Nejste přihlášen/a.
Evidentně značné procento tázajících není ochotno věnovat úsilí volbě rubriky a dává dotazy do volné diskuze. Tím okrádají poradce o jedinou odměnu, kterou mají, a to je ocenění odpovědi.
Když nebudeme teoretizovat a podíváme se na to, co fakticky v rubrice "volná diskuze" je, tak jsou tam jen věci, které patří do jiných rubrik.
já ocenění dobrá odpověď jako motivaci beru, nevidím na tom nic špatného, sice je to prkotina, ale určitě potěší. Z volné diskuze hodně věcí vyhazuju s nějakým zpožděním zpět do rubrik, ale často až 14 dnů po jejich vložení - za to se pak ukáže jak moc dané téma bylo vhodné do volné diskuze. Určitě dokážu něco přehlédnout, ale na druhou stranu v nich často rozhazuju právě tohle ocenění, aby nebyli všichni "okradeni".
Rušit ji určitě nemůžeme, mohli bychom ji nedávat na výběr při vložení otázky a šoupali by je tam jen syslové. To by šlo, popřemýšlím.
Obojí nevylučuje, ale když se má zakročit až tak tvrdě a je doslova napsáno že jde o odměnu tak se mi to tolik nelíbí
odměna může mít hodně libovolných smyslů, může to být jak věc, tak slova díků... označit to jako odměnu není špatně
sem už žádné upozornění vložit nejde
Já mám jistě radost z bodíků, je to ale spíš ocenění, že odpověď je pro někoho dobrá. Ale to neznamená, že neodpovídám na dotazy z volné diskuse jenom proto, že bodík třeba nedostanu. Navíc i spousta tazatelů se oceněním ani nezabývá, možná si nechce lámat hlavu, jak to provést (i když je to myslím zcela jednoduché) a poděkuje slovy. Ale hodně mě potěší, když se třeba po čase ozve a oznámí, že naše rada mu/ji pomohla. Ovšem to se stává málokdy. Ale jinak je to v pohodě. Jenom jsem ji nějak ještě nezvykla hodnotit zajímavou diskuzi. Značné procento tázajících ani neřeší fakt, že odpověď by jednoduše našla třeba na Seznamu. Beru to tak, že třeba vyhledávat moc neumí a klidně to vyhledám za něj. Už jsem si zvedla limit. :D Ale vlastně tím trochu porušuji pravidla. Možná má jarmik pravdu v tom, že na volné diskuzi těch dotazů trochu přibývá. Ještě jednu poznámku - nějak jsem si neuvědomila i hrozbu trestního oznámení - jak psal admin na svých stránkách. Někdy mě to možná trochu ujede, ale budu si dávat pozor. Třeba by neškodilo dát takové jemné upozornění pro všechny. Nebo je to v pořádku a chováme se slušně?
Působím i na jiných fórech a navrhuji zavést chat. Třeba jen okénko, kde by se dalo poklábosit v reálném čase. Všude, kde se to zavedlo se to výborně osvědčilo..
vůbec to není důležité, jen jestli jsme se tam nepotkali. Nepotřebuji to vědět a prosím, zapomeňte na moji zbytečnou otázku.
V pořádku, záleží kam chodíte, jsem na foru Aukra, Lidech, PC-HELP, pár Warez, dále skutr-forum, scooter-tuning, apod..
jsem pro zachování. Sám jsem nedávno měl dotaz který mi nikam nepasoval.
ad trestní oznámení) pokud někdo píše, a měl by, pravdu, tak by neměl nastat problém. Je jasné, že se to některým firmám nelíbí, když jim někdo něco pohaní. A to se mi právě na internetu líbí, něco potřebuji, projdu diskuse a mám jasněji zda výrobek či službu zvolit či ne a všechny příspěvky jejich PR oddělení neobsáhne.
já jsem spokojená s tím jak to je: Samozřejmě, že jsem byla ráda když jsem získala určitý počet bodíků a mohla jsem dostat tričko poraďte.cz které mi teda nosí manžel, ale o ty bodíky mi moc ani nejde. Jsem ráda když mohu někomu poradit a dobře a je mi tak nějak jedno jestli je to ohodnocené nebo není.
Vida, zdá se, že většině rádců nevadí odpovídání bez bodů. Takže návrh podporu nemá.
(Na vysvětlenou dodávám, že mi jde o pořádek v pravidlech hry. Těžko se nad těmi body nějak moc ukájet, na to je mi už moc let a byla by to ostuda pro důstojnou hlavu rodiny Hru hraji a v rámci pravidel hry mě těší i bodové ocenění odpovědi. Ve volné diskuzi odpovídám zřídka z výchovných důvodů: připadá mi to jako neúcta tázajícího k úsilí poradců a k ostatním, kteří budou hledat odpovědi na stejné otázky, když se ani nenamáhá prohlédnout si menu a zařadit dotaz do tématu tak, aby v tom byl pořádek).
Já to chápu tak, že valná většina poradců radí, protože radit chce. Jsou to lidé moudří a vzdělaní. Je potřeba svoje znalosti předávat dál, ale také se tu člověk dozví co nevěděl a to zase baví mě. Nechce se mě duševně zakrnět a Poradte je jednou z možností, jak proti relativní duševní zaostalosti bojovat. Bodíky jsou příjemným zpestřením této poradny a určitým momentem, kdy poradce zjistí jak poradil. Spousta tazatelů je nových a někteří ani netuší že odpovědi na jejich otázky jsou ukryty někde v útrobách poradte a nebo se nesnaží svoji rubriku hledat a řekne si "oni si to nějak přeberou". Přebereme a proto bych volnou diskuzi nerušil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.