Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mě admin dostal (smajlík)

Od: ben® odpovědí: 45 změna:

Dobrý den, občas si někdo všiml, že jsem při psaní textu nepoužíval ty žluté potvory, které jsou v nabídce editoru, ale nahrazoval jsem je slovně. No, a nyní jsem zjistil, že už to není možné a při slovním pojmenování se toto změní (po vložení textu) na tu žlutou potvůrku.

Dokonce se to změnilo i u starších příspěvků a je tam také žluto. Tak se ptám, zda to je náhoda nebo byl upraven systém, aby při použití onoho slova (které zde nemohu použít) došlo ke změně?

Může to zde někdo vyzkoušet - zapsat slovně název žluté potvůrky? Děkuji za spolupráci a příště už budu nucen také žlutit. Zdravím!

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

smajlík

doplněno 16.10.15 10:09:

možná je to zpětná korekce a zítra se to tu bude žlutit jako na kurzu tenisu

ria*
hodnocení

0x

:) máte pravdu, k Vám ta žlutá koule vůbec nejde, už jsem si zvykla na (smajlík.).. :).. asi se to opravdu opravuje automaticky.. jako já když udělám : +) - udělá se :).. tak pro Vás je smajlík :)..

hned na poprvé se mi to povedlo.. :) opravdu se automaticky opravilo...

doplněno 16.10.15 12:39:

Dejte za smajlík (smajlík ) mezeru a už se to nepřeloží :)

pt®
hodnocení

0x

jdu to zkusit:

a smajlík

doplněno 16.10.15 10:08:

Slovo smajlík zůstane, ale když je v závorce, tak je žluťásek...

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak já nyní napíši to slovo - smajlík. Nyní ho napíši krátce - smajlik. Nyní zkusím jinou barvu - smajlík. Děkuji kolegům za vyzkoušení a zdravím!

Ještě to zkusím v závorkách - .

Tak už je to jasné - nesmí to být v závorkách a potom to slovo jde zapsat. Závorky dělají tu potvoru.

Na mobilní verzi to nefunguje...jen na plné.
Je to od večera 12.10.2015
ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za vysvětlení. Já jsem si toho všiml až dnes, kdy jsem chtěl to slovo opět použít a ona vyskočila ta žlutá potvůrka. Patrně jsem to dostal od admina k svátku, ale přišel jsem o image (humor). Zdravím!

doplněno 16.10.15 11:25:

admin - vždyť já to také beru s humorem. Tak, holt, budu žlutit nebo musím vymyslet jinou kulišárnu.

doplněno 16.10.15 12:35:

admin - klidně to nechte takto. Já to za cenzuru nepovažuji a soudit se kvůli ztrátě image nebudu .

hodnocení

0x
Ano humor mi není cizí *smich*
doplněno 16.10.15 12:25: To nemusíte, zase to zruším. Byla to zkouška, jak dlouho to bude procházet :)
culdabulda1*

admin -

-to je dobře - protože - pokud použijete slovo (jako ben) - tak si smajlíka můžete "vyložit" podle svého, takže Vás nevhodně zvolený "žuťásek" nemůže urazit. Já sama používám jenom *palec* a *hej* (- a ani tento nebyl jednou úplně stoprocentně pochopen!). Tak zdravím.

culdabulda1*

admin-

- no , i když to zrušíte, řekla bych, že už jste to pokazil - řekla bych, že se k tomu "ben" už vracet nebude - já bych se tedy nevrátila !

culdabulda1*
hodnocení

0x

ben-

- samozřejmě to taky vyzkouším :

smajlík - - "smajlík" /smajlík/ - ´smajlík´- -smajlík- :smajlík: ...

víc už mne nenapadá... pokud máte bene pravdu - škoda - Váš image se mi líbil - byl to takový "suchý" humor.

- ale vypadá to, že "fungují" jenom ty kulaté závorky - takže používat něco jiného !

doplněno 16.10.15 11:27:

- a ještě mne napadlo co smajlík s krátkým i - nebo šmajlík? - (šmajlík) - to by bylo, abyste na Admina nevyzrál !

doplněno 16.10.15 11:37:

nebo (ssmajlík)

doplněno 16.10.15 11:43:

- to je fakt - napsané to vypadá hrozně - tak ještě *smajlík* ..

