Nejste přihlášen/a.
mate zkusenost s timto depem?prac.podminky jsou katastrofalni!
Osobně ne, ale kolegyně doručovatelka, když ji zrušili minulý rok okrsek, tak se tam byla podívat. Měla z toho velmi špatný pocit, hlavně z chování vedoucího pracovníka, který ji měl provoz ukázat. No nesedli si. Někdy první dojem bývá pravdivý. Potom se rozhodla jinak, nemohla by chodit do práce s nechutí a špatným pocitem. To lze chvíli, takže je lepší hledat trošku lepší podmínky, zacházení apod. Samozřejmě nevím, kdo to byl a zdali ten dotyčný tam ještě pracuje. Pokud pracujete jako doručovatelka a bude-li to pro Vás možné, doporučím Vám, podívat se na stránky www.cpost.cz na karieru, vybrat si něco v blízkosti bydliště a požádat o přeložení. Pozic je dost. Je škoda odcházet do jiného oboru, pokud Vás práce baví a jste již zaučená.
nikoli,ja tam pracuji na depu ve vnitrni sluzbe na pouze nocnich smenach.,tzn.vychystavani balicku pro ranni dorucovatele,za smesny penize je to velmi fyzicka drina aj pro chlapy,tezke baliky casto 20-30kg i vice i mene,vykladani z nekolika velkych kamionu a nasledne ulozeni na dany okresek,nocni smena to ma nejtezsi,a navic je vsemi pomlouvana,drem jak sprominutim hovada a jsme i tak ustavicne servavani,ponizovani a s prescasama ktere musime a s velkym problemem-hmotna zodpovednost-jakmile se treba strati balik tak ho plati cela smena,muze to byt blbejch 1000kc ale i 200.000kc v cennych balickach,pojistka se na to nevztahuje,jsme udreni,bezmocni
Pozice na které pracujete je bohužel takto nastavená a podle mého úsudku není vhodná pro ženy. Když se podíváte na inzeráty pracovník vn. sl. na jakémkoliv depu, tak popis práce souhlasí s Vámi uváděnými údaji. Bývá tam nakládka a vykládka, balíky až 30 kg, práce v noci. Jinak je ještě pozice vnitřní služba vyúčtování s doručovatelem - listovní, práce na 4 hodiny, většinou odpoledne, nebo se střídají ranní, odpolední. To je lehká práce, ale většinou jen na 4 hodiny, nejraději se zaměstnávají bývalí doručovatelé ve starobním důchodu. Nižší odvody pro firmu. A též menší plat.
Hmotnou zodpovědnost máme všichni pošťáci, s tím nic nenaděláte.
I práce doručovatelů, i pracovníků v ADS je fyzicky náročná, nyní v zimním období, za mrazu nic záviděníhodného.
Bohužel asi moc neporadím, jenom jsem viděla, že v Malešicích nabírají pracovníky na linku, mohlo by tam být něco lehčího, ale je to asi jenom na toto období.
Mám sestru doručovatelku, víc ani psát nemusím, že? Podmínky u České pošty jsou katastrofální a nejde jen o jmenované depo. Až tu zase nějaký chytrák napíše, že si má sestra najít jinou práci měl by vědět, že práce není a pro lidi po 50 už vůbec ne.
doplněno 27.11.14 12:53:Gabrielo vemte nohy na ramena a utíkejte. Sestra je udřená, vyčerpaná psychicky, dělá za mizerný plat a ještě ji sráží za nesplnění sluv pro smluvní partnery (pojištění, stavebko...), prodej různých ptákovin (jediné co už nabízet nemusí jsou cigarety). Proč tam je?, je ji 50 let,má střední školu poštovní, bydlí ve služebním bytě. Pokud nastoupí nová doručovatelka, odchází z pravidla ve zkušební době.
Lidus a co jiného vlastně sestra jiného umí? Myslíte, že by v 50ti letech sehnala jinou práci? Ano sehnala, jako uklízečka za 10000 korun měsíčně. Pokud by chtěla více, tak by si musela vzít další úklidy a suma sumárum by byla stejně sedřená, jako na poště. Sestra má nyní jeden týden dovolené navíc, dostává stravenky, nyní se začaly proplácet i přesčasy, pokud sežene nějaké zákazníky a prodá zboží, nějakou zlatku má též, pokud netrží jde s penězi dolů, já vím. Mzdu má pravidelně na účtě. Možná, že dostane i nějakou desetikorunu od důchodců, zákazníků. Pokud by ještě zvládla, nebo má možnost v místě bydliště, může ráno roznášet noviny, kde si na nějakou tisícikorunu může přijít. Tedy je to hlavně ve větších městech. No a s tím bytem je uvázaná. Moc se to na poště změnilo, není to již jako dříve. Člověk je udřený, mnohdy tempo nevydrží, síly ubývají a do důchodu daleko.
Není to moc, ale mohlo by být ještě hůře, když by kápla na nějakou ne moc solidní firmu. Kolik jich dluží zaměstnancům peníze.
Samozřejmě, jsou zaměstnání, kde jsou benefity i platy vyšší, člověk se fyzicky nenadře, ale ten člověk musí mít nějaké odborné znalosti. Ale také může z práce odcházet zcela psychicky vyčerpán. Prostě je to tak, v našem věku již moc možností nemáme.
