Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem nezaměstnaný!

Od: kubinec® odpovědí: 32 změna:

Takže ode dnešního dne už nejsem zaměstnanec, ale jsem NEZAMĚSTNANEC!

Do dnešního jsem, nejen já, doufal,že se stane "zázrak" a naši sousedé ze západu budou mít opět zájem o zakázky, ale bohužel :(.

Od školy poprvé na pracáku, nic příjemného :( .

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nic ve zlém, ale čím jste se živil doposud?

lidka*
hodnocení

0x

Kubinče, držím palce, ať jste na pracáku jenom na otočku!

technikjirik*
hodnocení

0x

Berte te to z té lepší stránky...budete mít víc času na baráček... držím vám palce at najdete práci co nejdřív

hodnocení

0x

my ze segmentu populace 50+ to máme všichni téměř jisté nebo již za sebou, nepropadejte beznaději ani když budete doma déle než se Vám bude zdát vhodné...

50 - 60 odmítnutých žádostí místo není nic neobvyklého, ale zkoušejte všechno i to cosi myslíte , že není přesně ono.

A nepolevujte, hledat práci musíte každý den jako chodit do práce. Všude..známí, internet, noviny ,vývěsky a pořád dokola. Jen tak se něco objeví. Bohužel doba je velmi zlá a není to vůbec snadné.

Věřte mi prosím... mám to už dvakrát za sebou. A zase pracuji a dělám něco jsem jen vystudoval , nikdy nedělal a dnes se to hodí.

Držím palce a nevzdávejte to!

hodnocení

strejcu:

svařoval jsem cca 13 let (co2)

A opravdu si ve svém věku (odhaduji jej na nějakých pětatřicet let maximálně) nedovedete představit, žy byste mohl dělat něco jiného?

hodnocení

to víte že jo!

hlavně jde o to za jakou cenu,že?

no cena je rozhodující (momentálně)

P.S. klidně se postavím třeba k pásu, ale vím že,budu mít na výplatu slušný peníz

No, ono to není o tom, jak si člověk ocení bezmyšlenkovité stání u nějakého pásu. Je to o tom, jak jste sám napsal, za jakou cenu! A tak je na místě se zamyslet. Co vlastně jste schopen nabídnout? A hlavně - v jaké kvalitě? Ve stejné kvalitě pak lze očekávat odměnu!

hodnocení

ano souhlas!

za dobře odvedenou práci - budou dobré peníze

anebo

za dobré peníze - bude dobře odvedená práce

celp*

Dobrý SVAŘEČ si práci vždycky najde.Problém je v tom jestli je ochoten jít za prací (po ČR),nebo chce být za každou cenu po práci doma s rodinou.Takhle to je horší.V naší kultuře to není moc běžné.A vím o čem mluvím.Jezdil jsem po montážích 20 let.A i teď dělám u firmy vzdálené od mého domu cca 60 km.A když majitel zavelí tak se jede a bez reptání.

Otázka peněz je ošemetná.Proto je zavedena zkušební doba a v té vám nikdo nedá 180-200,-Kč na hodinu,jak slyším různé 100% zaručené zprávy.Třeba u naší firmy je to od 80,- do 95,- Kč na hodinu+ nějaké prémie.Na toto téma je možné dlouho hovořit a každý má trošku jiný názor.

Za dobré peníze-bude dobře odvedená práce.S tímto motem toho asi moc neseženete.Kvalitu práce posuzuje nadřízený;OTK a na svařování je dost kvalitní systém zkušebních metod od vizuální zkoušky po RTG.

hodnocení

do "světa" nepříchází v úvahu. dcera je v MŠ a nemám kdo by ji vyzvedl a hlídal než přinde žena večer z práce

uvidíme, proletím okolí pak budu vědět více;)

ted si jdu užívat krásného víkendu jako "státní zaměstnanec" *smich*

technikjirik*

Pane Kubinče, je to dobré, ještě Vás neopustil smysl pro humor a sarkasmus...Jestli jste svářeč tak věřím že za pár dnů už budete mít další smlouvu v kapse a od nejdýl od prvního května jste opět zaměstnanec. Svářeči jak já je znám jsou většinou šikovní lidé a o šikovné lidi je zájem vždycky krize nekrize... jen se nenechte znechutit čímkoliv a věřte ve své schopnosti. Dejte vědět jak se Vaše situace vyvíjí...

hodnocení

Ano,

teď přispěji nečím velmi smutným. Tato situace je velmi špatná,ale vzít si život a nechat rodinu v téhle situaci je velmi zbabělé a nezodpovědné.

