Omezení hodnocení odpovědí - proč to je?

Od: Datum: 30.12.12 17:13 odpovědí: 22 změna: 18.01.13 16:44
avatar

Rád bych znal nějaký logický důvod, proč je omezen počet hodnocení v jednom tématu na 3.

Nabízím důvod, proč by omezení být nemělo: než abych psal pátou stejnou správnou odpověď, raději bych ohodnotil čtyři předcházející, nemluvě o důležitých dalších doplňujících radách.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.12.12 18:45
avatar

jednoduchá odpověď: protože pár lidí z nás hodnotí jak "praštěná", pardon, ale vážně. Přečtou odpověď a automaticky klik na hodnocení. Pár expertů dokáže i hodnotit 10 odpovědí za cca 1 minutu, někdo i méně. Skoro automatické klikání. To nechci.

Navíc když vidím ohodnocenou odpověď "krásný pes" na otázku "poznáte rasu?", to bych střílel! *bum*

... a neuděláte nic, tak jsou prostě alespoň pravidla, která zmírňují důsledky. I když to tak nevypadá, je většina věcí nastavena úplně super (samoblibost jak blázen :-D) a vyzkoušena dlouhodobě.

Od: hop®
Datum: 30.12.12 18:52
avatar

No osobně si myslím, že by stačilo limitovat hodnocení časově, na den či hodinu, pokud si nějaké odpovědi vážím, rád bych si ji za hodinu našel, abych ji mohl ohodnotit jako čtvrtou v rámci jednoho dotazu.

O problémech s relevantností samozřejmě vím, již se to zde párkrát probíralo, i já jsem byl trošku šokován přístupem některých kolegů...

Nicméně toto omezení takto vysvětlené chápu, díky.

Datum: 30.12.12 18:58
avatar

jj, ono zase není tolik otázek, kde by bylo více "správných" odpovědí a přitom se neopakovaly - pak má právo rychlejší *smich*. Ale jsou tu i takové, kde bych více lidem udělil titul "geniální a správná" odpověď, bohužel. Jako velkou chybu bych to neviděl :)

Datum: 30.12.12 19:09

Klucííííí. A za naprosto stupidní odpověď dejte mínusové body *modla*. A pak když někdo na otázku, kolik je 2+2 odpoví jako osmý správně odpovídající, že jsou to čtyři, tak ho snad ukamenujte *zed**smich*

Od: ar*
Datum: 18.01.13 16:44

To je pak lepší odpovědět stupidně a napsat 5, nežbýt ukamenován *smich*

Jetě jsou dobré stejné odpovědi a to třeba po dvou až třech měsících.:)

 

Od: krkovicka*
Datum: 30.12.12 21:12
Nemůžu souhlasit.Tohle není párny důvod neboli argument.Vy to tak možná vidíte.V době kdy se tady neustále omýválo hodnocení pod 10% že nelze přispívat do otázky se mi body podezřele pripisovali aj za nesmysly typu-sám víš co dělat... Myslela jsem že je to jistá pomoc těm kterým pod 10% hrozilo že už nemohou přispívat.Další chyba je v tom co jste napsal.Když otevřu otázku a pak se k ní za pět minut vrátím a mezi touhle prodlevou otevřu další dvě,tři pak je sjedu všechny a hodnotím je,obsah už znám a dost dobře si to dvakrát rozmyslím.Pak je to vše do minuty.Ale rozhodně to není nerozumna klikačka jak píšete.Nehodnotim ty kde už je 2x,hodnotím tý do počtu a ty které jsou dle mě správný.Takže zvažte skutečnost.V cizích bych to tak nechala ale ve svých položených bych dala neomezeně.Pak by záleželo jen na mě zda toho využiji nebo taky ne.
Datum: 17.01.13 15:13
avatar

Bodování neřeším a přiznávám, že oboduji zřídka, zato jsem si všimla, že někteří a stále jedni a ti samí ať napíší co chtějí hned jim někdo dá bodík.

doplněno 17.01.13 16:35:

krkovičko mě stejně nejvíc potěší když tazatel poděkuje, nebo napíše do vnitřní pošty.

