Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkracovač jdem - proč je zakázán?

Od: michalkoudela* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, proč zde nefunguje zkracování pomocí adresy jdem (tečka) cz? Nebo spíš takhle: Lze to vložit, ale napíše to varování (viz obrázek). Proč to není povoleno? Mám v prohlížeči tlačítko pro zkrácení pomocí jdem (tečka) cz a je to pohodlnější, než psát zkraceno.cz. Děkuji

Zkracovač jdem - proč je zakázán?
Zkracovač jdem - proč je zakázán? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ono je to z doby kdy se tímto obchazelo zakázané slovo GOOGLE resp odkaz na prosté vyhledání nějakého dotazu. Teď už není žádný důvod zkracovace používat. Poraďte umí snad už všechny odkazy a zkrátí je samo.
doplněno 17.09.14 18:40: Jasně, ale pořád nerozumím tomu proč zkracovace používat. Rád znám server kam se chystám dřív než na něm sem... Než kliknout a čekat, kam mě to hodí :) tohle nejsou SMS abychom řešili úsporu znaků.
michalkoudela*
hodnocení

poradte.cz/...

doplněno 17.09.14 18:37:

Sice je ten odkaz kratší, ale i tak je komfortnější použít zkracovač, protože je to i tak docela dlouhé.

majsterjoe*

kazdopadne odkazy ve zkracovacich maji omezenou domu zivnostnosti. A hlavne nejde v prvni chvili videt kam stranka smeruje.

lmgify

Ten odkaz je tak dlouhý proto, že v něm máš spoustu zbytečností. Cokoliv za a počínaje &utm_source můžes smazat.

Zkracovače mají výstrahu proto, že admin si naprogramoval vlastní zkracovač URL (zkraceno.cz, jak je uvedeno pod boxem pro vložení odpovědi) a nechce, aby lidé používali jiné. Nevím proč. Ale jak už někdo píše v jiné odpovědi, problémem všech zkracovačů je omezená doba platnosti zkracovaného URL, např. 2 roky od posledního navštívení a když si vezmeš, že tady běžně najdeš otázky a odpovědi staré přes 5 let, tak je ti asi jasné, že v té době už se případný nový čtenář na ten odkaz nedostane a smysl odpovědi mu tak kvůli tomu může uniknout.

Jak dlouho uchovává zkraceno.cz odkazy, to nevím, ale možná, že pro účely Poradny je nemaže. *nevi*

to mi křivdíš, existuje dalších x zkracovačů a zakázané nejsou. Goo.gl a jdem.cz jsou mezi těmi zakázanými, protože docházelo k jejich zneužití k protlačení odkazu google.cz/... resp google.cz/...

Výše uvedený odkaz je podle mě schválně nezkrácený, aby vyzkoušel jak zkracuje poradte. :)

lmgify

to mi křivdíš, existuje dalších x zkracovačů a zakázané nejsou
To já nevím. Použil jsem jen párkrát zkraceno.cz. Pro ostatni zkracovače, že jsou zakázané, jsem vycházel z jedné staré otázky (tu jinou otázku na kterou se odkazuje, jsem už nedohledal :( )

iz*
hodnocení

0x

Také nemám ráda odkazy přes zkracovače, vadí mi, že není vidět, kam vedou. Takový odkaz většinou nenavštívím ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]