Ale cesta zarostlá truskavcem krásně zelená *smich* Že by "trávník" budoucnosti? *sok*

radekp
hodnocení

A cim ho dokazu zneskodnit? Dekuji
pohanka*

Nejlépe vytrhnout. Mají ho velice rádi králíci - my jsme tomu říkali králičí zelíčko. Tedy ručně vytrhat do kýble a odnést sousedovi, který chová králíky.

bekycek*
hodnocení

0x

Je to pochoutka pro králíky, u nás se jí říká chrupavka (Mělnicko)

hodnocení

0x

Já bych ještě doplnila, že rdesno se dříve používalo do čajů při nachlazení nebo do směsí, protože má takovou nasládlou chuť.

jabraka*

Moje nebožka matka ho sbírala na čaj,někdo ji řekl(jedna paní povídala),že pomáhá při cukrovce.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]