Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem tak brouzdal během dne po webu a vidím, že každý den se stále opakují dotazy. Někdy ten samý tazatel zadává nový-shodný dotaz...
Náš systém v práci při zadávání údajů má tlačítko "odeslat ke zpracování" - když na něj kliknete, vyskočí hláška "opravdu jste zadal vše?"
Už jsem to tu během měsíce psal jen tak do příspěvků - bylo by možné před vložením příspěvku nastavit vyskakovací okénko "vyhledej"?
Nemyslím si, že by to bylo vhodné. Tazatel jistě ví o tom, že existují vyhledávače, ale taky ví, že vyhledat radu jejich pomocí je někdy zdlouhavé. A on chce přímou odpověď právě na tu svoji konkrétní otázku. Nestojí o to, prokousávat se hromadou příspěvků, které jeho otázku zdánlivě řeší. Každá otázka má svá specifika, může se lišit v detailech. Tazatel má možnost komunikovat přímo s rádci, kteří jsou fundovaní v dané oblasti, má možnost otázku upřesnit, pozměnit a dostat přímou radu. Pokud je zde jeho problém už řešen a vyřešen, je tu dostatek rádců, kteří ho nasměrují přímo na ten konkrétní příspěvek. Ten přímý kontakt tazatel - rádci nejde nahradit žádným vyhledávačem.
Když ono právě to "přímou odpověď na tu svoji konkrétní otázku" je v mnoha případech dost dlouho neřešitelné... Otázky jsou typu "nemůžu nastartovat - co mám dělat?" "nefunguje PC- poraďte" "kopl jsem do míče a nic"...
Možná tedy místo vyhledávacího pole hláška "prosím, ujistěte se, že je dotaz srozumitelný a přesný, aby vám mohli správně poradit"...
Je to blbost, vím - ale snad by se někdo seknul a zmáčknul "ZPĚT" a dopsal pár údajů...
Já tady nemůžu vyhledávat prakticky vůbec. Pokud jsem to párkrát zkusila, musela jsem pro Google extra povolit java script, přestože na své stránce "umí" Google vyhledávat i bez něj. Není možné nastavit počet výsledků na stránku a pokud (jako mně) "vyjedou" napřed starší dotazy, je listování k novějším dost otravné ...
Takže podle mne je lepší (jednodušší) se zaptat.
on vyhledávač tu najde všechno - ale když chcete najít např. přepis auta, najde to právě miliony řešení... bohužel stará - 2012 apod.. chybí mi tu seřazení "od nejnovějšího" nebo vyhledávač přesných termínů.. - google najde vše, někdy je to na škodu - nebudu přece pročítat informace staré 3 roky, když chci zjistit info po novelizaci
Před necelou půlhodinkou jsem už chtěla zakládat novou otázku, ale pak jsem si řekla, že to zkusím vyhledat - mám docela typický problém s tiskárnou. Říkám si, tady to vyhledávání je takové zvláštní (téměř nikdy nenajdu, co hledám), ale radši to přece jen zkusím. A hned první otázka z vyhledávání byla úplně přesně to, co hledám
Ten nápad špatný není, na druhou stranu, každý rádce má možnost, když vidí po milionté tu samou otázku, neodpovídat. Aspoň je tu živo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.