Nejste přihlášen/a.
Také jsem chtěl odejít. Dokonce jsem to na čas udělal.Ale pak jsem si uvědomil,že to nedělám pro sebe či pro pár arogantních hlupáků, kteří se honí za nějakými body a odpoví, bez znalosti podstaty, na každou otázku, kdy jejich rada je pouhým odkazem na nějaký web či zavádějící a škodlivá. Ale občas má rada někomu pomůže, což je pro mne smysl.Jen kvůli aroganci cenzora jsem si změnil i nick a necpu se do všeho. Je mi u zadele, zda jsem student či docent. sossu @seznam.cz
To mě tedy mrzí, Cobraku. Byl jste jeden z těch, které jsem tady viděla ráda.
A že se lidé neumějí chovat a neumějí poděkovat? To máte pravdu, ale s takovými se setkáte všude, nejen na Poradně. Při Vaší těžké záslužné práci Vám všichni Vaši pacienti poděkovali? Spíš se dneska člověk setkává s tím, že záchranář od rozjančeného pacienta /většinou ožralého či zfetovaného/ dostane do zubů.
Vzpomínáte si na seriál Sanitka? Starý lékař celý život čekal, až mu nějaký zachráněný pacient přijde poděkovat. Když konečně jeden přišel, bylo to proto, že hledal svůj deštník, který se mu během záchrany života ztratil. Tak to prostě chodí a nic s tím nenaděláme. Někdo v sobě holt slušnost má a jiný...
Tak Vám přeji, aby se Vám dařilo, abyste si vzpomněl a abyste se třeba vrátil, budete-li chtít.
Sobě přeji, abych se s Vámi nikdy nesetkala při Vaší službě. * Jaga.
Cobraku, musím vám říci, že vy jste skvělý, moudrý, vzdělaný, chytrý člověk. Moc bych si přála, aby tohle, co cítíte, co vás odtud vyhnalo, byla jen chvilková bezmocná beznaděj, která se hromadila 3 roky. Nepalte mosty, neházejte klíče do kanálu, ale v klidu počkejte, až to přejde. Možná za chvíli, možná zadlouho. A pak se vraťte. Asi tady už nebude stejná sestava, ale poradte.cz bude stále. Prozatím, neztraťe avatára! Dobře si ho uložte a až příjdete, použijte ho. Všichni vás ihned poznají.
Jakožto veterán myriády nejrůznějších diskuzí naprosto chápu vaše pocity. V člověku občas bouchnou saze a má chuť se vším praštit. Osobně ve vlastních dotazech postupuji tak, že poděkuji již v prologu a pak jen přiděluji body, kterými rozhodně nešetřím. Zvenčí to ovšem může vypadat jako nevděk. Také jsem v posledních pár dnech obtížně vyhledával skladbu, na kterou pak tazatel vůbec nereagoval. Nedá se nic dělat, lidé jsou už takoví. Nevěřím, že mizíte napořád. Přeji hodně štěstí a brzy nashle.
Cobraku, držím vám palce aby jste to vydržel, je to bohužel závislost.
Asi týden sem občas nahlížím a vidím totéž co vy. Ti lidé zde mají potřebu někomu radit, cítí se tím důležití, žijí v domněnce že jsou prospěšní, že někomu pomáhají a vůbec je nenapadne že jejich rada je často zcestná, zbytečná, prostě k ničemu.
Jsou tady i otázky z mého oboru a tam jasně vidím, že žádný z těch děkanů a dalších titulů správnou radu nedal, jen měl potřebu něco k tomu napsat. Odolala jsem touze vysvětlit jak to opravdu správně je, protože ti co mají potřebu zde psát budou hájit svůj omyl a udupali by mne.
Přeji vám úspěšný let do normálního světa.
Cobraku. Ty se vrátíš, nedá Ti to. Sasanka (anemone) to napsala velice krásně. I já někdy tluču hlavou o zeď, když čtu odpovědi rádců, kteří nemají k tematu co říci, přesto toho napíší nejvíc ze všech . Nojo, jenže pak tu je skupina fajn lidí, po kterých by se mi stýskalo, kdybych občas neviděla jejich nick na monitoru (koukni třeva lidus, jak nám chyběla). Takže Ti neříkám Sbohem, ale Nashledanou. Sebodka
proč hned odcházet?
taky jsem to před rokem udělala, nuceně - protože mi chcípl počítač, když jsem si konečně pořídila novej - jukla jsem sem ze zvědavosti jednou, dvakrát .. no a už jsem zase "závislák".
