Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem tak brouzdal během dne po webu a vidím, že každý den se stále opakují dotazy. Někdy ten samý tazatel zadává nový-shodný dotaz...
Náš systém v práci při zadávání údajů má tlačítko "odeslat ke zpracování" - když na něj kliknete, vyskočí hláška "opravdu jste zadal vše?"
Už jsem to tu během měsíce psal jen tak do příspěvků - bylo by možné před vložením příspěvku nastavit vyskakovací okénko "vyhledej"?
Nemyslím si, že by to bylo vhodné. Tazatel jistě ví o tom, že existují vyhledávače, ale taky ví, že vyhledat radu jejich pomocí je někdy zdlouhavé. A on chce přímou odpověď právě na tu svoji konkrétní otázku. Nestojí o to, prokousávat se hromadou příspěvků, které jeho otázku zdánlivě řeší. Každá otázka má svá specifika, může se lišit v detailech. Tazatel má možnost komunikovat přímo s rádci, kteří jsou fundovaní v dané oblasti, má možnost otázku upřesnit, pozměnit a dostat přímou radu. Pokud je zde jeho problém už řešen a vyřešen, je tu dostatek rádců, kteří ho nasměrují přímo na ten konkrétní příspěvek. Ten přímý kontakt tazatel - rádci nejde nahradit žádným vyhledávačem.
Když ono právě to "přímou odpověď na tu svoji konkrétní otázku" je v mnoha případech dost dlouho neřešitelné... Otázky jsou typu "nemůžu nastartovat - co mám dělat?" "nefunguje PC- poraďte" "kopl jsem do míče a nic"...
Možná tedy místo vyhledávacího pole hláška "prosím, ujistěte se, že je dotaz srozumitelný a přesný, aby vám mohli správně poradit"...
Je to blbost, vím - ale snad by se někdo seknul a zmáčknul "ZPĚT" a dopsal pár údajů...
Já tady nemůžu vyhledávat prakticky vůbec. Pokud jsem to párkrát zkusila, musela jsem pro Google extra povolit java script, přestože na své stránce "umí" Google vyhledávat i bez něj. Není možné nastavit počet výsledků na stránku a pokud (jako mně) "vyjedou" napřed starší dotazy, je listování k novějším dost otravné ...
Takže podle mne je lepší (jednodušší) se zaptat.
on vyhledávač tu najde všechno - ale když chcete najít např. přepis auta, najde to právě miliony řešení... bohužel stará - 2012 apod.. chybí mi tu seřazení "od nejnovějšího" nebo vyhledávač přesných termínů.. - google najde vše, někdy je to na škodu - nebudu přece pročítat informace staré 3 roky, když chci zjistit info po novelizaci
Před necelou půlhodinkou jsem už chtěla zakládat novou otázku, ale pak jsem si řekla, že to zkusím vyhledat - mám docela typický problém s tiskárnou. Říkám si, tady to vyhledávání je takové zvláštní (téměř nikdy nenajdu, co hledám), ale radši to přece jen zkusím. A hned první otázka z vyhledávání byla úplně přesně to, co hledám ![]()
Ten nápad špatný není, na druhou stranu, každý rádce má možnost, když vidí po milionté tu samou otázku, neodpovídat. Aspoň je tu živo ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.