Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus benjamina

Od: clayman® odpovědí: 7 změna:
Mam doma ficus benjamina a i když se vsude uvadi, ze je to nenarocna rosltina, neustale mi schazuje listy. Zkousel jsem zalevat 1x tydne a 1x za 14 dnu, ale nic nepomohlo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvitko*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Není na pruvanu? Benjamin ho nemá rád:)
jerry*
Doporučuji, přemístit na jiné místo. Když ani to nezabere, tak přesadit do většího květináče a rozhodně dát substrát s živinami. Dále pak pravidelně hnojit a hnojit*frajer*
ja*
Po dvou letech by se nemel presazovat. Vždy jen odebrat trochu vrchni pudy a tu dat novou. Zalevat by se mel, až má půdu suchou.
marie*
Někde jsem četla, že opravdu nesnáší průvan a neměl by se přemístovat. Mám jej na chodbě, kde se v zimě netopí,zalévám dle potřeby a jednou za čas hnojit Krystalonem.

hanik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Záleží na tom, kdy listy shazuje, mě je na podzim shazuje vždycky a na jaře obráží. Špatně snáší přemisťování, to opadá vždycky, takže je dobré najít vhodné místo a už ho tam nechat. Já zalévám také až je půda suchá, neměl by se přelít. Co zbožňuje je rosení, určitě nezapomenout! Hodně štěstí.

alice*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Má dost světla? Když jsem ho měla dál od okna, nebyl nic moc. Teď je pod střešním oknem na sever a krásně roste.

Zdravím, Alice

miska*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
mam taky benjaminka,delal mi taky takovou neplechu.Anakonec jsem zjistila ze mi kvetinac,ve kterem byl vsazeny nesedi na dne obalu a nesaje si vodu kterou potrebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]