Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost Poradte.cz

Od: malvinka* odpovědí: 25 změna:

Nevím zda se jedná u mne o interní problém. Po kliknuti na otázku, otázka ujede naskočí hodiny a vše dlouho trvá. Děje se něco?

Díky admine. Pěkný zbytek večera m

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Připojuji se.Taky mě to zlobí*zed*.

doplněno 24.11.09 22:04:

Já taky ne.Můžu si je přečíst v mailu.Tedy některé.*klik*

doplněno 24.11.09 22:10:

Ale jak to tak vypadá, tak nikdo nemá problémy.:(

doplněno 24.11.09 23:33:

Vítáme tě vetřelče*placni*

malvinka*
hodnocení

Nemohu se proboxovat do některých otázek *uf**bezim**vezen*.

doplněno 24.11.09 22:05:

To není diskriminace, jen šetříme otázky, aby to tu nevypadalo jako minulý týden*smich*.

raadek*
Myslim si, ze to bylo zpusobeno vetsim poctem navstevniku na poradne. Prominte holky, ze jsem se sem vetrel, ale muj prohlizec v mobilu neumoznuje vkladat otazky. Proto jsem se chtel zeptat, jestli se sem take nekdo pripojuje mobilem a jestli mu to bez problemu funguje. Po rade admina a konzultaci s Maverickem jsem zacal pouzivat starou Operu mini verzi 3.1, protoze nove verze neumoznuji ani odpovidat. Pokud se sem nekdo uspesne mobilem pripojujete, budu vdecny za vase rady. Dik R.

je tam tuším problém s javascriptem, který na stolních PC bezproblémů běží. Bohužel nemám jak se s tím hrát, jak zkoušet. Víceméně je to problém na staně nedokonalých prohlížečů v mobilech, které se časem určitě vylepší - a samozřejmě poradte.cz jim může jít naproti, to nezapírám.

Není potřeba si s tím dlouze hrát, stačilo by v případě detekce nepodporovaného prohlížeče zobrazit místo editoru, který dělá problémy, normální HTML element textarea. Sice by uživatelé mobilních zařízení přišli o možnost formátování textu, ale mohli by přispívat.

no, ale ta detekce tam je odjakziva... zrejme je mobilni prohlizec velmi odolny resp. hlasi se jako plnohodnotny...

hodnocení

0x

s tím jsem se nesetkal, u mě je vše rychlé. Server je vytížen jen několik minut denně, jinak má výkonu nazbyt - což ovšem jednoduše může strhnout indexace google apd, která si bere 10 stran/1sec a pokud se potká více domén najednou, které na tomto serveru běží může se to stát. ze strany uživatelů k přetížení těžko dojde.

Jinak za 9 měsíců končí smlouva na tento server a už mám vyhlédnutý asi 4x výkonnější, ale ještě to tu musíme "doklepat", i tak je to poměrně drahé *klik*

raadek*
Zkousel jsem to na vice forech, kde vsechny verze miniopery funguji. Tady na Poradte.cz maji stare verze problemy s javascriptem a u novych verzi zase chybi kolonka pro odpoved. R.

až se budu nudit, zkusím novou verzi editoru... více mě nenapadá.

raadek*
Diky admine. R.
malvinka*
hodnocení

Přeji a určitě nejen já servru Poraďte.cz bezbolestný a rychlý porod / žádný císařák/ a pohodu i nadále.*slunce*

doplněno 06.12.09 14:34:

Pro admina

alf*
hodnocení

0x

k pomalému načítání stránek se připojuji, včera před půlnocí, jistě mnoho uživatelů nebylo a poradte mi nešlo cca 15 minut vůbec zobrazit. V různých dnech v různých časech se stane, že na zobrazení stránky čekám celkem dlouho. Už jsem to chtěl sám zmínit, ale pořád jsem to tak nějak odkládal, fakt je, že na jiných stránkách které navštěvuji tak často zpomalní či výpadek nepozoruji.

Hodně časté, snad bych to nazval běžné je to, že stráka se sice zobrazí ale stále běží kolečko, něco načítá. Něco, pro mě nebo čtení příspevků nepodstatné není zobrazeno.

hodnocení

0x

v jiné (již smazané) otázce jsem ještě cosi napsal, tak aby to tu někde viselo dávám to i sem:

... že by Poradte.cz mělo technické problémy nevím, občas možná horší odezva - žijeme v době, kdy na všechny servery útočí jak vyhledavače, kkteré svým způsobem indexace mohou citelně zpomalovat tak především několik individuí, kteří dělají nájezdy na servery zcela úmyslně, aby si vyzkoušeli zda je dokáží shodit apd. Může to být ono.

Dle statistik server běží na 40%, občas max na 80%. Věřím, že to vydržíte a já při nejbližší nové smlouvě řádně navýším výkon serveru (cca 4x), což je ale před koncem platné smlouvy velmi drahé.

Co se týká odvozování rychlosti serveru je velmi ošidné to sledovat na Vašem PC. Zkoušel jsem to nyní na US serveru (což by mělo být jednoznačně pomalejší spojení) a počty jsou jednoduché:

1 www.poradte.cz 64.42 KB 2.04 seconds 0.03 seconds
2 www.poradte.cz/vz/... 42.05 KB 1.53 seconds 0.04 seconds

včetně grafiky tj. 3.43s resp. 2.21 s

Vyzkouším to ještě v průběhu celého dne a budeme vědět na čem jsme.

doplněno 03.12.09 21:53:

velmi dobrý test rychlosti je zde: octagate.com/... čas je dole na konci všech "grafů"

doplněno 03.12.09 22:00:

ještě lepší: tools.pingdom.com/...

