Nejste přihlášen/a.
Hledam syny Frantiska Suchanka, narozeneho 28.5.1905 v Praze, zemreleho 19.10.1990 v praze.
Váš dotaz je dost skoupý na informace, to o tom F.S. víte jenom toto?
Přibližné bydliště pomůže najít příslušnou matriku zemřelých, tam jsou další údaje o pozůstalých. Nebo notáře, co pracoval na dědictví...
Existují Evidence obyvatel, třeba v Praze by mohla být dokonce ta centrální... mělo by to vést vnitro.
Poptat se sousedů v místě bydliště, to by jste nevěřili, co všechno sousedi vědí...
Už jsme hledali i tím způsobem, že na hřbitově jsme našli hrob hledané osoby a u správce hřbitova v evidenci byl uvedený člověk, který platí za hrob poplatky. ten už věděl další... Nevíte, kde je F.S. pohřbený?
Dekuji za Vasi pomoc.
Bohuzel ziji na jinem kontinente a tudiz mi neni moc zname, jak to vse v Cesku chodi. Urcite navazi styk s urady, ktere jste navrhnul.
Dalsi informace, ktere mam:
* Frantisek byl synem Frantiska a Vlasty roz. Kohouskove
* posledni byt : Praha 6, Brevnov- Pionyru/Patockova
* Byl v koncentracnim tabore Dachau..(myslim, ze pricina byla, ze bydlel ve stejnem dome jako J.Fucik)
* Byl trikrat zenaty. Prvni manzelka se jmenovala Helenka. Deti mel jen z prvniho manzelstvi: Jendu a Risu.
To je asi vse, co me je zname. Snad tato dodatecna informace vic pomuze v mem hledani.
bydlel jsem kdysi (do roku 1970) pár set metrů od ul. Pionýrů...
kluci z ul. Pionýrů většinou chodili do školy Na Marjánku... zsmarjankapraha6.cz/... zkuste je kontaktovat, kdyby se chtěli kouknout do archívů... i když někteří mohli i na ZŠ Hládkov jako já, ale ta už dnes asi nefunguje jako ZŠ. Možná, že škola Na Marjánce Vám poradí další školu v okolí, já si to nepamatuji, kdo se v mých letech staral o školu?
F.S. ročník 1905, chlapci z prvního manželství s Helenou , dejme tomu tenkrát se kluci ženili až tak kolem 30 let, takže asi 1935, synové se mohli narodit někdy o dva tři roky, tenkrát byla trochu jiná morálka, takže dejme tomu 1940, 1946 do školy, jako kluci patnáctiletí mi možná brali míč nebo kohouta na provázku... To si nepamatuji. S nima ani s jejich dětma jsem do školy chodit nemohl, jsem trochu mladší jak JaR.S. ale bacha, toto jsou úvahy, může to být úplně jinak...
Bohužel, nedávno zemřela moje teta, která roky bydlela na ul. Pionýrů a měla přehled, ta by věděla.
hledejte tady portal.gov.cz/... to je matrika pro P 6,
zkuste kontaktovat hřbitovy maps.google.cz/... mohli by zkombinovat údaje, FS + manž. HS + možná někdo ze synů JS nebo RS (roky už na to mají)
dále si najít něco o SPFB teda protifašist. bojovníci by mohli mít údaje...
možná že archivy místní organizace KSČ, byl v Dachau, možno že i ve straně...
budu ještě hledat, ale žiju teď asi 700 km dál, takže jen teoreticky, nemůžu tam zajít...
tip jsem Vám dal...
Dekuji za Vase typy!
Obratila jsem se na hrbitovni adresu a budu pokracovat v dalsich vasich typech.
Jelikoz myslim, ze se do Brevnova odstehoval az v pozdejsich sedesatych letech, nebude ta skola tamejsi asi mi moc pomocna.
Je take mozne, ze se jeho prvni zena znovu provdala a kluci prevzali prijmeni noveho otce.
Verim, ze se eventualne dopatram
Moc dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.