Nejste přihlášen/a.
Pu, to jste dobře udělali. A moc se mi líbí, že si uvědomujete, že i mladý člověk jednou zestárne, tomu nikdo neuteče. Chápu, že mladí lidé jsou v jednom kolotoči, když mají rodinu a možná ani o takových zařízeních neví. O tomto konkrétním zařízení, taky slyším poprvé a určitě je jich více. Je dobře, že mají obchod, kde z prodaných věcí mají finance. Pokusím se je oslovit a zjistit, čím bychom s manželem pomohli, pokud to bude v našich silách. V každém případě je dobře, že jste zde na takovou situaci upozornila. PT /stařenka/
PT, mockrát děkuji , jste zlatá. Ani já nemám času nazbyt, ale když jsem viděla, jak krásné prostředí lze z mála vytvořit - to pak zůstává rozum stát nad argumenty LDNek "to nejde, nejsou lidi" - musela jsem se nějak zapojit. Ani Sue Ryder nemá lidi, nemá prostředky. Ale zaměstnanci pracují mnohem více, než dostávají zaplaceno, protože je práce prostě baví. Když měli vánoční koncert, sami doma napekli buchty, které pak po pětikoruně prodávali. Mají-li špinavá okna, nevolají firmu a nezaměstnají uklízečku navíc, ale povolají dobrovolníky. Neustále aktualizují nástěnku pomoci (na svých webstránkách). Prostě ti lidé makají a makají a je to na Domově znát. A pak přijde nějaký zaslepený závistivec a nadává jim, jak jsou zbohatlí a co by chtěli - protože to tam mají hezké a protože je tam prostě člověku dobře. Ale co stojí za tím, to už škarohlídi nevnímají
Copak člověk, když zestárne, musí nutně trpět? Ne každý má to štěstí a na stáří někoho, kdo mu dojde nakoupit, pomůže mu s převlékáním apod. V Sue Ryder nabízejí lidskou, přátelskou péči - a přesto na ně ministerstvo práce a soc. věcí vyčleňuje pořád méně a méně prostředků, zatímco do státních podniků podobného ražení se valí mnohem větší částky, které mizí neznámo kde. Mně prostě zůstává rozum stát.
Ještě jednou díky za podporu, snad se najde více takových Krásný večer!
Děkuju, paní Lidko Jen doufám, že se Domov udrží - byla by to strašná škoda, kdyby ne
Proč jen cokoliv, co se vymyká nesmyslné byrokratické představě (a tedy funguje lépe), to tu má tak těžké...
Proč? Protože staří lidi nejsou pro politiky zajímaví.
Z toho jim nic nekouká a ani se nebojí, že budou stávkovat. Nesmím se rozčílit, to je zbytečné. A strašně mne to mrzí.
Nerozčilujte, nestojí to za to
Pů se do toho opře a bude!
Dejte si nějakou dobrotu, pak si všichni (tedy zatím všechny) připijeme na úspěch
a to by bylo, aby nebylo!
Díky, Papene! Sue Ryder ocení naprosto všechno - sami jsme tam dali kdeco. Buď využijí sami, nebo prodají v obchůdku. Jsem moc ráda, že se tu našlo už tolik dobrých duší, to jsem ani nečekala. Moc všem děkuju
Dobrý den,chtěli bychom také přispět a dát nějaké věci a oblečení.Nejsme z Prahy.Jaká je možnost to tam dopravit?Poslat poštou nebo by i přijeli?
Milá paní Boženo, mockrát děkuji! Ideální bude napsat přímo jim e-mail a domluvit se. Tyto záležitosti má na starosti tzv. fundraiser, tedy ten, který shání vše potřebné. V současné době je touto osobou paní Michela Tichá, jejíž e-mail je michaela.ticha@su/..., telefon 244 029 161 nebo 773 587 019 (najdete přímo na stránkách Domova). Momentálně shánějí toto: sue-ryder.cz/... . Tentokrát jsou tam věci, kterých se obyčejný smrtelník jen tak nezbavuje, ale už tam byly i hrníčky, lžičky... seznam se dost proměňuje. S oblečením to možná bude problém, protože klienti mají oblečení své, ale mohli by je prodat v dobročinném obchodě - tam ale mají určitá kritéria, viz sue-ryder.cz/... . Kde píší, že nepřijímají věci starší 5 let - to není tak úplně pravda. Sami jsme tam dali k prodeji dekorační vázy, keramiku i pár hraček mnohem starších - ale v bezvadném stavu. Takže bych doporučovala napsat e-mail paní Tiché s hrubým nástinem věcí, které byste chtěli darovat, a ona Vám poradí, jak věci poslat - pokud shánějí něco urgentně a je to objemné, vím, že jsou schopní i vypravit automobil, ale neznám přesně podmínky; s tím vším Vám ona ochotně pomůže. Může se stát, že ne vše přijmou - nemají sklady ani prázdné prostory, a tak se "poptávka", tedy spíš sháňka, odvíjí skutečně od aktuálních potřeb. Přesto budou rádi za každou nabídku pomoci a určitě si ponechají kontakt do budoucna, pokud by nesháněli to, co nabízíte, právě teď. Mockrát Vám děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.