Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání otáček u nové sekačky AL-KO Highline

Od: majky1* odpovědí: 10 změna:

Ahoj , mám problém , přikládám video.

Mám před 3-mi měsíci kupovanou novou sekačku značky AL-KO Highline 527 SP s motorem Briggs Stratton 650 EXI a bohužel začaly kolísat otáčky na sekačce. Nádrž je plná , palivo čerstvé EFECTA od benziny , vzduchový filtr čistý , olej jsem poprvé vyměnil po 3 motohodinách jak jsem by zvyklý ( i když výrobce motoru píše taovou blbost že se má nalít a vydrží celou životnost motoru a má se poze dolévat , to si myslím že je pěkná ptákovina ) a teď budu měnit po každé sezoně.

Dělá to jak při sudeném startu ( což bych pochopil protože má automatický sytič ) ale i při práci když je zahřátá , třeba když se hodinu seká , prostě to dělá pořád. Nejdřív jsem myslel že to je původním palivem ale i u další várky to dělá , takže palivem to nění. Nevíte někdo co by to mohlo být?

Teď v sezóně je pro mě odvezení na reklamaci asi to poslední řešení , ale když nic jiného nezbude tak to budu muset odvézt.

Jen mě mrzí , že jsem si myslel že když si koupím sekačku za 15 000Kč tak bude fungovat v pohodě hodně dlouho , co mě více števe tak jsem jí kupoval právě kvůli tomu moturu protože vím že Briggs je držák.

Moc díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Tohle dělají sekačkové motory, když mají přiucpaný karbec.

hodnocení

2x

Karburátor, nebo vzduchový filtr.

hodnocení

2x

Ahoj,ještě se podívej na palivový filtr,pokud ho má vaše sekačka.Možná by to chtělo znovu seštelovat karburátor,protože jde do motorů málo benzínu. ;)

chachn
hodnocení

2x

hlavne do toho nestourejte, aby vas v servise nemohli napadnout, ze jste se v tom vrtal. nalozte odvezte (idealne jim zavolejte at vam poslou technika domu) a servete je, ze to nefunguje, kdyz je to novy. na sekacce neni co zkazit takto po koupi... do dalsi sezony se uz musi dodrzovat urcite postupy, ale u nove sekacky proste nalijete benzin, nastartujete a sekate, kdyz neco blbne, servis musi 100% pokryt

majky1*
hodnocení

Již jsem mluvil se servisem , tuto závadu nepokrývá záruka , tj člověk si ji musí zaplatit sám , že to je způsobené obsluhou a špatným palivem , tak už nevim co tam mám lejt když ani na čerstvej benzín to nejede , fakt , Briggs mě hodně zklamal , zvažuji sekačku opravit a půjde z baráku , jak bude fungovat při prvním startu po zimě to by mě fakt zajímalo když takto blbne již po pár sekáních. Když už sekačku tak s motorem Loncin nebo honda ,ale Briggs už nikdy...

sollik*

Za sebe mohu doporučit Hondu. Ale Hondu kupovanou v prodejně Hondy, ne tu z Mountfieldu. V rodině máme těch Hond několik (a nejen sekačky) a všichni jsou spokojení. Ale je to i o přístupu k servisování.

Kdysi měl otec bubnovou sekačku s Briggsem ... nebylo to špatné, motor běhal bez problémů, ale po pár sezónách se vymlela drážka pro pero v hnací hřídeli bubnu a oprava byla tehdá dost drahá.

chachn

majky1: musite jim udelat vyrval, neposlouchat jejich vymluvy, trvat si na svem, ze je to vadny kus a bud opravit zdarma, vymenit za novou nebo vratit penize, udelat jim poradnou scenu, at lidi vidi co jsou zac, oni cuknou... mate vylozene vadnej kus z vyroby, v rodine jedna alko je ma uz deset let a stale seka. ja mam stigu a nadmiru spokojen...

vernon
B&S je největší výrobce takovýchto motorů na světě, jsou to pohonné jednotky značně robustní a tedy dlouhověké. Hondy jsou vzhledem ke konstrukci rozvodů složité a drahé, náchylné na kvalitu oleje a nutnost jeho pravidelné výměny.
To co se ti stalo, se může stát jakémukoliv karbecovému motoru, jakékoliv konstrukce, jakéhokoliv stáří a jakékoliv značky. Pokud bych měl volit mezi strojem s B&S a Hondou, vyberu si zcela jasně B&S...

majky1*
hodnocení

Moc děkuji všem za rady , takže to pravděpodobně vypadá na přicpaný karburátor a tím málo paliva do válce. Zajímalo by mě jak se to u takto nové sekačky může stát , po zimním stání bych to například ještě pochopil ale sekačka spaluje teprave třetí svoji nádrž.

Doufám že se nebudou v servisu na něco vymlouvat že si za to můžu sám , jak mají ve zvyku a že si mám opravu zaplatit sám.

Fakt zlatý starý sekačky.

hodnocení

0x

Kolísání otáček může způsobit vadné těsnění mezi karburátorem a motorem.nebo málo dotažen karburátor. Kdysi to bývala vada na Škodovkách 105-120

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]