Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už před nějakou dobou jsme uvažovali nad tím, jak se zbavit ohodnocení. Zazněl tu nápad charity, že stejně jako objednáváte trička byste si mohli objednat možnost převést částku v penězích na charitu.
Pokud si myslíte, že je to dobrý nápad zkuste nějakou navrhnout. Představoval bych si spíše nějakou instituci než konkrétního člověka, ale nebráním se ničemu. Vybereme jich cca 5 a prohlasujeme se ke 2, pokud budete mít zájem.
díky
dobrý, zúčastním se (daruji ohodnocení)
skvělý nápad. Jen si myslím, že někteří budou chtít trička. Nechala bych výběr zda charita či tričko
Navrhuji málo známou organizaci UMÚN -- Nakladatelství malířů s tělesným postižením, malujících ústy a nohama což mi připadá úžasné. Není to velký spolek a z penízků budou mít radost
Navrhuji
1) útulek Kralupy
- znám ho dlouhá léta, vím, že jsou tam peníze opravdu třeba a nedojde k jejich zneužití, lze částku vázat i na konkrétní využití darovací smlouvou, např. na léky, veterinární ošetření a pak si nechat poslat fakturu
2) Dlouhá cesta, o.s.
sdružení na pomoc rodičům, kterým zemřelo dítě. Mají moc hezké a užitečné projekty na pomoc rodičům i sourozencům zemřelých dětí
Souhlasím a budu respektovat vybrané.
Jen pro zajímavost - občas vyplním nějaký výzkum na Českém národním panelu a získám za to pár bodů jako odměnu. Pak mám 4 možnosti - za určitý počet bodů získám nějakou věc, nebo pošlu body-peníze na jednu ze tří "charit" - výcvik psů pro hadicapované, něco jako hospic a dětské oddělení Na Bulovce.
I zde se může stát, že někteří budeme preferovat různé typy charity, proto by 2 -3 možnosti možná mohly být. Administrativně je to snad nenáročné.
Skvělý nápad. Jsem pro, osobně bych podpořila Dobrého anděla, ale připojím se k čemukoli smysluplnému.
Jenom na okraj - teď jsem přispívala na katalyzator.cz/... paní s postiženým synem. To sice není to, co si admin představuje, ale pokud se nevybere celá částka, nedostane paní nic, což mi přijde kruté. Nechce se někdo přidat? Pokud to považujete za reklamu, smažte to.
Anděl se mi také líbí, co jsem o tom zatím načetl. Netuším o jaké částce se bavíme, takže to budeme muset nechat prověřit praxí. Podle mých velmi letmých propočtů by zde mohlo být přes 50tis ohodnocení, která nebyla vykompenzována tričky. Poměr bych viděl přibližně 1:2, 200 ohodnocení = 100kč příspěvku.
Bylo by to symbolické, že za každé nevyzvednuté tričko je to stovka na charitu. Ještě upřesníme...
Systém 100% nebo nic je fakt krutý.
Dobrý nápad, konkrétní organizace sice vybrané nemám, ale ráda bych přispěla na seniory.
doplněno 30.10.14 19:16:KOukám, že dost lidí je pro zvířata. No, o ty se aspoň někdo stará a v útulcích mají péči. Dětem se taky pořád peníze posílají. Staří lidi, co čekají sami na smrt někde v zapadlém stacionáři bez vlídného slova a blízkého člověka, mi přijdou potřebnější.
doplněno 30.10.14 19:19:Jojo, jen píšu svůj názor .
Tuhle myšlenku rozhodně podporuji. ¨Byl tu i nápad, neposílat peníze, ale tričko. No já jako myšlenku to nemíním ani zavrhovat, ani podporovat, jen bych, na každý pád, bral na vědomí šimla. Ono by se mohlo ukázat, že by to byl dar, který by bylo nutno pracně ocenit a charita by musela z něj platit daň, což, nejspíš (šiml!) nesmí. To jen tak, že věci nejsou vždy jednoduché.
Zatím tady je souhlasné ANO , ale jen rádců co již nějaké to tričko mají , ale co rádcové kteří na to tričko teprve spoří body , to ho pak již nikdy nedostanou a nebudou nosit?
Na charitu samozřejmě může přispět kdokoliv kdykoliv .
Za celých 5 let, co jsem zde získala body, tak jsem je nikdy nevyužila na zaslání trička, nebo mikiny ani ničeho jiného. Pokud to půjde, pošlete za moje body příspěvek, či finance:
konkrétně "Psímu útulku"v Kralupech nad Vltavou, jak již zmínila Dejavu.
