Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usychání listů afrikánů

Od: andrea71 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

pěstuji v samozavlažovacích truhlících afrikány. Směr jihovýchod. Mají dostatečné hnojení a zálivku. Do července byly nádherné, bohatě kvetly. Teď jim začaly hnědnout a usychat listy. Zádné malé pavučinky na rostlině nejsou. Zatím kvetou. V dalším truhlíku jeden afrikán zcela uhynul - uschnul. Ostatním afrikánům se v tomto truhlíku daří dobře. Kde je chyba? Děkuji za případnou odpověď. Andrea

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, spekulace - příroda je letos o měsíc vpředu (rychlejší), tak afrikánům už možná pomalu končí sezóna. Jenom na okraj - u nás začal brzo kvést trubač a nyní už mu květy opadávají (což je také dříve než v jiných letech). Zdravím!

hodnocení

0x

Jestli máte na mysli tohle, tak je to u afrikánů v truhlíku běžný úkaz. Stačí, když afrikán jednou v sezóně trochu víc přeschne, což se v truhlíku stane snadno. On se sice po zalití zase vzpamatuje a nadále dobře kvete, ale ty přeschlé listy zhnědnou a už tak zůstanou. Letos je to častější díky počasí.

Usychání listů afrikánů

id
hodnocení

0x

Vysypat truhlík a zjistit, zda tam nemáte hnízdo mravenců jako já.

hodnocení

0x

V těchto vedrech mám také některé afrikány podivné, které jsou v polostínu, jsou pěkné, ale na přímém slunci jsou letos mizerné, některé jsem musela vyhodit. Začne to vždy u listů, bud schnou, nebo jakoby mely nejakou plíseň.

hodnocení

0x

Já i dvě mé kámošky jsme musely afrikány zlilkvidovat už v červnu, hynuly. Letos je na kytky hrozný rok. Nejde o špatné zalévání, např. já mám balkon na západ, není tam kousek stínu, už několikrát tam bylo 50 (víc st.. teploměr nemá), takže kytky se doslova pálí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]