nezapomeňte, že on stahuje vždy znovu i kompletní grafiku, kterou prohlížeče už mají uloženou a nenačítají ji pokaždé znovu, takže reálný čas tvoří první 4 soubory (vše mimo grafiky).

doplněno 03.12.09 22:03:

jinak ping máme lepší než Seznam.cz a o kousínek horší než Google.cz, takže připojení serveru k síti je zjevně výborné a ne nadarmo jsme ve VIP serverovně :-D

Admine, vůbec nerozumím "těm věcem a číslům" co jste napsal. Nerozumím tomu totiž, jsem jen uživatel. Domnívám se, že v počítači jsou trpaslíci co mě přenášení nějaká čísla, odněkud někam. Stále jich mám málo a tak mě správce mého poče trpaslíky nějak přidává.
Ale pokud otevře jiné stránky jiných poraden, tak se mi načtou rychleji. Můj pocit je že se poradte.cz načítá pomaleji nežli dříve, ale nedokáži to doložit ani zdůvodnit. Proto, milý admine, děkuji za vysvětlení a těším se na novou smlouvu.
Blahopřeji Vám *** "nadarmo jsme ve VIP serverovně "

jj, každých x minut běží různé přepočty TOP apd a v ten okamžik může server chvíli váhat, ačkoliv by to mělo být v pohodě. Těžko říci, kde je chyba. Za pár dnů proběhne kompletní přeinstalace serveru na nový systém a uvidíme zda se něco stane k lepšímu nebo ne.

Teď by mě jen zajímalo jestli to berete tak, že to není tak super jako to bývalo nebo je to občas otravné nebo dokonce neúnosné...

není tak super jako to bývalo*****Ano, ale já si počkám na to zlepšení, až popoženete trpaslíky

občas otravné*****NE, já nespěchám, počkám si, páč pamatuji tu rychlost na "286"

dokonce neúnosné...vůbec NE, páč tady zůstávám, pokud mě někdo neodstřelí

Přeji všem krásný předvánoční víkend (dříve jsem přál "mějme se rádi" ale již nesmím toto používat)

lidka*

Já jsem si kvůli poradně musela navýšit u internetu limit a abych nemusela platit víc, tak mám zase menší rychlost a tak všechny prodlevy svaluji na mé připojení. Navíc mne nic nehoní, stejně se snažím u odpovědí dost přemýšlet a tak to nějak neřeším. ;) Takže pokud mohu hodnotit uplynulý rok z jiného pohledu - jsem spokojená, že vztahy se nijak nehrotí, ponorková nemoc myslím nehrozí. Občas někdo někoho naštve, ale je to v únosné míře a doufám, že se sem nebudou tahat manýry politiků, protože kvůli tomu utíkám od televize na poradnu. *placni* A každý z nás je alespoň pro někoho užitečný. Vysvětlení admina jsem se ani nesnažila pochopit, protože jemu i jeho poradnímu sboru stoprocentně důvěřuji a ty jeho odkazy mi lautr nic neříkají. *smich* Hezký víkend všem a nepodceňujte chřipkovou prevenci (čajíčky, *kafe* slivovička - co kdo má rád a čemu věří *modla*)!

teď jsem to na půl hodiny zpomalil já, zkusil jsem ještě trošku poladit databázi, ale už to moc nešlo - už byla vyladěná až až. Uvidíme jak to pomůže.

Nechal jsem si spočítat předčasné ukončení smlouvy a nabídku na rychlejší server, ale nečekám, že to bude únosné... za zeptání člověk nic nedá a líná huba... však víte :)

Mě třeba z práce jede poradte pomaleji, ale to dělá proxy server. Doma i z mobilního netu to jede v pohodě. Nezapomeň, že až je internet celosvětová síť tak každý má jiného poskytovatele, jiný poskytovatel má jinou konektivitu, jiné síťové prvky (routery, dns servery...) a problém může být cokoliv z toho. Nebo klidně se vám mohou po cestě ztrácet packety a už je problém s rychlostí na světě. Další věcí mimo síťařinu je aby jste smazal cache prohlížeče, když se dělají upravy stránek tak se občas může stát že v cache zbyde něco co dělá bordel (i když v rychlosti ani tak ne, ale proč ji nesmazat...) Snad je to alespoň trochu pochopitelné :)

hodnocení

0x

tak abych všechny navnadil... jednám o přechodu na rychlejší server, do konce příštího týdne bychom se mohli domluvit a od prvního ledna přejít na nový server. Potřebuji zároveň server přeinstalovat a je to i pro ně lehčí, zbývá uhádat dobrou cenu :)

hadat o cenu, to mi jde, ale víc pro Vás nemohu udělat. Ale těším se na rychlost.

jabraka*
hodnocení

0x

když porovnám různé jiné přihlašování na jiné servery,zdá se mi Poradte.cz dostatečné.Nemám nejrychlejší počítač a jsem spokojen,Mimo jiné se už nesetkávám s některými dřívějšími neduhy takže dobré,jen vydržet!.

JABRAKA

diskutoval jsem to přímo s "vrchním" administrátorem, který mi potvrdil, že server už začíná funět a nepřede si tak spokojeně jak by měl. Během několika týdnů na něj chci umístit další nový projekt, který ho v budoucnu také slušně zatíží, jeho výměna je tedy nasnadě ačkoliv nyní funí jen pár minut denně :)

papene*

*palec*Držíme palce ať funí jak má.

raadek*
Take nemam problem s rychlosti. Jine stranky jsou rychlejsi i o dost pomalejsi. Ted jsem to zkousel a po kliknuti se mi zobrazila stranka za cca 3 sekundy. I kdyz jsem laik, tak mi rychlost pripada dobra na to, ze mi stranku jeste nejaky server musi upravit pro mobil. Hlavne aby ta zmena dale umoznovala spolupraci s minioperou. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]