Nejste přihlášen/a.
- čistě technicky by mne zajímalo, proč byl vymazán dotaz o způsobu přistávání letadel na Ruzyni?
- Snad kvůli tomu, že tento dotaz v některých lidech evokoval nostalgii po historicky důstojném názvu Pražského letiště, který byl tendenčně a jak jinak, nežli "patolízalsky " změněn proti vůli celého národa? To se tolik bojíte svobodného názoru lidí na tento problém?
Vymazání dotazu považuju navíc za zbytečné, protože tam bylo stejně již vše řečeno - jak objasněny důvody přistávání letadel z různých směrů, tak vyjádřeny názory na svévolné přejmenování letiště a otázka by stejně zašla "na úbytě" . Protože se mi ale taková "cenzura" nelíbí, zakládám tedy otázku novou a čistě na toto téma. Doufám, že mi alespoň odpovíte ! Zdravím.
Dobrý den, otázka nebyla vymazána, ale přesunuta a nevhodné příspěvky mimo téma jsou odstraněny. Původní seriozní otázka byla "neukázněností"přispěvatelů degradována do diskuze volné - toto se stává často, když se neudrží smysl dotazu. Zdravím!
doplněno 03.08.15 08:20:Možná šlo hlavně o to, že se tam často vyskytovalo slovo debil - to je sice názor, ale také už urážka.
Bylo to mimo dotaz a nemusí to být názor všeobecný. Bohužel, často tady přispěvatelé nerozeznají dotaz v rubrice tématické od dotazu ve Volné diskuzi. Potom to vede k přesunutí otázky. Já bych v této souvislosti vůbec nepoužil slovo cenzura. Admin je tady doma, možná by to slovo ani nepoužil (v souvislosti s prezidentem) a tak si poradnu čistí. Snad si dávat větší pozor, co napsat, než se pak rozčilovat, že to bylo smazáno (a psát o cenzuře).
ben -
- děkuju za odpověď, ale přece jenom by mne zajímalo, proč byla neukázněnost přispěvatelů tak přísně (a rychle) potrestána právě v tomto případě, zvláště, když zde jsou běžně tolerovány diskuze na různá intimní až nechutná témata, která patří spíše do ordinace sexuologa, nebo gynekologa.
- to mne jen utvrzuje v přesvědčení, že se i toto fórum velice bojí názorů, kritizujících současná "posvátná" klišé. Jsem zvědava, kdy nastana situace opětného boření mýtů a dalšího směšného "přejmenovávání" přejmenovaného !
já bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat, protože v poslední době si tu pravdidla někdo vysvětluje po svém. Výše zmíněná otázka byla jedna z těch, kteří vyžadují správnou odpověď a tedy by ve volné diskuzi být neměla. To že se často stana, že se diskuze pod otázkou zvrtne někde jinde, by měl sysel řešit asi s dotyčným, který porušuje pravidla, než celou otázku přesunout.
- hejkal-
děkuju za odpověď, můj dotaz byl pouze technický, nepodezřívám nikoho z ničeho, jen se mi zdálo divné, že byla i taková "malichernost" - jako mimovolná vzpomínka na původní hodnotný název objektu - smazána.
doplněno 03.08.15 13:50:- navíc - já jsem si "nezačala" - jenom jsem se k diskuzi (přiznávám, že nadšeně ! ) připojila.
Je třeba si uvědomit, že cenzura existuje v tom smyslu, se příspěvky musí shodovat s názorovým směrem autora projektu. Jelikož se jednalo o pochybovačnost smyslu odkazu VH a ještě k tomu někdo napsal, že FF je DEB a pak bylo přidáno i že je HOM, pak se není co divit, že cenzor zasáhl.
Marcelko, klídek, Ruzyně je pro mě stále Ruzyně (myslím, že pan Havel o to aby se pojmenovala po něm nestál), a řeším úplně jiné problémy, cizí kočka nám opět povila 3 nádherná koťata a koupila jsem nedávno 22 týdenní kuřice a představ si, že jedna bude mít každým dnem kuřata, při prosvícení je jich vidět 11 a už je slyšet pípání. Nějaká Ruzyně a smazání dotazu je přece nepodstatné. Hezký den. L
Já nevím, co máte stále proti bývalému presidentovi Havlovi? Myslím, že New Yorské letiště se taky vždy nejmenovalo JFK. Pařížské Charlese De Gaulle a td. Tak Buďte trochu smířlivější. Ja fakt, že u nás to nemá takovou tradici. Představte si, že máme za pár desítek let letadlovou loď Václav Klaus, tak to by asi někdo nedal. V jiných společenstvích na to hledí jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.