Na lidi a děti se nezapomíná, ale nesmíme zapomínat ani na zvířata. - pt
doplněno 30.10.14 12:09:KRALUPSKÝ ÚTULEK ZNIČILA VICHŘICE, PROSÍME NALÉHAVĚ O POMOC
Podívejte se na fotky, muselo se hodně budovat znovu. - pt
takových je asi vícero a proto bude potřeba nějaký rozvrh, aby se to všechno neposlalo najednou (aby mě to nezruinovalo, přece jen se to načítá pár let).
Takže v první vlně jsem víceméně rozhodnutý pro Anděla. Pokud uvidíme, že se na něj odešle alespoň 5tis/rok má smysl přidat další organizaci. Docela se mi i líbí myšlenka pokaždé jiný útulek To bychom viděli po zkušenosti s Andělem. Pokud jsem to správně pochopil nebude u nich problém získat důkaz, že tam ty peníze opravdu odešly na bázi měsíce
@dejavu vítám zpět po vcelku dlouhé době
Dobrý nápad pro dobrou věc.
Mám tři návrhy, kam darovat peníze:
1. Fond ohrožených dětí
2. Helppes
3. Psí útulky - pokaždé věnovat peníze jinému útulku.
Skvělý nápad. Jedno tričko mám a více nepotřebuji, takže klidně!
Přiznám se, že i já mám blízko k útulkům a zvířatům obecně. Vybrat jeden útulek mi nepřijde úplně fér, ale obecně útulky ano. Věnuji se dobrovolnictví pro Nekupuj. Adoptuj!, taky slušná organizace - soustředí se na kastraci toulavých zvířat, propagaci psů z útulků a boj proti množitelům. Přes ně už jsem spolupracovala s vícero útulky a tak vím, že vybrat jeden je nemožné. Leda vyhlásit - tak, v říjnu a listopadu podporujeme tenhle, v prosinci a lednu tamten. Ale to už je dost komplikované.
Nebo asistenční psi! Pomocné tlapky a podobně.
Mně se ten nápad moc líbí. Tip (zatím) nemám, ale dala bych přednost organizacím pro lidi. Je to smutné, ale v poslední době se spíše setkávám s ochotou přispět na zvířata, než přispět lidem ...
Souhlasím, nedovolila jsem si to napsat, už jsem viděla jak se tu do mě opět ochranáři pustí ale kamarád je ředitel městského útulku a vím, že mají dostatek. Jsem pro organizace pro lidi.
Liduš, opět s Vámi souhlasím.
Ochránaři se do mne klidně můžou pustit, mám fobii ze psů. Je třeba hlavně pomáhat lidem, třeba dětem, třeba těm, co nemůžou mít oběd ve školní jídelně.
Souhlas s ivzez a lidus. Kdybych měla soukromně přispět na charitu, nebyl by to žádný útulek pro zvířata a to proto, že nejde objektivně posoudit, kde je pomoc potřebná. Já sama jsem přispěla na asistenční psi, ti opravdu pomáhají lidem. Nepřispěla bych na bezdomovce, na nemocniční oddělení byť i dětské a na všechny obr spolky, kde jsou příspěvky nedohledatelné.
Osobně doufám kdyby šlo finance investoat do "něčeho" a toto darovat potřebným...
Díky jedné osobě vím jak funguje kupa těchto organizací a co se s pěnězi nakonec děje...
Je jasné že všichni nejsou stejní, a možná zde někdo zná organizace osobně a ví co a jak, nicméně pokud bude možnost jsem i pro možnost "hmotného statku" ač finance jsou asi vždy lepší...
Uvidímě jak to zde dopadne, zda bude nějaké hlasování či doporučení...
Snad se poté dostaneme k infu kdo a kde...
Hangare, "Díky jedné osobě vím jak funguje kupa těchto organizací a co se s pěnězi nakonec děje."
jedna osoba ví přesně co ostatní chtějí pečlivě skrýt? Že by Pán Bůh?
Ne, dalo by se říct "úřední dohled" který předtím v takové organizaci pracoval s financemi...
Ne všichni jsou stejní ale vždy se najde někdo kdo se chce napakovat...
Pro nukoho konkrétního nelobuji, jen připomínám (notoricky známou) Světlušku pro nevidomé a slabozraké a pro staré a nemouhoucí jsou tu asi méně známé Cesta 121 a Hospic Anežky České.
Já podporuji a posílám na organizaci RandomActs, kde za peníze nakoupí věci, které potom dají těm, kteří je potřebují (např. pleny pro samoživitelku bez práce, ošetřovatelské služby pro starou paní, benzín pro rodinu, jejichž malý synek má nemocné srdce, a musí s ním neustále dojíždět do nemocnice atd.). Nepořizují velké věci pro organizace (např. přístroje pro nemocnici), ale dělají drobné "skutky laskavosti". Někdy jde třeba jen o vzkaz nebo něco jiného symbolického. Ale tenhle adminův nápad je výborný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.