Od: krkovicka*
Datum: 17.01.13 16:28
Lidus to je ojedinělé.Když budu chtít a mít ten čas tak se to dá vše sledovat.Minulý měsíc ten čas byl.Otázka-na ní padli čtyři odpovědi od různých lidi a pak přišla pátá na chlup stejná,na čemž už bylo vše vyřešeno v těch čtyřech předešlých a ejhle jen pátá dostala hodnocení od samého zakladatele.Nikde nic ani slůvko od tazatele s děkuji jen modré podsvícení jako dobrá odpověď.Můžu odpřisáhnout že to bylo i v druhé jiné otázce tentýž den a taky ta a samá radkyně přišla s křížkem po funuse jen to napsala v jiném znění a zas jen pouze ona dostala modrou...už jsem si zvykla na ledacos ale tam kde už je to vyřešeno a nemám už nic co k tomu dodat tak nic nepíšu.Ale tady to zřejmě bylo terno.
Od: ladaadal*
Datum: 17.01.13 18:40

Já to teda nesleduju. Jak tedy poznáš, kdo tě právě ohodnotil? Já většinou jednou za měsíc s údivem mrknu, kolik mi toho přibylo a někdy se divím, že mám vůbec nějaké ohodnocené odpovědi, ale když se tady tak všichni rozepisujete, začíná mě to zajímat.

Od: krkovicka*
Datum: 17.01.13 18:46
Někdy to Poznat jde když ti dole napíse něco ve smyslu/máš můj bod,super odpověď,souhlasím s tebou... pak ano to je zjevný,ale jinak to je anonymita.Modré označení fajfky-hodnocení zakladatele otázky a zelené- někdo z registrovaných.Popravdě nevím kdo koho hodnotí.To vidí jen admin.Sys také,sám Sys když je hodnocen nevidí kdo ho hodnotil ale zas admin ano.Je to ošetřeny.
doplněno 17.01.13 18:49: Vše máš vysvětleno v pravidlech či v Faq tak tam klikni a počti si.
doplněno 17.01.13 18:52: Semtam se stane že se někdo přihlásí z chalupy,práce,sousedi a pod svou novou identitou si body odklikne sám.
Od: ladaadal*
Datum: 17.01.13 18:56

Bože, tak to by mě nikdy nenapadlo. Proto se tu občas admin dohaduje, že je někde víc nicků z jedné IP adresy? Kdoví, jestli ví, že já jsem přihlášenej ze dvou adres? Doma i v práci?

No, než to někde študovat, zaujmu svůj starý postoj - pro lenost se nedozvím kdo mě kdy ohodnotil a myslím, že i nadále mi to bude jedno. Za měsíc se zase budu divit, kolik mi toho zase přibylo.*smich*

doplněno 17.01.13 19:23:

Tak mě ani nenapadlo, proč bych se někam přihlašoval pod dvouma nickama. Doma i v práci to mám nastavený na zapamatování. Naopak mi občas vadí, když mě to samo odhlásí a musím to dělat znova.:D

avatar
Upozornění od administrátora 17. 01. 2013 19:24:20
admin ví skoro všechno i to co není pravda *smich*
Od: krkovicka*
Datum: 17.01.13 19:02
Ale jo...ode mně ti občas taky nějaká přilítne,tak jako ostatním.A to jestli si zde pod svým nickem tam i v práci to je jedno.Představ si že jsem zde byla pod wi-fi kterou používá jedna celá vesnice 160 obyvatel.Někdy je člověk tak proflaknuty že jde poznat o koho jde.Způsob vyjadřování mluví za vše.
doplněno 17.01.13 19:06: Jednou jsem nemohla udělit bod jedné reg.uzivatelce.Jelikož jsme měli velice podobnou Ip adresu.Přitom jsme úplně rozdílný.Všichni to věděli jen systém te prostě nepustil.
Datum: 17.01.13 19:15
avatar

Krkovičko, mýlíte se. Ani Sys nevidí, kdo koho ohodnotil. Vidíme to, co vy všichni, co se ohodnocení týče

doplněno 18.01.13 10:34:

Omlouvám se za špatně uvedenou informaci. Sys může vidět, kdo koho hodnotil...Jen já jsem si toho nikdy dřív nevšimla. ...*hi*

Datum: 17.01.13 00:22

Já to tvrdím od začátku, že to bodování je zcestné a nic nevypovídající. To už by bylo víc smysluplné jednou za měsíc vyhlásit "nositele třech zlatých vlasů děda Vševěda"

Od: lll
Datum: 31.12.12 15:09

Řešíte tu počet kladných odpovědí. Třeba to někomu přijde důležité. Sám jsem většinou dřív bodoval jednou týdně, a ty otázky v kterých se už nic podstatného nedělo. Právě kvůli tomu, že jsem ze začátku působení tady na poradně své body vystřílel na některé odpovědi, které se mi líbily, ale potom přišla čtvrtá ta nejsprávnější a já ji už nemohl obodovat, přestože by si to zasloužila ze všech nejvíc. Jestli toto bylo špatně nevím. Nemyslím si, že by takové bodování po zralé úvaze bylo škodlivé. Ale třeba se to netýkalo mně.