"pohanka" dokud nebyla stupidní "depa" byl to sice bordel na kolečkách ale ještě se to dalo, dnes se jen vedení zajímá o to, jak doručovatelka plní nebo neplní smluvní partnery (nikdo se ji neptá, zda chce ty nesmysly nabízet, MUSÍ), pokud neplní jde na kobereček k manažerce depa a pozná to na výplatě. Přesčasy, co to je? Stěžovat si?, ano udělaly to doručovatelky několikrát, zapojily média a co se stalo?, NIC. Ano, pokud doručuje na vesnici (i tam má většina účet), dá jí některý důchodce 5-10 kč., ve městě doručovatelce nedá nikdo nic, maximálně ji vynadá, kde je tak dlouho. Dovolená i kdyby ji byly 2 měsíce, nemá si ji doručovatelka kdy vybrat, musí zaučit na rajonu někoho jiného, pokud vím, dostává sestra dovolenou třeba po 3 dnech a pouze týden dostane v létě když si naplánuje dovolenou s rodinou (není to ale jisté). Denně nachodí 12km-v dešti, mrazu, horku a o moc víc jak těch 10 000 nemá. Pokud si někdo myslí, že dík médium už nemají sledovací zařízení a nikdo nekontroluje zda náhodou nevybočily z trasy, je na omylu.
V podstatě jsem "pošťácké" dítě, maminka u přepážky a pozděj jako vedoucí oddělení telecomu, otec od poštmistra po náměstka. To co je pošta dnes, je hrůza a klidně mi můžou posílat i 5 SMS když mi mají doručit balík, stejně ve finále obyčejně vhodí papír -nezastižen do schránky. Když naše doručovatelka zazvoní s otázkou zda nechci spořit s liškou nebo aspoň na Vánoce plyšáka či knihu,mám chuť ji vynadat, že si vůbec dovolila zazvonit .
Jste na omylu.Katastrofální pracovní podmínky jsou na všech pracovištích pošty.Pracoval jsem na poště v Malešicích/vykládka,třídění a nakládka/Už nikdy nedělat napoště
Katastrofální pracovní podmínky jsou na všech pracovištích pošty. Zwiki, nesouhlasím s Vámi. Pošta je jeden z největších zaměstnavatelů v republice /v roce 2012 na druhém místě/. Jsou místa, kde není tolik tolik dřiny, to by tam nedělalo tolik lidí. Ty pozice, které jsou velmi vytížené se obsazují těžko. To jsou listovní a balíkoví doručovatelé, a též přepážkoví pracovníci. Někdy to je ale politika firmy. Pracovníci se musí točit, stálý pracovník je drahý, proto smlouva na rok, ať se snaží, aby se smlouva prodloužila.
Dlouhodobý pracovník má už svůj rajon vychytaný a drží si ho. Pokud se uvolní nějaký ještě lepší, vždy se domluví a přejde na něj. Na nové pracovníky a brigádníky ve velkém měřítku zbývají ty horší rajony. Takhle to asi chodí, je jasné, že na nového pracovníka to je velký nápor nových informací a velká fyzická zátěž, ne každý to zvládne a vydrží. Ale tak to chodí i v jiných firmách.
Zwiki, jenom moje připomínka, během roku sleduji volná pracovní místa na ČP a neviděla jsem, možná jeden inzerát, že by Depo Malešice nabíralo lidi, to až nyní před vánocemi. Je možné, že tam jsou tedy pracovníci, kteří tam pracují dlouhodobě, nestřídají se tam tolik. Já osobně jsem tam během roku volala a místo nebylo. Jak mě to případně vysvětlíte? Ale souhlas s Vámi, že v depu jsou ty podmínky velmi těžké. Takové továrny.
pohanka jistě bude "manažerka" pošty.Zeptejte se lidí co tam pracují! Od stolu se to povídá,že?
Zwiki, podívejte se třeba ,,Jak zvládnout zaměstnání,, z 8.1.2014. Děkuji.
doplněno 28.11.14 19:29:Jsem z provozu.
k 30.11. odcházím z pošty (přepážkový pracovník na dpč). Od března je na řídící poště vedoucí, za jejíhož působění odešlo nebo odchází snad přes 50 % pracovníků na HPP a z brigádníků téměř všichni. Možná se něco změní, páč najednou k 30. listopadu odchází i ona vedoucí. Nedokázala ocenit pořádně práci zaměstnanců, zajímaly ji téměř výhradně AP, prodej losů, prodej sim karet atd. Jen taková blbina, na řídící poště, když se stahovaly losy, tak nám řekla, že nechce vidět ani jeden vrácený los, takže jsme si je museli kupovat za své, aby se fakt ani jeden nestáhl). Chtěla asi vypadat dobře před manažerem. Je veřejné tajemství, že manažer třeba za úspěšný prodej AP dostal zájezd do zámoří, to se pak dobře řve na zaměstnance, že neplní AP, když dostává takové benefity, že ano?
Nejen přepážkoví, ale i já kupovala losy, aby děvčata měla tržbu.
Vedení má strach z odchodu zaměstnanců v těchto měsících, byly slíbeny odměny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.