Nejste přihlášen/a.
Ahoj , mám problém , přikládám video.
Mám před 3-mi měsíci kupovanou novou sekačku značky AL-KO Highline 527 SP s motorem Briggs Stratton 650 EXI a bohužel začaly kolísat otáčky na sekačce. Nádrž je plná , palivo čerstvé EFECTA od benziny , vzduchový filtr čistý , olej jsem poprvé vyměnil po 3 motohodinách jak jsem by zvyklý ( i když výrobce motoru píše taovou blbost že se má nalít a vydrží celou životnost motoru a má se poze dolévat , to si myslím že je pěkná ptákovina ) a teď budu měnit po každé sezoně.
Dělá to jak při sudeném startu ( což bych pochopil protože má automatický sytič ) ale i při práci když je zahřátá , třeba když se hodinu seká , prostě to dělá pořád. Nejdřív jsem myslel že to je původním palivem ale i u další várky to dělá , takže palivem to nění. Nevíte někdo co by to mohlo být?
Teď v sezóně je pro mě odvezení na reklamaci asi to poslední řešení , ale když nic jiného nezbude tak to budu muset odvézt.
Jen mě mrzí , že jsem si myslel že když si koupím sekačku za 15 000Kč tak bude fungovat v pohodě hodně dlouho , co mě více števe tak jsem jí kupoval právě kvůli tomu moturu protože vím že Briggs je držák.
Moc díky za rady
hlavne do toho nestourejte, aby vas v servise nemohli napadnout, ze jste se v tom vrtal. nalozte odvezte (idealne jim zavolejte at vam poslou technika domu) a servete je, ze to nefunguje, kdyz je to novy. na sekacce neni co zkazit takto po koupi... do dalsi sezony se uz musi dodrzovat urcite postupy, ale u nove sekacky proste nalijete benzin, nastartujete a sekate, kdyz neco blbne, servis musi 100% pokryt
Již jsem mluvil se servisem , tuto závadu nepokrývá záruka , tj člověk si ji musí zaplatit sám , že to je způsobené obsluhou a špatným palivem , tak už nevim co tam mám lejt když ani na čerstvej benzín to nejede , fakt , Briggs mě hodně zklamal , zvažuji sekačku opravit a půjde z baráku , jak bude fungovat při prvním startu po zimě to by mě fakt zajímalo když takto blbne již po pár sekáních. Když už sekačku tak s motorem Loncin nebo honda ,ale Briggs už nikdy...
Za sebe mohu doporučit Hondu. Ale Hondu kupovanou v prodejně Hondy, ne tu z Mountfieldu. V rodině máme těch Hond několik (a nejen sekačky) a všichni jsou spokojení. Ale je to i o přístupu k servisování.
Kdysi měl otec bubnovou sekačku s Briggsem ... nebylo to špatné, motor běhal bez problémů, ale po pár sezónách se vymlela drážka pro pero v hnací hřídeli bubnu a oprava byla tehdá dost drahá.
majky1: musite jim udelat vyrval, neposlouchat jejich vymluvy, trvat si na svem, ze je to vadny kus a bud opravit zdarma, vymenit za novou nebo vratit penize, udelat jim poradnou scenu, at lidi vidi co jsou zac, oni cuknou... mate vylozene vadnej kus z vyroby, v rodine jedna alko je ma uz deset let a stale seka. ja mam stigu a nadmiru spokojen...
Moc děkuji všem za rady , takže to pravděpodobně vypadá na přicpaný karburátor a tím málo paliva do válce. Zajímalo by mě jak se to u takto nové sekačky může stát , po zimním stání bych to například ještě pochopil ale sekačka spaluje teprave třetí svoji nádrž.
Doufám že se nebudou v servisu na něco vymlouvat že si za to můžu sám , jak mají ve zvyku a že si mám opravu zaplatit sám.
Fakt zlatý starý sekačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.