Znám nebo vlastně znal jsem člověka, který si v loni nechal postavit domek pořídil si zánovní auto a minulý týden se zastřelil a nechal ženu s dítětem. Protože přišel o práci! :(

P.S. snad hůře už nemůže být

technikjirik*

To je krajní "americké" řešení, které nic neřeší. Vidím že to berete správně. Majetek je něco co máte ted a zítra mít nemusíte a snížení životní úrovně to je něco čeho se bát nikdo z nás nemusí... Já měl kdysi majetku dost a výdělky hodně dobré, ale pak přišlo období kdy jsem si držel kvér u palice a potkal jsem svoji současnou manželku. Je mi oporou i nejlepším přítelem v jedné osobě a stojí mi za to abych pro ni překonal všechny ty strázně a ted už nemám tolik majetku ani příjem není třetinový jako byl ale máme jeden druhýho a syna a je to fajn, protože řešení společných starostí z nás dělá dobrý tým. A není nic co bychom mohli ztratit. Kdo má dnes dům a včera jej neměl může počítat s tím že ho nemusí mít zítra. Co nemám můžu mít = je stejné jako mám a mít nemusím. Co dnes ztratím můžu zase zítra najít. Začínat se dá kdykoliv a správnej chlap není ten co jezdí v bezva bouráku a nosí vyčesané vlasy, je to ten co po ráně zase vstane i kdyby už neměl nic o co by se opřel.

Střílet se jen proto že není majetek? Škoda života. Majetek se dá pořídit vždycky. A že přijdou dluhy? Tak tomu se dá jem smát, protože nic netrvá věčně, ani dluhy. A když je člověk na dně, tak to je to nejlepší, protože pak už je cesta jen vzhůru.

moxa*

No fuj, kde jste to slyšel? *nevi* To dělám tu sociální práci tak nekvalitně, že si nezasloužím s vysokou školou víc než 15 000 hrubého? To se budu muset zamyslet... Nikdy jsem neměla pocit, že u nás funguje rovnice "kvalitní práce = kvalitní odměna" *stop*

lidka*

No tak asi Váš šét nebo šéfová ne moc dobře pečuje o své podřízené. Dělala jsem na městském úřadě více než 30 let. Kdysi to bylo opravdu špatné a hoši z nádvorní party měli vyšší platy než my. Ale dneska je doba úplně jiná. Pokud pamatuji na tabulky, které by měly být obdobné, tak mi to nějak neladí s tím, jakou hrubou mzdu uvádíte. A navíc s vejškou a plnou pracovní dobou? Tak to bych asi si s někým o hodnocení popovídala. A nebo počkejte, snad už schválili navýšení platů ve veřejné sféře dokonce o 2500 Kč, jestli jsem dobře poslouchala. A to se mi zdá trochu velkorysé. Možná to bude tím, že se od toho odvíjí i hodnocení poslanců a dalších výtečníků! Alespoň to tak ještě nedávno bylo. ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Milý Kubo

Je mi to velice líto.Ale pokud se člověk neštítí jakékoliv práce a necítí se ponížen proto,že svářeč má dělat i úklid,tak chutě do toho.Já jsem pracoval mnoho let jako výzkumný pracovník a vedoucí výzkumné laboratoře.Pak jsem dostal výpověď zručením pracoviště dva roky do důchodu.Klidně jsem se ujal prací v interiéru,tapetování,malování,rekonstrukce a další práce,včetně čištění koberců a vůbec mi to nepřijde jako ponižující,když je potřeba vyčistit ucpané WC nebo vyměnit a opravit vyhořelou elektriku.

Dnes už jen jako důchodce,ale bez práce by to nebylo ono.

