Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat dubové poleno

Od: andrea1* odpovědí: 10 změna:

Jak jsem zjistila, je problém sehnat dubové poleno 2 m dlouhé o průměru 30 cm. Sehnat náklaďák těchto polen by snad takový problém nebyl, ale jedno poleno není zkrátka "kšeft. Pily mají, ale jsou drahé, protože je tam již výběrové dřevo. Takže snad se někdo ozve z okolí Č. Budějovic a dá typ. Za odpovědi předem děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Toto už je spíše kmen,ne poleno.To se dá opatřit přímo v lese a pro zpracování nechat pod přístřeškem dva roky vysušit.Nebo také připravit k rozřezání,pokud nepotřebuješ přímo kulatinu.

JABRAKA

andrea1*
hodnocení

Jabraka zdravím. To je ale rada o tom lese. A já jsem myslela, že se dá opatřit na budějovickým náměstí.

doplněno 16.04.13 12:28:

Toho lesníka jsem kontaktovala a vůbec se tím nechce zabývat, prý má nyní hodně práce se sázením tisíců stromků atd. Ale nevadí. Mám výdrž a časem se určitě někde něco vyskytne.

Andreo, ten sarkazmus nebyl nutný...
pro jedno poleno bude zřejmě vhodné kontaktovat buď lesníka v blízkém polesí, který má přehled o tom, kde právě probíhá těžba, případně ví, komu takovou těžbu povolil či dohodil, nebo kontaktovat odbor životního prostředí, který povoluje kácení stromů volně stojících v zahradách, parcích a podobně.
Na inzerát se dá sehnat i dřevo už dlouho zapomenuté někde na dvoře, dokonce dobře proschnuté.
Z náklaďáků plných kmenů už těžko něco "ulejt", v lese si chlapi s pilou v ruce rádi nějakou korunku přivydělají... a kmen doručí až na místo. Hlavně před výplatou. Zkuste najít lesní dělníky někde v hospodě.
doplněno 17.04.13 04:04: Na poradnu se dá spolehnout...
Gratulujeme k úlovku!

hodnocení

0x

sehnal bych inzerát, kde firmy prodávají dřevo na zátop ve 2 metrovkách (celkem běžný rozměr) nebo celých kmenech, dohodnul se na konkrétní tloušťce a přijel si pro to k nim autem/taxikem... nejschůdnější cesta a téměř za cenu, jakobyste kupovala celé kubíky.

jabraka*
hodnocení

0x

Andreo,mluvil jsem o konkrétní akci.Naši se zabývají ošetřováním stromů,kde je prořezávka,přiváží z ní různé klády.Zjara dělají i údržbu kolem cest,ale kmen z dubu se vyskytuje málo.Jinak bych je doporučil.Ale od Budějic je to daleko.

JABRAKA

andrea1*
hodnocení

Dobrý. Dík. *smich*

doplněno 16.04.13 22:43:

Tak se mi už zadařilo. Hajný z jiné firmy byl samá ochota a v pátek si pro poleno jedu.

Prima, Andreo, hlavně si dejte pozor na úraz. Když jsem čítala svým dětem Ladova říkadla, nejraději měly:

Kadla, Kadla, z půdy spadla,

odřela si koleno o dubové poleno. :D

andrea1*
hodnocení

Jagino, zdravím, Žádný strach z úrazu. Už jsem pracovala i s motorovou pilou. Holt je tady prudké jaro a začala jsem tvořit. Z toho polena bude lavice, kterou dám na druhou zahradu co máme chatku a posadíme ji pod jívu, která nyní meduje. Jsou na ní roje včel. Jinak tykání nevadí.

Jak sehnat dubové poleno

jabraka*
hodnocení

0x

Andreo,mám rád lidi,kteří nejsou líní něco vyrábět,a mám také srdeční vztahy k CB.Proto dovol ještě radu.Místo dubových špalků dolů použijte žulové hranoly,jaké se dříve používaly jako obrubníky.Lavice získá mnohaletou trvanlivost.Žula se zadlabe do sedáku.

JABRAKA

doplněno 06.05.13 20:23:

Jednu fotku,která dá malý přehled,jak to může vypadat.

JABRAKA

Jak sehnat dubové poleno #2
andrea1*
hodnocení

Dobrý nápad Jabrako. Máte na Šuměvě chalupu a také máte zahradu jako hoby. Takže až někdy pojedete přes Č.B. dejte vědět a můžeme, jewtli budete mít zájem, si ty naše zahrady prohlídnout (já pak tu vaší na Šumavě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]