Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cechy-odpad Evropy!

Od: kamouk odpovědí: 14 změna:

O tom jsem se dnes presvedcil na vlastni oci!V Nemecku v lekarne jsem koupil mast Panthenol za 4,99€,jel jsem na par dni do Cech a mast jsem zapomel doma,v Cechach v lekarne jsem koupil to same (obe od Bayer)za 137Kc,ale v te z Cech byla jen vodova sra::::ka!Takze jsem se presvedcil ze do Cech jde opravdu jen Odpad a levny ksunt!Fuj!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vítejte v reálném světě! Já to zažívám spíše na potravinách - když si koupím třeba Ramu u nás v Bille a pak v Bille v Itálii, tak je to rozdíl do nebe volající. To se týká prakticky většiny potravin, minule jsem dětem dovezl Nutelu - chuťově úplně jinde! A nejde jen o chuť - jde i o složení - do našich marketů se dostávají potraviny úplně jiného složení - česky řečeno šizené. Ale je to levný - a to se vyplatí. Kdyby lidi tyto šunty nekupovali, tak by obchodníci holt museli něco s kvalitou udělat, ale takhle? Vždyť si za to můžou lidi sami...

chrest*

To je celkem známá věc, že se k nám dostává to samé zboží, ale podřadné kvality. Otázkou teda je, jestli a kde se u nás dá pořídit to kvalitní zboží při zachování stejné ceny? Ví někdo? Mě to taky štve, že to je tak, jak to je. To, že si to lidé nechají je pravda, ale bohužel pokud si koupí člověk ramu nebo perlu, tak to bude furt ta horší kvalita než v cizině. Kdyby tu byl řetězec, který by tady prodával stejně kvalitní potraviny, jako na západě, tak pak by mohly jít ostatní řetězce do kytek.

mowla*

..."že si to lidé nechají je pravda"... - není to pravda - ty ´masy´ nakupujících, které občas v super-hyper potkávám, vůbec nehledí na kvalitu a v zásadě ani na cenu, hledí jen na slova "akce", "sleva", "leták" (a pak ještě "sbírejte body") - zrovna nedávno jsem v úžasu hleděl na ´zástupy´ nakupujících u regálu s ´akcí´, kde bylo zboží označené jako ´BombaSleva´ - a přitom o cca 10 % dražší než totéž zboží prodávané v téže prodejně bez akce. Tak mne to ´rozhodilo´, že jsem nevydržel a šel se přesvědčit, jestli se třeba nepletu - a fakt - zboží obvyklé, dražší, velký nápis AKCE - a lidi se mohli strhat.

Takže otázka nezní "jestli a kde se u nás dá pořídit to kvalitní zboží při zachování stejné ceny" - ale ´kdy se nakupující naučí používat mozek´!...

"Kdyby tu byl řetězec, který by tady prodával stejně kvalitní potraviny, jako na západě," - proč by markeťáci řešili kvalitu, když stačí vytisknout SLEVA a prodají i shnilé potraviny? - ale - proč, prosím tě, ´musíš´ nakupovat v řetězci?

Kvalitu není problém koupit *) - a možná i za obdobnou cenu - jen si musíš uvědomit třeba to, že v šunce za 200,- kupuješ spoustu vody, takže se vlastně vyplatí koupit šunku za 300,-, ale sušší (o tom, že ´zavodněné´ maso se daleko rychleji zkazí ani nemluvě)... Obdobné je to se skoro vším...

*) tímto prohlášením si trochu ´foukám´, žiju v Praze a tady fakt není problém koupit i kvalitní potraviny

albatros498022*
hodnocení

0x

Lidi jsou blbci a zajímá je jen cena, na kvalitu nekoukaj a tím to je.

doplněno 10.02.13 23:51:

Oni totiž i Češi jsou takový odpad Evropy.

zabu

Albatros to jsou kecy. Já bych koupil to kvalitnější, Ale muselo by bejt. A ne že obchodník vydává šunt za kvalitu. Notabene, když si za ten šunt řekne víc, než by stála kvalita na západ od nás.

ronyx*
hodnocení

0x

Netroufám si hodnotit kvalitu zboží dodávaného západními firmami na náš trh, ale už se mnohokrát psalo o tom, že výrobky stejného názvu a obalu pro náš trh mají jiné složení než výrobky např pro trh v NSR a potvrdili to i jejich výrobci. Vysvětlovali to specifickými zvyklostmi českých zákazníků a jejich jinými chuťovými požadavky. Jedním z těchto výrobců byla i třeba Cocacola. Takže nic nového pod sluncem.

jardino555*
hodnocení

0x

Zrovna dnes byla v TV reportáž, jak Češi kupují potraviny z Polska...radši budou jíst jedy, hlavně že "ušetří ". Já bych z Polska nekoupil ani to poslední. Chvála bohu, že to mám kousek do Německa...

majsterjoe*

Ale jdi ty brepto. V Polsku je stale hromada kvalitnejsich veci nez u nas. Ac se jedna o ryby, klobasy s masem, maslo a pod. Jen je treba uvazovat kde nakupovat. Kdyz budu kupovat polske oplatky ktere se sem dovazeji za 3,50Kc tak je jasne ze kvalita nebude nic moc.

majsterjoe*
hodnocení

0x

No co se tyce leciv tak to nevim. Tam chut nehraje roli, tedy ani odkud potencialni zakaznik je. Jestli z CR nebo Nemecka. Co vim, tak panthenol vyrabi vice druhu masti. Je to jedna a ta sama? Jedna ma 5% nektera vice...

hodnocení

0x

stacilo jak bys jednou zajel do obchodu v Polsku a nevidis ani jeden vyrobek co se knam dovazi. Masa a uzenarstvi uplne na jine urovni /maji vse svoje/ tak stejne i mlecne potraviny. Miluju takove lidi co kupuji nejvetsi sunty a pak si prectou polsko a maji hned jasne. Ono zadny polak by toto co my nakupujem nejedl. Jinak cigarety a cigaretove vyrobky maji 3x vetsi sortiment ... opravdu je pravda , ze cesko je odpad evropy , protoze dodavatele a vyrobci vi co si muzou dovolit. Dokonce i osobni zkusenost v Hyundaii , ze auto pro nemce melo vzdy jiny interier a interier kufru ;)

hodnocení

0x

Bývaly tu kvalitní potraviny, ale nebyl o ně zájem. Takže se sice dají sehnat, ale občas to dá práci. Většina lidí totiž používá (nejen) při nakupování pouze první signální soustavu. Barevné nápisy typu Akce, Sleva, Výprodej - to ještě dokáží zpracovat, ale složení výrobku už ne - není pro ně podstatné.

hodnocení

0x

Polska se nezastávám,ale i já jsem si tam mnohé jejich výrobky oblíbila.Moje známá z práce jezdí do polského příhraničí do lékárny s českým receptem a za antikoncepční náplasti dá mnohem méně,než v českých lékárnách! Myslím,že i u jiných léků to bude podobné.

raduz*
hodnocení

0x

Prominte, ale jaká je vlastně Vaše otázka?

olaf71*

přečti si v jaké jsme rubrice . není vždy potřeba na Poradte.cz pokládat otázku. zde se také diskutuje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]