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, to je těžké, protože se budu s adminem přetahovat - má oči všude a zase mojí jinou fintu odhalí a změní na žlutého smajlíka. Asi budu žlutit. Zdravím!

P.S. Jo, ten šmajlík je hezký - takový šmajchlovní.

doplněno 16.10.15 11:40:

culdabulda1 - no, to bych vypadal jako "zadrhávač" v řeči.

hodnocení

0x

A hned bude pročítání poradny zajímavější. Budeme sledovat duel admin vs ben "boj o smajlíka". (s.m.a.j.l.í.k)

ben®
hodnocení

Dobrý den, ale to ne. Je to jen legrace a šmajchlování - určitě to není boj o smajlíka. Ovšem, cítím se poškozen . Zdravím!

culdabulda1*

už nemůžu doplňovat - ještě mne napadlo (smajlík, smajlík..) - a taky mne napadlo - interpunkční znaménka obměňovat v každém příspěvku.

doplněno 16.10.15 15:29:

- bene -

škoda - neměl byste se tak snadno vzdávat , mně se Váš smajlík velmi líbil - no nic - s tím "sluníčkem" už to nejste Vy. Na Poradně se holt mají řešit jiné věci, jak správně říká "bomba" - srandičky sem nepatří. ! Tak zdravím

doplněno 16.10.15 15:50:

- ještě si nemohu odpustit - asi Vám Admin záviděl originalitu !

ben®
hodnocení

Dobrý den, to ne. Když to budu měnit, tak už to není image - to by mělo být stálé. Zdravím!

doplněno 16.10.15 11:58:

suzymon - tak, dneškem jsem o tuto "výsadu" přišel a budu žlutit. Asi takto .

hodnocení

0x

Zpočátku jsem přemýšlela Bene, proč píšete to "smajlík", když máte možnost ho tam přímo dát. Napřed jsem si myslela, že to neumíte :-D, za krátkou dobu mi došlo, že to děláte záměrně. Ale nepochopila jsem proč. Vždyť jsou ti smajlíci daleko výmluvnější, než pouhé jedno slovo. Já je teda miluji. No ale jasně, že každý máme jiný vkus...Já jenom že mi to kdysi zavrtalo v hlavě. Dnes už jsem na to u Vás zvyklá.

bomba*
hodnocení

0x

Mít něco proti smajlům je opravdu totální sucharství.

ben®
hodnocení

Dobrý den, mohl bych Vám to začít vysvětlovat, ale význam to nemá. Jinak, vždyť já jsem Suchar Sucharovič Sucharov - tak vidíte, že žádná sranda se mnou není. Zdravím!

P.S. Neberte vše tak vážně a urputně nebo dopadnete jako já .

doplněno 16.10.15 12:41:

bomba - nebo je to tím, že si prostě všimnu, když je tu nějaká změna a chci to objasnit.

Když si sem Vy odskočíte z FCB častěji, tak zjistíte, že nejsem sám (koho provoz poradny zajímá a zeptá se).

bomba*

No já nevím, moc sem nechodím, ale když přijdu, tak právě vy řešíte věci ohledně cookies, statistiky uživatelů a teď smajlíky. Na jednu stranu je to opravdu k pobavení a velmi poučné, jak se ta virtualita prožívá.*smich*

doplněno 16.10.15 13:04:

Spíš by mě zajímalo, odkud asi vy víte, odkud si já odskakuju. Prostě nemůžu si pomoci, ale mám dojem, že všechno moc prožíváte. Jen tak čistě teoreticky, myslím, že kdyby se tenhle server pozastavil třeba na půl roku, tak už se o tom bude psát v novinách a hlavní kádr v tom budete lítat vy.

culdabulda1*

bomba-

- copak Vám ten "ben" udělal? ...

iz*

Všimla jste si někdy, kdo smajly používá?

