Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrá zpráva pro Suzymon a další

Od: patronka* odpovědí: 9 změna:

... a další milovníky juky ( yucca filamentosa ). Letos ji vůbec nezalévám a za to mne odměnila krásnými květy. :)

Dobrá zpráva pro Suzymon a další

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Je krásná. A já jsem se konečně dozvěděla, jak se jmenuje rostlina, která se mi moc líbí a kterou bych si ráda pořídila:)

lidus*
hodnocení

0x

Krásná, ta moje bývala stejně krásná dokud manžel nezrekultivoval zahradu, i ten náletový kaštan což ovšem byla hortenzie vykopal. Kvetou vám pivoně? Mě letos nekvetla ani jedna, chuděrky umřely pod nožem sekačky a poslední perlička, totálně uhnilé netřesky ve skalce, to víte je horko, neprší a tak manžel poctivě ráno a večer zalévá, prý proč ne, vodu máme ze studny zadarmo. Abych mu nekřivdila, meruňky dík zalévání jsou lepší než loni.

patronka*
hodnocení

Já tu yuccu našla jako malinkou na nádraží mezi kolejemi a takhle se rozrostla. Pivoňku mám jednu dřevitou, víc než 100 let starou a u ní každý rok nastane zázrak - nevzhledné klacíky se promění v nádherný keř s ohromnými růžovými květy. Pak mám ještě jednu obyčejnou, ale ta už několik let po přesazení nekvete. Je asi moc ve stínu, ale hlavně ten záhonek má v péči kocourek. Tak možná proto... :)

sebod*

Patronko. Juka snese hodně moc sluníčka a nevadí ji přísušek. Stačí se podívat na obrázky třeba ze Středomoří. Tam juky rostou "přilepené" na sklále, skoro bez zeminy, bez vody, na prudkém slunci. A jsou krásné. Ta Tvoje juka by potřebovala více slunce. spoň podle fotky mi připadá, že je trochu v polostínu. Ale stejně je nádherná...

patronka*
hodnocení

Sebodko, já už jsem se poučila, protože vloni jsem pilně zalévala a juka nekvetla vůbec. Je ale fakt na sluníčku skoro celý den, jenže včera než jsem si donesla foťák, tak se sluníčko schovalo za mrak *slunce*

Ahoj patronko. Přišla jsem na tuto zprávu až dneska. A i mně letos kvetla. Také jsem ji nezalévala. Já mám vedle pivoňku, tu dřevitou, jako máš Ty, ale tu zalévám, ale letos jsem dávala pozor, abych zalévala jen tu pivoňku. Yucca vykvetla. *ua*

pohanka*

Juka prý také nemá ráda, když v zimě nasněží doprostřed listů, do té růžice. Rada byla - trsy před zimou svázat provázkem, aby do středu nenapadal sníh. Já to ale nedělám a juka kvete vždycky. Nikdy nezalévám a mám ji na severní straně domku, sluníčko jde do půl desáté.

Po odkvětu dřevnatý stvol uříznu ale listy nechávám rok - dva, dokud nejdou z lehka vytáhnout, dokud neodumře sám. Vždy za jeden odkvetlý vyraší jeden - dva nový a koloběh se opakuje.

patronka*

Já to vlastně dělám podobně - dřevnatý stvol uříznu, na zimu nic nesvazuji, protože to minimum sněhu v Praze nestačí uškodit. Suché listy taky vytahám a ano, trs je každým rokem o něco větší :)

hodnocení

0x

Juka je víceméně takový plevel..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]