Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teleskopická tyč na ovoce

Od: zavinac® odpovědí: 22 změna:

zdravím,,,,,máte někdo teleskopickou tyč na sběr -"trhání" ovoce?Jaké máte zkušenosti,,je to k něčemu? díky

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

2x

Česáček na teleskopické tyči se vám vyplatí v každém případě. Mám ten od firmy Gardena, tyč je 3,4 m max., když k tomu připočtete výšku, ve které pracují vaše ruce, je to min. 1,2 - 1,4m, a když s tím vystoupíte aspoň na malé schůdky, tak ještě asi 0,6 - 08 m minimálně. Takže se to celkem napočítá, dosáhnete vysoko a ovoce se neotluče. Než se vám podaří zajistit seřezání stromů, což je určitě praktičtější, tak vám česáček dobře poslouží (a určitě i potom, třeba na shazování těch moniliových plodů).

pohanka*
hodnocení

1x

/Tak všeobecně/ Vy nemáte štafle?

Mám velké štafle, malé schůdky, česáček na tyči, přitahovací háček.

Dá se říci, že s těmito pomůckami očešu skoro všechno. A ještě existují žebříky, dříve dřevěné, ten ale nepoužívám, i když ho mám také.

Na třešně jsem objevila po manželovi dlouhou tyč, na konci ohnutou. Nevěděla jsem, k čemu slouží. A zjistila jsem, že to je malý česáček na jednu třešni. Když všechno skoro očešete, tak Vám zbydou na stromě pod listy neviditelné třešně, nebo byly ještě málo zralé. Tento malý česáček umožní ty nejlepší, nejčervenější třešně stoprocentně očesat. Buďto třešnicka zůstane viset v ohybu, nebo ji strhnete dolů. Tyhle třešně jsou ty nejlepší za celou sezonu, velké, tmavě rudé, sladké.

tiffany*

Pohanko, přesně tak, s tím, že ty nejlepší, "zapomenuté" třešně jsou nejčernější :),

pohanka*

A jak si potom každé třešně vážím. Protože vím, že se na ně bude opět rok čekat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, česáček na ovoce s dřevěnou tyčí máme ještě po babičce - slouží stále a je to užitečný pomocník (na větší ovoce). S teleskopickou tyčí to bude jistě také dobré. Zdravím!

doplněno 26.07.18 12:39:

zavinac - já ten česáček používám jen na hrušky a jablka. Práce s ním je možná pomalejší, ale člověk jenom obchází strom, nikam nemusí lézt, nemusí přemísťovat žebřík a také si nesáhne na vosu.

rv*
hodnocení

0x

Mám a je to na nic. Lepší je seřezat strom, aby bylo ovoce dostupné ze země, max. z krátkého žebříku/štaflí.

hodnocení

Přece nemohu ostříhat strom vysoký cca 3m. Mám meruňku a ta měří asi 8 m. to ji mám seřezat?

Znám člověka, který se nakrknul co mu zůstává na stromě nedosažitelných višní. Při česání kam nedosáhl, tam si barvou udělal čárku, na podzim všechno ořezal a měl (dočasně) pokoj.

Teleskopy se stejně vyrábějí (co vím) do max. délky 3 metrů - jak chcete sklízet osmimetrovou meruňku?

hodnocení

Jedubabička,,,,,nechávám je spadnout...ale ze stromu bych nedělala "keř",,

Meruňce se nebude seřezání na zvolenou výsšku nebude vůbec líbit! Nejspíše o ni příjdete. Žebřík dvojáček nemáte?

pohanka*

Souhlasím, meruňku meřezat, moc, jenom ty špatné větve, suché, napadené. Je citlivá.

hodnocení

,,merunku nechám opadat nic jiného mi nezbude,, mám jich tolik ,že nevím co s něma,ale mi šlo hlavně o jabloně.které nejsou tak vysoké...a právě tam jsou nejlepší jablka..

jabraka*

Roztáhnout plachtu a setřást.Domluvit se s někým,kdo to může nechat vypálit.

Co se týče výše stromů,nemá smysl řezat strom,který má velké přírůstky.Snižovat korunu lze u polokmenů,nebo zákrsků.Moderní je dnes pěstování sloupových výpěstků.Pak se dá vysadit větší množství stromků na plochu.Vyplatí se porazit starý strom a nahradit ho polokmenem.

JABRAKA

hodnocení

Jabraka,,,to by se dalo,ale oni pálí tady u nás až od září a to je po meruňkách..To je škoda...díky za odpověď..

Vždyť to je skoro akorát - to ovoce taky nějakou dobu musí kvasit.

hodnocení

Jo to vím,,ale nemám kde to mít ,,bydlím v paneláku a merunky -ten sud-nemohu nechat venku volně.díky

Možná by si to někdo rád odvezl a naložil - kdo má místo. Pořád lepší, než nechat shnít.

hodnocení

To byly krásné meruňky,ale nikdo si tak vysoko netroufne,,

rv*
Meruňky setřesu. Trhám jen ty, na které dosáhnu. A pokud jabloň seříznete, tak ta nádherná jablka budou růst dole.
A ta tyč slouží akorát ke shazování plodů s moniliózou. Ale na to mám celou zimu.
hodnocení

Hm,,tak to bych těch meruněk moc neměla.Musel byste vidět ten strom...díky

hodnocení

jabraka,,to je mohutná merunka s ní nejde zatřást..To není malý stromek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]