JABRAKA

martina30*
hodnocení

0x

Nevím zda to ještě jde,ale co tak jít na neschopenku (dříve to bylo ,že jsi 40 dnů v ochrané lhůtě) a mezitím něco hledat.Tady to ,také padá strašně a mnoho lidí přišlo o práci a děla úplně něco jiného ,ale přitom hledají práci.Držím palečky;)

mcester*
hodnocení

0x

Nevěšej hlavu,všechno zlé je pro něco dobré a pokud se budeš jen trochu snažit bez práce nezůstaneš a pokud se budeš snažit hodně nakonec zjistíš že jsi mohl při práci minout svou životní příležitost.;)

hodnocení

Bývalý zaměstnavatel nám umožnil si přividělat v dubnu na dohodu ty 4000,-kč k podpoře tak je to *palec*

A na 95% nás po svátkách stahuje z pracáku zpět, takže *palec*

technikjirik*

Přeju vám at to vyjde... *ua*

lidka*

Tak si užívejte, doufám, že poslední víkend, jako státní zaměstnanec! Hodně štěstí Vám i celé rodince! Ať se vše zase vrátí do normálního pracovního režimu! *placni* Snad se to i Lence povede a nebo už povedlo? *hej*

lm®

Ahoj lidičky,chci se s Vámi podělit o novinu = vracím se do práce.Od pondělí už nejsem nezaměstnanec ,ale ZAMĚSTNANEC.

Nevím,zda za to vděčím šrotovnému v Německu ani na jak dlouho to je (protože zlé jazyky povídaly,že je to jen do června*nevi*) ,ale pro mne je podstatné,že můžu do té práce jít.Přeji všem ,kteří se ocitli na ÚP ,aby tam také brzy již chodit nemuseli . Lenka

lidka*

Tak to Vám to vyšlo oběma, to je prima! *vtip* Tak doufám Lenko, že zlé jazyky nemají pravdu a doba zaměstnání se protáhne do nekonečna! *tuc*

lm®

Taky doufám.

lidka*

No a když je to z tohoto důvodu, omluvíme jistě všichni i menší účast v Poradně. Ale jenom o trošku, protože já mám čas a pohlídám to! *vtip*

jabraka*

Liduško,do nekonečna ne,to bys tomu dala,jen do penze!

JABRAKA

lidka*

Lenka je tak mladá, že z jejího hlediska to může být "skoro" do nekonečna. :D Stejně jim to ještě párkrát prodlouží a prodlouží a prodlouží ... A i když si mě v práci ještě hýčkali po nároku na penzi, sama jsem se rozhodla a zůstala doma. Brigádu jsem nechtěla, protože bych jim asi do toho kecala, když jsem celou dobu šéfovala. No a půl roku mi trvalo, než jsem se srovnala. A teď už jsem v pohodě a to také díky Poradně! *placni*

doplněno 29.04.09 13:47:

A stejně ještě pořád laškuju s myšlenkou, že bych si něco vymyslela, co bych ještě zvládla. *klik*

lm®

Liduško,

máte pravdu ve všem,člověk je doma,ale práci si najde,vybílila jsem obývák,ložnici,schodiště,přerovnala všechny skříně v domě,zahrádka taky nějakou práci dala a za vrácené daně jsme udělali podlahu v té ložnici.Tak ještě že už jdu do práce manžel už se bál,co zase vymyslím ...

Jinak s tím mládím...mno já jsem 39 let ,to je ten věk jak se říká : "mládí v p...a do důchodu daleko".Ale s tím přidáváním roků do důchodu to jo ,Toho se naše generace nedožije,stejně nejsou děti- ti mladší pod náma se už moc nechtějí množit:D nebo co tak by na nás stejně neměl ,kdo dělat,ale to už je na další a delší diskusi.

To je velmi dobrá zpráva, ale nezapomeňte, že jestli jste dostal odstupné, tak to "neprožité" budete muset vrátit...

lm®

Já teda nemám co vracet ,měla jsem dobu určitou,takže se žádné odstupné nekonalo ,ale klidně bych ho i vrátila,doma být je fajn tak týden*cteni* - Nejhorší je (v době na ÚP) ta šílená nejistota,že nevíte co bude dál (i když co je dnes jistota,že.)*ee*

Jsem fakt ráda ,že už je to za mnou (snad)*uspech*

Hezký večer

Zažila jsem to, téměř v 50 rok bez místa, připadala jsem si už neschopná a byla jsem v depresi. S každým propuštěným hluboce cítím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]