Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najdu je?

Od: kamaradi odpovědí: 6 změna:

Jirku a Milana, kteří pracovali v roce 1986 v Úřadu důchodového zabezpečení a byli skvělí vedoucí na jednom tehdy pionýrském táboře.Ztratila jsem na ne kontakt.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Asi by bylo důležité se rozpomenout, kdo byl provozovatelem tábora. Pokud to byl nějaký větší podnik, který dosud existuje, tak by možná byla malinká šance, že by ve mzdových podkladech byl údaj o vedení tábora a nebo by se našel z té doby pamětník - nejspíš v odborové organizaci, pokud ještě funguje. Možná i na obci (v místě tábora) byste sehnala nějaké informace o provozovateli, v případě, že tam tábor fungoval delší dobu. Poslední šancí by bylo zveřejnění fotografie - předpokládám, že nějaké máte. Kdyby mi skutečně záleželo na tom najít je, otočila bych se s fotkou na ÚDZ, kde by je možná někdo poznal. No a poslední šancí by byla "Pošta pro Tebe". *hej*

doplněno 01.04.09 18:09:

Ještě mě napadlo, zda by více nevěděl některý Váš kamarád nebo kamarádka z tábora. :( A už mi došla inspirace, protože to je skutečně těžký úkol! *sok*

kamaradi
hodnocení

Moc díky. Určitě tam zajdu, až budu v Praze. Už dávno v Praze nebydlím. Mé přání bylo, aby se na toto oznámení podíval někdo, kdo je znal. Jenže toto přání je zřejmě nesplnitelné. A to zejména proto, že neznám jejich příjmení.

hodnocení

3x

včera jsem si nezkontroloval, či tato odpověď prošla... takže až dnes, vlastně už jen doplnění rady p. Lidky

to už je lepší, takže zkuste kontaktovat ÚDZ, hledejte Milana a Jirku v přiměřeném věku, kteří tam byli (jsou) zaměstnáni, hledejte u ÚDZ nejstarší zaměstnance, teda pamětníky, oni si můžou při pivu vzpomenout na množství variant, kdo to mohl být nebo jak to zjistit. Vzpomeňte si na oddílové vedoucí děvčat, nebo na praktikanty, každá info může pomoci.
dále si vzpomeňte, kdo ten PT organizoval, která instituce, ta by mohla mít kroniku nebo jiné záznamy
nebo kontaktujte Obecní úřad v Kamenici, má kroniku, má písemnosti v archivu, kdo kdy kde ten tábor provozoval, musí mít nějaké usnesení, že PT bude, kde bude, za co a jak dlouho a pod. většinou v těch letech se ještě chodilo i pomáhat na družstvo v obci na mandelinku, na koupaliště byly dohody o slevách na vstupném, dohody s dodavateli potravin, místní lidé sezónně pomáhali při zabezpečování služeb pro PT, nebo lesní správa poskytovala dřevo na táborový oheň,
možná máte spojení na některé spolupionýry na táboře, i oni by si mohli vzpomenout na něco.
jen třeba kus fantazie a nevzdat to...pokud ti kluci za to stojí...

doplněno 02.04.09 20:23:

prošlo to, ale do vaší otázky :Najdu je 2. verze...

kamaradi
hodnocení

Moc díky. Problém je, že už dávno nejsem z Prahy. Ale shodou náhod se tam snad koncem dubna ocitnu. Snad bude i čas zajít do nynější Správy sociálního zabezpečení. Musím říct, že mé přání bylo, aby se ozval někdo, kdo je třeba znal. Jenomže to je asi velká utopie. Je to hodně málo pravděpodobné, aby se někdo z okruhu těch, kteří je znali ozval. Ke všemu, když si již nepamatuji ani jejich příjmení.

hodnocení

2x

na takto obšírný a podrobný dotaz se bezvadně a jednoduše odpovídá... nenajdeš!

jedině když napíšeš více... např. jejich přibližný věk tenkrát v roce 1986, který úřad DZ v kterém městě, který pion. tábor kde, v kterém měsíci byl ten tábor, nebuď taková sloupá na fakty, když byli tak skvělí, muselo ti utkvět v paměti více informací, sem s nimi!

kamaradi
hodnocení

Jednalo se o tábor u Kamenice nad Lipou, JIrkovi bylo asi 27let, Milanovi asi o 4 více. Byli z Prahy a víc fakt nevím.Bohužel neznám ani příjmení, takový jsem sklerotik. Takže se opravdu obávám, že je nenajdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]