Nejste přihlášen/a.
Jak jsem zjistila, je problém sehnat dubové poleno 2 m dlouhé o průměru 30 cm. Sehnat náklaďák těchto polen by snad takový problém nebyl, ale jedno poleno není zkrátka "kšeft. Pily mají, ale jsou drahé, protože je tam již výběrové dřevo. Takže snad se někdo ozve z okolí Č. Budějovic a dá typ. Za odpovědi předem děkuji.
Toto už je spíše kmen,ne poleno.To se dá opatřit přímo v lese a pro zpracování nechat pod přístřeškem dva roky vysušit.Nebo také připravit k rozřezání,pokud nepotřebuješ přímo kulatinu.
JABRAKA
Jabraka zdravím. To je ale rada o tom lese. A já jsem myslela, že se dá opatřit na budějovickým náměstí.
doplněno 16.04.13 12:28:Toho lesníka jsem kontaktovala a vůbec se tím nechce zabývat, prý má nyní hodně práce se sázením tisíců stromků atd. Ale nevadí. Mám výdrž a časem se určitě někde něco vyskytne.
Andreo,mluvil jsem o konkrétní akci.Naši se zabývají ošetřováním stromů,kde je prořezávka,přiváží z ní různé klády.Zjara dělají i údržbu kolem cest,ale kmen z dubu se vyskytuje málo.Jinak bych je doporučil.Ale od Budějic je to daleko.
JABRAKA
Dobrý. Dík.
Tak se mi už zadařilo. Hajný z jiné firmy byl samá ochota a v pátek si pro poleno jedu.
Prima, Andreo, hlavně si dejte pozor na úraz. Když jsem čítala svým dětem Ladova říkadla, nejraději měly:
Kadla, Kadla, z půdy spadla,
odřela si koleno o dubové poleno. :D
Andreo,mám rád lidi,kteří nejsou líní něco vyrábět,a mám také srdeční vztahy k CB.Proto dovol ještě radu.Místo dubových špalků dolů použijte žulové hranoly,jaké se dříve používaly jako obrubníky.Lavice získá mnohaletou trvanlivost.Žula se zadlabe do sedáku.
JABRAKA
doplněno 06.05.13 20:23:Jednu fotku,která dá malý přehled,jak to může vypadat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.