Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč byla vymazána Ruzyň?

Od: culdabulda1* odpovědí: 14 změna:

- čistě technicky by mne zajímalo, proč byl vymazán dotaz o způsobu přistávání letadel na Ruzyni?

- Snad kvůli tomu, že tento dotaz v některých lidech evokoval nostalgii po historicky důstojném názvu Pražského letiště, který byl tendenčně a jak jinak, nežli "patolízalsky " změněn proti vůli celého národa? To se tolik bojíte svobodného názoru lidí na tento problém?

Vymazání dotazu považuju navíc za zbytečné, protože tam bylo stejně již vše řečeno - jak objasněny důvody přistávání letadel z různých směrů, tak vyjádřeny názory na svévolné přejmenování letiště a otázka by stejně zašla "na úbytě" . Protože se mi ale taková "cenzura" nelíbí, zakládám tedy otázku novou a čistě na toto téma. Doufám, že mi alespoň odpovíte ! Zdravím.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, otázka nebyla vymazána, ale přesunuta a nevhodné příspěvky mimo téma jsou odstraněny. Původní seriozní otázka byla "neukázněností"přispěvatelů degradována do diskuze volné - toto se stává často, když se neudrží smysl dotazu. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 03.08.15 08:20:

Možná šlo hlavně o to, že se tam často vyskytovalo slovo debil - to je sice názor, ale také už urážka.

Bylo to mimo dotaz a nemusí to být názor všeobecný. Bohužel, často tady přispěvatelé nerozeznají dotaz v rubrice tématické od dotazu ve Volné diskuzi. Potom to vede k přesunutí otázky. Já bych v této souvislosti vůbec nepoužil slovo cenzura. Admin je tady doma, možná by to slovo ani nepoužil (v souvislosti s prezidentem) a tak si poradnu čistí. Snad si dávat větší pozor, co napsat, než se pak rozčilovat, že to bylo smazáno (a psát o cenzuře).

culdabulda1*
hodnocení

ben -

- děkuju za odpověď, ale přece jenom by mne zajímalo, proč byla neukázněnost přispěvatelů tak přísně (a rychle) potrestána právě v tomto případě, zvláště, když zde jsou běžně tolerovány diskuze na různá intimní až nechutná témata, která patří spíše do ordinace sexuologa, nebo gynekologa.

- to mne jen utvrzuje v přesvědčení, že se i toto fórum velice bojí názorů, kritizujících současná "posvátná" klišé. Jsem zvědava, kdy nastana situace opětného boření mýtů a dalšího směšného "přejmenovávání" přejmenovaného !

majsterjoe*

já bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat, protože v poslední době si tu pravdidla někdo vysvětluje po svém. Výše zmíněná otázka byla jedna z těch, kteří vyžadují správnou odpověď a tedy by ve volné diskuzi být neměla. To že se často stana, že se diskuze pod otázkou zvrtne někde jinde, by měl sysel řešit asi s dotyčným, který porušuje pravidla, než celou otázku přesunout.

Majster, v něčem se s tebou dá souhlasit.
Třeba v tom vysvětlování pravidel po svém. Mnozí pravidla ještě neviděli, další je nepochopili. Není to poslední dobou, já to pamatuji min. 7 let, co jsem tady. Hlavně u kolemjdoucích, náhodných a nováčků.
Dá se s tím tvým "někdo" bojovat třeba přímým dotazem na autora poznámky, (nebo činu) která ti nesedí. Třeba po příkladu culdy, která se přímo na smazání otázky zeptala.
Nebo můžeš nahlásit, případně vnitřní poštou kontaktovat moderátora. Nepiš "někdo ", zkus být konkrétní. Uveď otázku, odpověď. Potom se dá řešit.
Máš pravdu i v druhé větě.
Horší je to s tím řešením s dotyčným...
Ti skalní pravidla téměř neporušují. Pokud ano, většinou je upozorníme ve vnitřní poště, vysvětlíme a dojdeme k shodnému názoru.
Horší je to s náhodnými a nezaregistrovanými, bez VP.
Na upozornění někteří reagují podrážděně, urážlivě, někteří vůbec, další přechází do útoku a vyloženě škodí.
Není pěkné, když se vlákna hemží mnoha upozorněními.
Můj názor je, že místo více upozornění na "mimo mísu" je schodnější přesun do volné...

proč je něco napraveno a něco ne? Snadné: neprocházíme lautr všechno a těžko se o všem dozvíme a přitom je všude možnost každý takový příspěvek nahlásit. Pak bude následovat reakce.

hodnocení

0x
Víš, ona by podle mne byla stačila na objasnění pouze ta první věta tvého dotazu.
Ty si všechno stále moc bereš, podezříváš, fabuluješ...
Teď třeba podezříváš moderátora z obav ze svobodného názoru lidí na tento problém... Vysvětlil to kolega, jednoduše a rozumně.
Politiky a různých názorů je tu dost. Ke skrytí, smazání dochází jen v případě porušení pravidel poradny.
Přesunutí do jiné vhodnější rubriky si provozovatel poradny vyhradil.
culdabulda1*
hodnocení

- hejkal-

děkuju za odpověď, můj dotaz byl pouze technický, nepodezřívám nikoho z ničeho, jen se mi zdálo divné, že byla i taková "malichernost" - jako mimovolná vzpomínka na původní hodnotný název objektu - smazána.

doplněno 03.08.15 13:50:

- navíc - já jsem si "nezačala" - jenom jsem se k diskuzi (přiznávám, že nadšeně ! ) připojila.

hej
hodnocení

0x

Je třeba si uvědomit, že cenzura existuje v tom smyslu, se příspěvky musí shodovat s názorovým směrem autora projektu. Jelikož se jednalo o pochybovačnost smyslu odkazu VH a ještě k tomu někdo napsal, že FF je DEB a pak bylo přidáno i že je HOM, pak se není co divit, že cenzor zasáhl.

stejné jako pravopis: proč se neřeší otázka, ale řeší se i/y nebo název v dlouhé diskuzi, ale otázka není odpovězena...

lidus*
hodnocení

0x

Marcelko, klídek, Ruzyně je pro mě stále Ruzyně (myslím, že pan Havel o to aby se pojmenovala po něm nestál), a řeším úplně jiné problémy, cizí kočka nám opět povila 3 nádherná koťata a koupila jsem nedávno 22 týdenní kuřice a představ si, že jedna bude mít každým dnem kuřata, při prosvícení je jich vidět 11 a už je slyšet pípání. Nějaká Ruzyně a smazání dotazu je přece nepodstatné. Hezký den. L

culdabulda1*
hodnocení

- Liduško,

díky za odpověď - jelikož bydlím v paneláku, není mi dopřáno zvířátek, koťátek, ani kuřátek... a musím se holt spokojit alespoň s tou Ruzyní.

vernon
hodnocení

0x
Název toho letiště byl Letiště Praha, žádná Ruzyně...
lidus*

Původně Mezinárodní letiště Praha-Ruzyně, to říká historie.

mp*
hodnocení

0x

Já nevím, co máte stále proti bývalému presidentovi Havlovi? Myslím, že New Yorské letiště se taky vždy nejmenovalo JFK. Pařížské Charlese De Gaulle a td. Tak Buďte trochu smířlivější. Ja fakt, že u nás to nemá takovou tradici. Představte si, že máme za pár desítek let letadlovou loď Václav Klaus, tak to by asi někdo nedal. V jiných společenstvích na to hledí jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]