Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám bratrance - Mirek Matoušek

Od: tikan* odpovědí: 8 změna:

Hledám bratrance příjmením Matoušek.Říkali mu Mirek.Možná se jmenoval Miroslav,nebo Vladimír..!Věk kolem 80 let.Jeho rodiče,otec František a matka Marie bydleli v Praze,Náplavní 9.Otec pocházel z Moravy,obce Ketkovice.Naposled jsme se potkali v roce 1942!Dejte mu vědět,že jej hledám.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

felicitas01*
hodnocení

3x

Zkuste to zde

chybismi.cz/...

limetka*
hodnocení

0x

Zkuste kontaktovat Českou televizi - pořad "Pošta pro tebe" je na hledání ztracených příbuzných a setkání po letech přímo zaměřený, třeba by vám pomohli. Hodně štěstí!

lubart
hodnocení

0x

Asi moc nepomohu, ale zkusil jste kontaktovat přímo Matouškovy v Ketkovicích? Před pár lety tam ještě žili Jan, Antonín, Rudolf, Rudolf starší a Vítězslav. Třeby by některý z nich věděl víc.

tikan*

Děkuji za informaci,ale nikdo z Vámi jmenovaných není tak říkající z našeho rodu(větve):V Ketkovicích v současné době již z otcovi rodiny nikdo nežije.Mám tam ještě dva bratrance,ale ty jsou ze strany sestry mého otce.Děkuji za snahu o pomoc.

hodnocení

0x

otevřte si příspěvek : "hledám sestru" a použijte radu p. Lidky
nebo : "hledám Suchánka" a použijte možnosti mnou navrhnuté v první a druhé odpovědi
tikan*

Otevřel jsem si oba Vámi uvedené příspěvky.Bohužel na evidenci obyvatel na Praze 1,mě již v lednu odkázali na zákon o ochraně osobnosti.Rovněž jsem si zjistil(přes osobu blízkou),že na uvedené adrese již nikdo toho jména nebydlí.Chystám se udělat to,co uvádíte ve svém příspěvku,že vyrazím do Prahy a pozeptám se sousedů v domě.Jenom co se trochu udělá lepší počasí.Hledání na hřbitově zatím nechávám až jako poslední možnost.Nicméně děkuji za poskytnutou radu a přeji Vám zdraví a štěstí.Hezký den.

Vaše údaje - jméno a příjmení, datum narození - veřejně vyvěsil státní orgán např. na volebních seznamech, které jsme viděli viset na chodbách paneláků před volbami, a myslím, že právě ten, který se ohání ochranou soukromí. Zákon je zákon, musíte hledat jinou cestu. Na hřbitově už by se na tento zákon nemuseli odvolávat, subjekt už není fyzická osoba, k níž se osobní údaje vztahují...

tikan*

Máte naprostou pravdu,ale teď jsem se zrovna díval na zákon č.301/2000 Sb.o matrikách,kde jsou tato data taktéž neprůstřelná!Musím však říci,že nejsou všichni úředníci odměření a že někteří jsou ochotni pomoci.Mám i dobré zkušenosti.Je to zkrátka život!Někde narazíte,někde se na Vás ještě mile usmějí!Ironií je,že se zabývám genealogií(rodokmen rodu) a že jsem v současné době cca v letech 1833 a dále do historie,a měl by mě chybět "článek"z 20.století!To víte,že budu zkoušet jiné možnosti.Mějte se hezky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]