Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vniřní pošta - upozornění

Od: jirbar* odpovědí: 16 změna:

Již funguje odeslaná pošta k nahlédnutí k plné spokojenosti.

Co ještě takhle upozornění na nepřečtenou poštu.

Pokud se adresát do schránky ani za 14 dnů nepodivá, protože ho to jen nenapadne, že by se měl podívat, tak potom napsat poštu je zbytečná věc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pokud máte novou zprávu, bliká nápis Vnitřní pošta.

hodnocení

0x

Já jsem ten sedlák, který má největší brambory daleko široko, ale mi to hlásí mobil. *sok*

slonbonjohn*

Máte v osobním nastavení zaškrtnuto - Přeposílat vnitřní poštu.

papene*

babkazov Vám hlásí mobil, že máte na poradte.cz zprávu ve vnitřní poště?*sok*

hop®

Jj, mně taky. "Poraďte" mi to pošle na mejlíka, a tam mam upozornění na příchozí poštu do mobila...

jirbar*
hodnocení

O mně přece nejde. Jenže když někdo shání informaci, pošlu soukromou poštou a není přečtena měsíc, tak asi na ní nepřišel.

ono je to dvousečné, že je na Poradte.cz nepřečtená neznamená, že není přečtená přeposlaná :) Já je většinou čtu ve svém Outlooku a na poradte.cz bud na ni odpovím nebo jen přečtu, aby to doblikalo. V případě, že bych ji nepřečetl a jen smazal, tak je nepřečtená napořád :)

Takže od teď při smazání bude označena jako přečtená :-D

doplněno 05.02.10 20:57:

už je to tak nastaveno...

hop®

Já osobně bych uvítal možnost přímého upozorňování na mobil. Protože když dostanu vnitřní dopis, pípne mi mobil a vidím, že "poraďte"... Takže skočím k počítači a otevřu vnitřní poštu na "poraďte". No a ve volných chvílích pak v dlouhých zimních večerech mažu v Outluku maily, které jsem vůbec nemusel stahovat a které ani nemusím číst, stačí mi odesilatel... ;)

jirbar*
hodnocení

To není problém. To mám taky, byť né pro tuto poštu, ale jde to udělat. Jen to chce mít zaškrtnuto přeposílat poštu a na internetu mít zřízen účet u telefonního operátora.

Postup je následující. Ve své mailové schránce nastavím filtr, pokud přijde mail od "poradte.cz" přepošli ho do schránky mého operátora (takhle je to u TMOBIL). No a v mailové poště telefonního operátora mám další filtr "pošli mi SMS pokud přišel mail".

Pochopitelně i tady lze maily filtrovat.

Tato SMS je zdarma, ale pouze upozornění. Dříve se nechal odeslat "předmět zprávy", takže již v SMS mohlo být část mailu.

Ještě jednodušší by bylo registrovat se na "poradte" přímo mailem telefonního operátora.

hop®

Nemám na internetu zřízen účet u telefonního operátora. Tím, že jsem si u svého mobilního operátora zřídil mobilní telefonní linku, byla mi automaticky přidělena tzv. mobilní mailová adresa, odvíjející se od mého telefonního čísla.

Upozorňující SMS je zdarma, ale její zaslání server nazaručuje. Měl jsem jeden ze svých účtů na Seznamu a k večeru mi již oznámení nechodilo. Dozvěděl jsem se, že Seznam má od mého mobilního operátora určený denní limit odeslaných upozorňujících SMS zdarma. Nad tento limit Seznam nepůjde, kdo by to platil, to chápu. Adresu na Seznamu jsem tedy zrušil, a na mých jiných adresách to funguje bez problémů (gmail, volny)

jo, jo, je to tak. Omlouvám se, že jsem se neozvala hned, ale už jsem se tady nevracela. Mi příjde mail do schránky, že je pošta na vnitřní poště a pošťák na mobilu mi to nahlásí. Mám to tak, ale kdybyste se mě zeptala, jak jsem to udělala, tak nevím. Hned ze začátku jsem to tak nějak nastavila. *nevi* Však říkám: velké brambory!*hi*

papene*

*hej*To jste šikula.Jen škoda, že nevíte postup hodný velkých brambor.:D

Gratuluji.*palec*

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím se všemi poznámkami. Ovšem, pokud zde někdo žádá o radu a pak si ji nepřečte, pravděpodobně si ji ani nezaslouží. Případně již problém vyřešil a radu už nepotřebuje.

Proto já osobně preferuji veřejnou diskuzi. I když tím riskuji, že ze sebe udělám blba. Ale díky tomu že mě spousta místních chytrých lidiček "vrátí na zem", je ze mne tím pádem o něco menší blb. Vnitřní poštu používám pouze k výměně důvěrných informací nebo k rozhovoru, který by asi opravdu nezajímal nikoho jiného, než mne a toho na druhém konci drátu.

Když si moji radu ve vnitřní poště nepřečte člověk, jemuž byla určena, přiznávám že jsem zklamán. Pokud si moji radu ve veřejné diskuzi nepřečte člověk jemuž byla původně určena tak mě to nemrzí ze dvou důvodů, zaprvé to nezjistím, a zadruhé věřím že třeba pomohla někomu úplně jinému...

kytka*
hodnocení

0x

Možná mnozí ani nevědí co znamená když jim bliká nápis vnitřní pošta. Nevědí, jak ji použít ,ale myslím ,že se k tomu každý dopracuje. *tuc*

hop®

Když mi bliká okénko mezi neblikajícími, tak mě to začne zajímat a najust si na něj kliknu, abych zjistil, co po mně chce. Občas ale mám problém, že si toho nevýrazného blikání prostě nevšimnu, a upozorní mě až pííípajííící mobil.

jirbar*
hodnocení

Bliká jenom podtržení a toho si i já málokdy všimnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]