Je fakt, že je mi tady dobře, z některých moudrých rad se poučím, některým příspěvkům se zasměju, u některých se "vykecám" - ale v poslední době i na mne začaly padat "chmury" z tolika depresí a beznaděje, která čiší z příspěvků většinou mladých lidí. A je fakt, že je to pořád stejné. To jsme byli taky takoví? - jenom se o tom za totáče nesmělo psát?
- ale včera jsem i já "ztratila smysl života" , protože mi chcípnuly najednou dokonce 2 DVD rekordéry ! Co budu dělat? - celou "aparaturu" mám zařízenou na DVD techniku, a baví mne archivování filmů ! Můžete mi doporučit nějakého dobrého psychiatra?...
Ale vážně - pokud odcházíte proto, že zakládáte rodinu a čeká Vás hodně práce - pak Vám držím všechny pěsti, pokud je to jenom přechodný "rozmar" - tak si odpočiňte a po čase zkuste zase juknout ... ! Zdravím. Marcela.
doplněno 01.02.15 13:31:sanyo-
dík za odpověď - špatně jsem se vyjádřila - myslela jsem samozřejmě - jenom o tom bylo za totáče zakázáno mluvit? (člověk je tak zblblej internetem a médii ... ) Já jen, že i my jsme měli podobná trápení s láskou, nedostatkem sebedůvěry apod.. -ale nikdo se z toho nehroutil, alespoň já jsem nikoho takového neznala. A to jsme neměli banány !
COBRÁKU - Pojď zpátky, taky jsem to udělal asi před 2 lety, bouchly trošku saze, no vrátil jsem se zpět, když už nic jiného, máme tady možnost poradit, poklábosit si, ale i trošku někoho poštengrovat, prostě se odreagovat a vyplnit volný čas - pochopitelně zásadně vždy slušně. Takže dej na mne, budeš nám scházet a my tobě taky - na mou duši... Za sebe ale říkám,, že máš naprostou pravdu, mně osobně nejvíc vadí zase ty schválnosti ze strany pubeťáků a jejich přiblblé otázky, z kterých je velmi často patrné, že si " ze starších" dělají pr..l. A že někdo nepoděkuje, to mi je fuk, ani body mne nezajímají, ta trička, či co to je,., už vůbec ne. Ale vždy se najde dost z nás, co odpoví taky na všechno možné.., takže pořád budou čerstvé..,
caldobuldo - To jsme byli taky takoví? - jenom se o tom za totáče nesmělo psát?
Sice článek dobrej, otázka taky, pouze ta odpověď - kam jsme to měli taky psát- kam? Internet přece nebyl, a dopisem posílat někam otázky, nebo jak? Tedy za mne odpovím, neměl jsem žádnou potřebu to někam psát, neb, jsem od mala nenáročnej a přizpůsobivej... a kdyby internet náhodou tenkrát byl a v takovém rozsahu) bez cenzury - ale i to je pitomost), tak jsme možná byli jen o trochu horší,,, Ale určitě by ubyly otázky typu např. .. pilulky na hubnutí ( pěkná kravina) .., nedostala jsem zaplaceno,... co mám dělat, jsem psychicky na dně.. - a podobné, toto vše přinesl do vědomí zejména internet a s ním ruku v ruce - kapitalismus..
Moudré rozhodnutí, cobraku. Ten pocit zneuznaného rádce je opravdu frustrující. Sice vám tady pár lidí namazalo med kolem huby o tom, jak jste skvělý a nepostradatelný, ale nedělejte si žádné iluze. Většině opravdu nestojíte za to, aby vám poděkovali, nebo dali ty zatracené body.A být prospěšný jen tak, bez odměny, to je fakt o ničem. A to mi věřte, já už sem chodím ztrácet čas skoro deset let...
Dobrý den, člověk tu asi musí radit tak nějak nezištně, mě těší každý bod, až se nastřádají zase ráda pošlu na charitu...
