Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bere plotostřih i trávu?

Od: rolfovo* odpovědí: 10 změna:
Otázka na ty, co mají plotostřih - bralo by to i trávu? Např. místo srpu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chcete sekat nebo žvýkat? Otázka č. 2: To budete s tou půlmetrovou lištou lézt po kolenou a držet ji vodorovně centimetr nad zemí? Není to dobrý nápad.

doplněno 30.07.18 23:36:

Tak snad už jen pro zasmání, připomínáte mi mého tchána, kterému srp taky nebyl dost dobrý, tak se ho pokusil vylepšit přišroubováním asi půlmetrové násady. Kdybych mu jí neulomil (potřeboval jsem sekat), mohlo to jít rovnou do muzea kuriozit.

Jinak samozřejmě existují nůžky univerzální s výměnnými čelistmi, ale plotostřihem bych je nenazýval.

rolfovo*

No připadá mi pořád lepší lézt po kolenou s akumulátorovým plotostřihem (lišta 30 cm), než lézt po kolenou se srpem...

hodnocení

0x

Pokud je ostrý, tak bez problémů. Jen je to ,,trošku´´ nepraktické, že ...

No, to jste nám to natřel...

Ono je to asi tak - na špatně položený dotaz těžko obdržíte dobrou (nebo očekávanou) odpověď. Ptal jste se na stříhání trávy plotostřihem. Pod tím si přestavuji něco takového

makita-shop.cz/...

a za svou odpovědí si stojím -- když je to ostrý, bere to i trávu, ale není to zrovna komfortní práce.

Pak z vítězným rykem dáte link na hračku, která má výměnou hlavici s nužkami na trávu. Takže nestříháte trávu plotostřihem, ale nůžkami na trávu. Nepatrný rozdílek, což?

Mimochodem bych si od Vás rád nechal předvést stříhání plotu oním vynálezem z Vašeho linku *smich*

rolfovo*
hodnocení

Tak díky všem, kteří si nepotřebují zvedat chatrné sebevědomí hloupými komentáři. Nalezeno, kdyby někdo někdy potřeboval - avenberg.cz/...

Na živém plotu toho s dvanácticentimetrovou lištou moc neuděláš a když ještě k tomu je pohon na baterku, no tak je to spíš hračka pro děti.

*palec*a netrvalo to ani dvě hodiny po mém odkazu, který ukazuje prakticky to samé. Jak už bylo psáno - dětskou hračku.

72mona3*
hodnocení

0x

Já mám tuhle "hračku": wolfgartennaradi.cz/...

A naprostá spokojenost. Lištu používám na úpravu tújí, buxusu a tavolníků, nůžky na dodělávky a podél obrubníků. Ale jako srp, to ne. Rozdíl je hlavně v tom, že srp se nejlépe používá ve volnějším terénu, potřebujete trošku rozmach. A je rychlejší. Nůžky jsou malé (tak 10 čísel) a lišta ("na ploty") je sice delší, ale tu trávu vám fakt sežvejkne. M.

jabraka*
hodnocení

0x

Když za plotem vyroste vysoká tráva prorostlá bodláčím,pak to jde sundat plotostřihem také.Když není k dispozici křovinořez.Na menší plochy jsem před časem koupil za 10 Kč kosičku.Má to ostří asi 30 cm a je na 60 cm násadě.Je to made in China ale ocel velice kvalitní.Nabroušená seká vše.Bez ohýbání.

JABRAKA

hodnocení

0x

Vlastní zkušenost - před časem jsem potřeboval vyčistit malý (pár metrů) vším možným velmi zarostlý pozemek. Kosou to neumím, srpem to moc nešlo, křovinořez jsem tehdy neměl. Tak jsem to zkusil běžným "plotostřihem". Bylo mi celkem jedno, jak to bude vypadat. Po cca 10 minutách jsem to vzdal. Tráva a plevel se beznadějně zamotávaly mezi nože a plotostřih se dusil. Takže ne, nejde to. Kdybych to trhal ručně, šlo by to líp. :(

doplněno 31.07.18 18:31:

No jo, no. Každý si holt představujeme pod pojmem "plotostřih" něco jiného. Já to zkoušel s tímhle (lišta 75 cm). A s tím se seká tráva fakt blbě.

doplněno 31.07.18 18:32:

Zato Vám to spolehlivě ustříhne palec ;).

Bere plotostřih i trávu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]