Já se hlásím k sucharství, smajlové mi vadí,

ruší mne při čtení textu.

:-€

Ivzes, teď se cítím trochu zaraženě. Proč si má Culda všímat toho, kdo smajly používá? Co tím chcete naznačit? Snad nechcete říci, že ti, kteří využívají možnosti vložit smajlíka jsou nějak přiblblí? Jsou texty a texty. Pokud by se u nás na poradně jednalo o obsah vědeckého rázu, tak to by bylo skutečně nevhodné doplňovat smajlíky. Ale zde? Na poradně!? To přece vůbec nehrozí. Žádné super-vědecké debaty se zde nikdy nevedly.

A mohla bych se zeptat, co znamená ten znak, který jste přidala za svůj text Vy? Třeba pro mne je to záhada a nic to nevyjadřuje. Vím, že se to zřejmě dá někde dohledat, ale to si opravdu myslíte, že by mi to stálo za to pátrání? A nakonec bych možná pod tímto znakem našla stejně nějakého smajlíka. Tak v čem je ten rozdíl?

Navíc jsem někde četla, že ti smajlíci jsou světově uznávaní a jejich tvůrce a autor je považován za geniálního. Nepamatuji si kdo to byl, ale dá se to určitě dohledat.

72mona3*
Smajlíci jsou tzv.emotikony. Jejich používání považuji v běžné psané komunikaci za přínos. Jak jinak poznáte, tón věty? Pokud použiji ;) , je jasné, že odlehčuji dopad slov, která by jinak mohla vyznít třeba urážlivě. Mona
hm*

S těmi obrázky přece jen opatrně. Někdy takovou větu sice můžem vnímat jako zlehčenou, pronesenou ze srandy, ale někdy naopak jako pošklebování, tzn. význam se ještě přitvrdí.

Emotikony nejsou všespasitelné a řekl bych, že zapadají do dnešní doby, kdy se (skoro) nic neudělá pořádně, ale šupšup, hlavně ať to je rychle.

Taky je občas používám, ve vážněji míněných textech ale nikdy (tam je snad nepoužije nikdo normální).

Suzy, Ivzez reagovala na Bombu z 11:52h. Zaráží mě, že vy takový zasloužilý rádce jste si ještě nevšimla jak se tady řadí odpovědi. Všiměte si jak daleko jsou od levého okraje.

A ten smajlík co dala Ivzez bych tipoval na blicího smajlíka.

doplněno 17.10.15 21:12:

@Suzymon: Víte že Ivzez nereagovala na Culdu a přesto se ptáte "Proč si má Culda všímat toho, kdo smajly používá?"

To jako vážně?

Pepr, to já vím, že Ivzes reagovala na někoho jiného. To nebylo důležité. Mne zarazila ta odpověď. A zaráží doteď. Proto jsem reagovala. A jestli ta značka skutečně vyjadřuje blijícího smajlíka, tak tomu už nerozumím vůbec. Ani bomba nenapsal nic, co by si zasloužilo blijícího smajlu.

culdabulda1*

ivzes -

tak jsem si našla tento odkaz na smajlíky, kde Vámi použitý znak se popisuje jako znak pro kuřáka - nebo se mýlím? znakynaklavesnici.cz/...

pt®

něco zkusím:

(smoking) - (smoke) - (ci)

doplněno 29.10.15 15:53:

takže nic, no... :)

doplněno 29.10.15 15:57:

to jde jen na Skype...:)

hodnocení

0x

( smajlýk ) *smich*

16.10.15 12:49

*palec**haha**smich*

lucie*
hodnocení

0x

*bezim**klik*na Poraďte,*cteni*,*nevi*,*mala*,*vtip* a pak*bezim**houpy**houpy*a až*andel**bezim**kafe*.(překlad níže)

utíkám k pc na Poraďte,čtu,ptám se,podržím,pokecáme a pak utíkám starat se děti a až spí,jdu zpátky a sedím až do noci.