Tohle vlákno je vlastně dopis na rozloučenou před demonstrativní sebevraždou na diskuzním fóru, s tím že Cobrak očekává, že ho ostatní budou litovat a plácat po ramenou.
Pokuď by jsi to skutečně myslel vážně a byl jsi vyrovnaný jedinec, tak to uděláš bez tohoto vlákna.
I když jsi napsal, že se loučíš a tedy sem již nebudeš chodit, tak jsem si 100% jist, že si můj příspěvek přečteš.
- no každej potřebuje uznání a občas politovat - pokud to nikdo jinej neudělá - musíš sám, ostatně sám sebe nejlépe ! polituješ i pochválíš - Vy to neděláte? - já tedy musím, jinej to za mne neudělá, jak říkám.
si měkkej a nic nevydržíš. Opravdu chceš odejí pro to, že ti nikdo nepoděkuje a někteří pitomci se neumějí chovat?
Já nevěřím svým očím. Holt, tento svět takový už je a patří pitomcům, kteří se neumí chovat a kteří neví že nic neví.
Kdyby mě takové drobnosti měly vzrušovat, pak chodím po stropě nebo v lepším případě lezu po zdi.
Cobráku,Vy tady neradite jen lidem,kteří se konkrétně ptají,ale spoustě jiným,kteří na svůj problém hledají odpověď a právě tady ji najdou.Už si přesně nepamatuji co jsem jako prvni potřebovala poradit,ale že mi odpověděl Strejc to jo.Pak jsem se ptala na opravu pantu u kuchyňské linky.Podle rad zdejších rádců jsem ho opravila a držel až do výměny celé linky.Je škoda když pak dobří rádci odcházejí.Ono asi když má někdo problém a neví si s nim rady,tak se ptá aniž by prvně pohledal,jestli se už na to někdo neptal.Možná tady někdo poradí špatně,ale hned to vyvrátí rádci,kteří jak se říká jsou od fochu.mamina
To je velká škoda,ale ještě to promyslete,přece kvůli pár hlupákům,puberťákům a jim podobným nadobro neodejdete? Zdravím Vás !
@cobrak Je to tvé rozhodnutí, vytřídalo se tu už mnoho dobrých rádců, ale neodpustím si u tebe komentář. Tvé rozhodnutí mě opravdu překvapilo, vzhledem k tvé práci by mě zajímalo kolik vděku se dočkáš v práci a taky to není to samé pořád dokola?
A já ani nevěděla, že jste se rozhodl odejít, nějak mi to uniklo, moc do této rubriky nekoukám. Takže ani nevím, jestli se ještě k tomuto tématu vrátíte. Ale to je jedno, přesto Vám napíšu, co si myslím. Podle mne je dobře, že jste to řekl, protože sem napsalo hodně lidí své názory a to také o něčem svědčí. Naprosto chápu, v jakém jste se nacházel rozpoložení, když jste to sem psal. Hodně se mi líbil příspěvek "anemone". Ale jak vidíte, tak ani ona neodolala a někdy sem chodí.
Je velice zajímavé, že odchází právě ti lepší a ti hulváti zůstávají. Je to důkaz toho, že inteligentní lidé jsou daleko citlivější a křivdy je bolí. Já jenom doufám, že to Vaše rozhodnutí není definitivní. Ono někdy stačí vysadit třeba na několik dní. V člověku to odezní a je znova připraven na další jízdu.
Takže já se těším, že brzy zase uvidím tu Vaši pěknou kobru. Přece nebudete trucovat jako "malej Jarda". To byste jenom dal za pravdu těm, kteří mají z Vašeho rozhodnutí pocit zadostiučinění.
Berte to, paní kolegyně, zase z té lepší stránky, že nebýt nás hulvátů, tak ta poradna nefunguje deset let.
Ahoj inzinýrko. Děkuji Ti ze srdce. Samozřejmě, že jsem to nemyslela tak, jak si to vyložil Tesyk. Já totiž momentálně prožívám podobný problém, který asi znechutil Cobráka a donutil ho k odchodu. Proto jsem napsala, že jeho rozpoložení chápu. A ještě mu tam říkám, že to po několika dnech odezní, a že se zase vrátí. Já nevím, proč jsou právě moje slova překrucována a je jim dáván jiný význam. No já se z toho nesložím a klidně vyklidím pole, protože už to začíná být otravné. Chodila jsem sem ráda, ale abych se obávala jak-koli přispět, aby po mně někdo nevystartoval, tak to člověka omrzí a znechutí. Žádný člověk nechodí na návšetěvu tam, kde není vítán. A já ten pocit začínám mít. A to bych musela být opravdu velký masochista, abych se cpala tam, kde vím, že se na mne sesypou všelijaká nařčení a obviňování ze špatných úmyslů.
