Mam doma ficus benjamina a i když se vsude uvadi, ze je to nenarocna rosltina, neustale mi schazuje listy. Zkousel jsem zalevat 1x tydne a 1x za 14 dnu, ale nic nepomohlo.
Doporučuji, přemístit na jiné místo. Když ani to nezabere, tak přesadit do většího květináče a rozhodně dát substrát s živinami. Dále pak pravidelně hnojit a hnojit
ja*
Po dvou letech by se nemel presazovat. Vždy jen odebrat trochu vrchni pudy a tu dat novou. Zalevat by se mel, až má půdu suchou.
marie*
Někde jsem četla, že opravdu nesnáší průvan a neměl by se přemístovat. Mám jej na chodbě, kde se v zimě netopí,zalévám dle potřeby a jednou za čas hnojit Krystalonem.
Záleží na tom, kdy listy shazuje, mě je na podzim shazuje vždycky a na jaře obráží. Špatně snáší přemisťování, to opadá vždycky, takže je dobré najít vhodné místo a už ho tam nechat. Já zalévám také až je půda suchá, neměl by se přelít. Co zbožňuje je rosení, určitě nezapomenout! Hodně štěstí.
mam taky benjaminka,delal mi taky takovou neplechu.Anakonec jsem zjistila ze mi kvetinac,ve kterem byl vsazeny nesedi na dne obalu a nesaje si vodu kterou potrebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.