No nevím...smajlíci jsou někdy lepší jak slova,takový smajlík může potěšít*hi* *pusa*i zdařile a decentně urazit.*bzum**zed*

sebod*

Lucie. Ani jsi to nemusela překládat. Já to takhle přečetla (ty smajlíky) Jenom bych Tě doplnila *bezim**houpy**houpy**uf*...*smich*

16.10.15 13:23

Lucie, *hej**tanec*

hm*
hodnocení

0x

No jo, smajlík, smajlík, ale jaký? Je jich hodně. Teď už se aspoň přesně ví, který to je.

(držtička)

fuj
hodnocení

0x
Beniku, já mít takové starosti co ty tak jsem president zeměkoule
culdabulda1*

i president zeměkoule může mít svého smajlíka ..

bomba*

Ale beník ho evidentně nemá smájl

pt®
hodnocení

0x

Bene, možná to sem nepatří, ale vzpomínám si na svůj slabikář v první třídě, kde jsme se učili slabiky a slova, pak celé věty. Pamatujete někdo, jak jsme četli: Máma má (mísu) a mísa byla "smajlík", čili obrázek.

marieka.blog.cz/... - klikni na slabikář, listuj a koukej na obrázky v textu, dalo by se říci "smajlíci", že jo?

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, smajlící=? Jenže ten slabikář je určen dětem, které se učí poznávat i formou obrázků. Já bych předpokládal, že normální dospělý člověk má již takovou slovní zásobu, že si nepotřebuje vypomáhat obrázkem a dokáže vše vyjádřit slovem (a snad i emoce). Ovšem, asi to někdo neumí nebo se o to ani nepokusí a raději vloží obrázek (také to ušetří čas). Pokud to tzv. sedí a nepřehání se to, tak se to může akceptovat, ale když někdo smajlíky nešetří, tak to je možná návrat do dětství nebo k obrázkovému písmu. Ale, je to každého věc a já jsem tuto otázku zakládal proto, že jsem používal ono slovo přes 1000 dní a najednou se stala změna. Už je to vyjasněné a nemám potřebu více to řešit. Zdravím!

P.S. Prvního smajlíka vynalezl (nechtíc) Forrest Gump - ovšem, je to jen film .

pt®

Bene, to určitě. Ale v každém případě je to zábavné vložit smajlíka, či obrázek místo slova, místo emoce...*klik*

pt, za odkaz na slabikář velice děkuji, děkuji, děkuji.*pusa*Byla jsem nešťastná, protože jsem ho schovávala po všechna léta a teď, když ho potřebuji, tak jsem ho nenašla. Prima, prima.

Bene, opravdu se nechci rafat, ale když jenom napíšete "smajlík", tak to moc tu slovní zásobu neobohatí a emoce které s Vámi v tu chvíli cloumají, také zrovna nelze vyčíst. To byste musel napsat třeba "nasraný smajlík, smějící se smajlík, smutný smajlík, otrávený smajlík, ukřivděný smajlík," a mohla bych dlouze pokračovat. A takto šup, kliknete na smajlu a všichni víme ihned, jak jste naložen, a jak to myslíte. Já jsem to tedy brala stále za toho jednoho, toho prvního, ale možná že jste to někdy myslel i jinak...;) (Podle Vás bych teď místo mrkajícího smajly měla napsat :" tak co Vy na to, pletu se, nebo ne?"

@pt: Smajlík (obecněji emotikon) je obrázek obličeje vyjadřující emoce. Ne obrázek jakékoliv věci. Takže ne, nedalo by se říct smajlíci.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, Bene. Doufám, že vás tato hříčka admina neodradí a vymyslíte si místo slovního smajlíka něco jiného. Je fakt, že zahodit 1000 dnů se slovním smajlíkem se člověku jen tak nechce...

culdabulda1*
hodnocení

0x

admin

- je tady vlastně smajlík pro potlesk a nadšený souhlas? - našla jsem jenom toto *hej* a to může být pochopeno i jako protest, ne? Ještě zkusím *smich* *uspech* *jasne* *vtip* - ale tito smajlíci mé pocity vůbec nevyjadřují. Takže se vlastně raději taky vyjadřuji slovně .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]