Likviduje se snadněji než jiné plevele, protože nemá rozvětvený kořenový systém, Trochu s ní zatočím, zatáhnu a vytáhnu. Po dešti (kéž by!) to jde velmi snadno.
V posledních měsících se velmi špatně pohybuji, mnoho aktivit jsem musela vypustit a plení byla jedna z prvních. Truskavec mi v zahradní dlažbě docela bují . Teď několik dní pozoruji, že se na něj slétají vrabci a na plodech doslova hodují. A to je zase docela milé .
Hlavně ho musíte zlikvidovat dříve, než se vysemení. Jen pro zajímavost - včera jsem byla u známých na zahradě. Trávník totálně suchý i přes závlahu. Ale cesta zarostlá truskavcem krásně zelená Že by "trávník" budoucnosti?
Nejlépe vytrhnout. Mají ho velice rádi králíci - my jsme tomu říkali králičí zelíčko. Tedy ručně vytrhat do kýble a odnést sousedovi, který chová králíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.