Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata nezrají

Od: pavelvlcek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den!

Je 31 července a moje rajčata druhu Tornádo jsou zelená. Ba dokonce brčálově zelená. Sousedi mají naopak rajčata zralá. Mým rajčatům nechybí slunce, voda ani hnojivo. Čím to může být?

Děkuji za radu či informaci. P. Vlček

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tornáda nám teprve začínají zrát. Bejbino už sklízíme.
Teď už je čas ho nahoře ustipnout, aby už nerostlo a všechna rajčata včas uzrala. To taky uspisi samotný proces zrání.

barbakan*
hodnocení

5x

Kdy si je vkládal do zeminy?

hodnocení

4x

Stříkáte proti plísni? Zrání oddalují měďnaté postřiky a úplně nejvíc Ortiva.

barbakan*

Mám na zahradě ve foliovníku i volně na záhoně několik rajčat, a nebyla potřeba stříkat nějakým, no, sajrajtem.

floro*
hodnocení

4x

Záleží, co mají sousedi za odrůdu, můžou mít ranné. Já mám také tornáda, ještě jsou zelená, ale přeplozená, div se i s tyčkou nezlomí, začínají červenat první dvě rajčata od spodu. Ono se to rozjede, nebojte.

Další věc je, odstraňujete listy? Taky záleží, kdy jste sázel, já třeba hodně pozdě.

hodnocení

4x
Odpověděl sis sám .. rajčata mají dostatek vody. Dokud stojí rajče v rybníčku, myslí si, že je furt jaro. Teprve když mu přeschnou kořeny, začne vybarvovat. Někdo dává malou lžičku soli ke každé rostlině a údajně to taky zabírá. Asi kytka pozná že dochází voda a půda je zasolená.

dfdf*
hodnocení

2x

tak ještě vyštípujte listy...to pomáha ke zrání plodu..Klidně 2/3 listů pryč

Rajče nemá listy jen na parádu...

fialka2
hodnocení

0x

My jsme vždy ulamovali listy od spodu, klidně i 2-3 patra a některé extra dlouhé zkrátili v délce. Nevím, zda je to správné, ale vždy nám rajčata dozrály. Poslední rok jsme měli asi 4 ks jen žlutých, ale ty už chytaly plíseň a byl asi konec září - ve foliáči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]