Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scindapsus a hnědé tečky na listech

Od: erst odpovědí: 4 změna:

streamable.com/... - nevíte, co by mohlo být toto za vadu? Scindapsus jsem koupil v květinářství před 2 týdny. Lze listy ještě zachránit, nebo je mám ustřihnout? Jsem v pěstování začátečník.

Je tato nákaza nějak nebezpečná a bude se množit? Nebo mám listy nechat být a čekat, až listy samy spadnou přirozeným růstem?

doplněno 31.07.18 16:55:

Tady je podobné foto i.imgur.com/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

Listy odstřihněte a dál to neřešte. Scindapsus je nezmar, udělá spoustu nových listů.

rv*
hodnocení

0x

Celkem běžný stav, není to nákaza, ale fyziologická porucha - reakce na nevhodné (neoptimální) pěstební podmínky.

erst
hodnocení

Aha, děkuji vám za rady. A co tak člověk dělá špatně? Respektive jaké vhodné optimální pěstební podmínky zavést? :) V květinářství mi doporučili zalévat 1x týdně do misky odstátou vodou, vodu si sám natáhne, a 1x měsíčně hnojit tekutým hnojivem, které vyliju přímo na zeminu.

Koupil jsem si ho právě, že je prý nenáročný. Až se s ním naučím, koupím něco jiného.

rv*
Je nenáročný, ale hlavně jeho zelené varianty. Chce větší vlhkost (rosení) a raději bez slunce. Ale zvykne si i bez toho a po čase bude v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]