Moje životní zkušenosti mne poučily, že přátele je lepší si vybírat a rozhodně si nenechat kazit chvíle, které by měly být příjemné a oddechové lidmi, kterým z nějakých důvodů vadím. Když se jedná o jednoho, či dva a vím odkud jejich averze pramení, to ustojím úplně lehce. Ale abych se bála otevřít poradnu, jak bude zase můj příspěvek překroucen a čelit tak zbytečným útokům a donekonečna vysvětlovat jak jsem cokoliv myslela, tak to už je neúnosné.
Je zajímavé, že zrovna v tomto vlákně se jiní vyjádřili daleko razantněji a jim to vyčítáno nebylo. Já jsem v podstatě souhlasila s názory jiných a okamžitě se mi dostalo tak podivné reakce. A ještě ke všemu od člověka, od kterého bych to očekávala nejméně, protože právě jeho jsem řadila k těm velice soudným a sympatickým lidem.
No nic, takový je život. A s tím nic nenadělám.
Bože Tesyku a zrovna Vy? Copak jsem to myslela na Vás? Teda právě od Vás bych takovouto reakci nečekala ani ve snu. Já už z této poradny odejdu také. Ale opravdu nechápu, proč jsou jenom má slova vykládána tak podivně. Vždyť tady psali i jiní, přesně v tom smyslu co jsem napsala já a všichni, včetně mne to pochopili dobře a nikdo se necítil napadán. Vždyť já tu jsem také, takže kdybych to myslela tak, jak jste si to vyložil Vy, tak bych přece také byla mezi těmi hulváty. A já se ani náhodou za hulváta nepovažuji.Já mám pocit, že už snad ani nebudu moci cokoli napsat, aby to někdo nepřekroutil a neobrátil proti mně. Ještě mi napište, že jsem zlá a jedovatá a míra bude dovršena. Kdybych byla trochu slabší povahy, tak by mne to hodně mrzelo. protože právě v poslední době se zde necítím zrovna nejlépe. Neustále na mne někdo útočí podobným způsobem a chce mi to zde znepříjemnit. Od Vás to tedy opravdu nechápu, protože v poslední době jsem právě s Vámi sdílela stejný názor. A teď tohle. No nic, já se s tím určitě vyrovnám. Ale překvapena jsem hodně.
doplněno 13.02.15 19:13:Tak jsem si Tesyku přečetla Vaši reakci několikrát za sebou a je docela možné, že jste to myslel úplně jinak. tedy spíše s nadsázkou. A v tom případě to samozřejmě vnímám normálně a souhlasím s tím, že kdyby se všichni urazili, tak tady nikdo není.
Ach ta slova. Jsme jako jediní tvorové této planety obdařeni řečí a jak je vidět, i tak mohou vzniknout nepříjemná nedorozumění.
- pokud začnete všichni odcházet - napište kam - !
doplněno 13.02.15 20:36:Suzy - pokud bychom "chodili" jen do odborných rubrik, tak by se tady nikdo (alespoň doufám) nehádal !
Ale do volné diskuze, nebo společenské rubriky určitý typ hádek patří - jenom bychom to asi neměli až tak prožívat - konec konců - kolik lidí - tolik pravd ! - začínám si to ovšem uvědomovat bohužel až s přibývajícím věkem a často až po "skousnutí" nepříjemné kritiky. Tak ahoj.
Ahoj Culdo. Neboj, já to přežiji a nikam odcházet nebudu. Leda že si dám menší pauzu a budu se chvíli věnovat třeba jiné činnosti. Ono je blbé počasí a člověk se nemůže dočkat jara, tak se přilepí k počítači. No a pak to někdy dojde hodně daleko, aniž si to uvědomí. Bohužel jsme pouze lidmi se všemi negativy a pozitivy. A počasí není pozitivní, tak asi blbnem....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.