Mě osobně přijde daleko důležitější, že nemohu dát třeba mínus bod, když někdo ohodnotí blbost. Tím nemyslím třeba toho zmíněného psa, ale evidentně odpoví technicky-odborně špatně, a někdo mu to ještě navíc hloupě oboduje, vaří se ve mně krev, a mám dnes jen dvě možnosti. Vykašlat se na to, hodit to za hlavu, nebo tu odpověď opravit a jít do otevřeného sporu s rádcem blbě radícím. Obě je špatně. První přístup snižuje úroveň poradný tím, že tu zůstavá špatná odpověď navěky bez opravy. Druhou možnost jsem párkrát zkusil, ale vedlo to jen k hádce a mé argumenty-odpovědi mi byly smazány, bez toho, aby si kdokoliv ověřil kde je pravda. Výsledek byl stejný, jako bych se o nic nepokusil. Ostatně nebyl jsem sám, jak jsem si v poslední době všimnul.

Zdá se mi jakoby jste se pokoušeli směstnat velkou kytku do malého květináče.

Tak se mějte, admin nechť mi odpustí moji opovážlivost, kritizovat jeho dítě. Já si jdu zase jen číst. Zatím tu je toho dost ke čtení a poradnu má smysl si číst.

Lui.

Datum: 17.01.13 00:04
Mě občas zaráží ohodnocené odpovědi které jsou nesmyslem tam bych třeba chtěla dat minus jsem tu krátce nicméně třeba rádoby chovatel který hledá radu a najde tyto odpovědi které jsou na hranici .
doplněno 17.01.13 00:05: http://m.poradte.cz/zvirata/1351-muze-krecek-kitekat.html
Od: krkovicka*
Datum: 17.01.13 04:17
To je ještě dobrý/mimochodem můj křeček ještě je živý už skoro sežral i domeček.Po granulich je čilý(v dubnu 2.roky). Někde jsem viděla bodování u této věty- ahoj jak se vede a dík... I za smajlik.Chtěla jsem to dat k hlášení ale nechala jsem to být.Zkusím si vzpomenout kde to bylo.(byla to odkloněna diskuze mezi radci,žádná pomoc tazateli).
doplněno 17.01.13 08:29: Tak už jsem to vyhledala.Je to v rubrice Společnost: vystavené intimní hračky u kasy /jura,suzymon,ladaadal. Ono by to vše mělo být spíše volná diskuze.
Datum: 17.01.13 10:32
Neříkám nic můj osmák miloval nugetu ale poradit to někomu to ne a už vůbec napsat že kočka a pes mají stejné granule to napíše člověk co to snad nikdy nečetl :( jinak občas mne to bodování zavání ale zase si říkám že člověk - tazatel si dokáže vybrat dle uvážení .
Od: ladaadal*
Datum: 17.01.13 05:55

Já se teda přiznám, že jsem si dost dlouho myslel, že ohodnotit odpověď má tazatel, nikoli ostatní. Teď už jsem tedy v obraze, tak se jenom zeptám, jak se pozná, že danou odpověď někdo ohodnotil?

Datum: 17.01.13 07:03
avatar

pokud hodnotil autor otázky, kolečko s fajfkou u nápisu Dobrá odpověď má modrou barvu, pokud někdo jiný, má zelenou barvu, pokud je více jak 3 hodnocení a modrá barva , hodnotil tazatel + další uživatel...

doplněno 17.01.13 07:07:

doplním: autor otázky hodnotí za 2x, ostatní jen 1x

proto od dvou uživatelů mohou být i tři "body"...

doplněno 17.01.13 07:20:

někdy se tazatel neunavuje ani kliknutím na hodnocení, ani poděkováním ústním písemným. Proto mají možnost opravdu dobrou, kvalitní odpověď či radu ohodnotit ostatní uživatelé...

Datum: 17.01.13 07:32
avatar

tazateli přijde odpověď na mail, někdy nemá ani "důvod" se vrátit a poděkovat... někdo to dělá, někdo ne.

Od: krkovicka*
Datum: 17.01.13 08:18
Vždyť ten mail nemusí být jeho a nemusí ani existovat...Může tam napsat cokoliv např. nechcizadnymail@seznam.cz když jde o neregistrovanýho.

 

 

 

Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.