Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již několik let pátrám po svém otci, Zdeňku Markovi, který se narodil 8.6.1965 v Přílepech (okres Kroměříž). Po několika letech s přestěhoval do Nového Jičína (Dvořákova ulice), kde pracoval v Autopalu. Jeho matka se jmenovala Margita, otec Josef (nejsem si jistý). Můj otec byl tuším ze sedmi dětí. Má bratra Josefa, Michala ad. Minimálně do počátku devadesátých let žil s rodiči v Novém Jičíně.
Pokud o něm někdo cokoliv vítě, dejte mi, prosím, vědět. Děkuji za každou, byť malou, radu.
Snad se tady objevi radce @gotrekzagary . Ted to vzdycky dokaze dohledat.
Jestli se tady neobjevi do 1-2 dnu, tak mi napis pres vnitrni postu s odkazem na tuto otazku.
Když zadáš d vyhledávače "zdeněk marek" and nový jičín tak jich pár vyskočí a a pak je oslovit. Nebo za mrzký peníz a s právním zájmem to udělá MV.
Hledal jsem ho v nejznámnějších vyhledávačích, jeho jméno jsem našel v obchodním rejstříku, kde je uvedeno sídlo již zrušené firmy kousek od předpokládaného bydliště. Loni jsem se do Nového Jičína rozjel, trochu zapátral. Neúspěšně. Ve městě není moc pracovních příležitostí, asi se odstěhoval.
Dobré ráno,
adresu jsem sice našel, ale nejsem si jist, jestli Vám pomůže...
Váš otec Zdeněk Marek má od 18.12.2008 vedenou adresu: Masarykovo nám. 1/1, Nový Jičín, 741 01. Což je ovšem i adresa Městského úřadu Nový Jičín.
Děkuji za pomoc. Pravděpodobně to znamená, že otec je bez domova, respektive nikde neuvedl adresu trvalého bydliště.
Ne zcela přesně. Právě ta adresa shodná s adresou Městského úřadu Nový Jičín, je vedena jako adresa trvalého bydliště.
Je ale možné, aby si otec sám uvedl adresu trvalého bydliště shodnou s adresou městského úřadu? Neboli může úřad sám uvádět svou adresu u lidí, kteří se trvale nevyskytují na jiné adrese?
Trvalý pobyt na adresu městského (obecního) úřadu si zpravidla uvádějí dlužníci, aby měli exekutoři těžší hledání. Je toho plno případů. Poslední dobou dokonce tolik, že nějakého "chytrého" politika napadlo, že by měl předložit zákon, který umožní úřadům změnit adresu lidí (co jsou hlášeni u nich), na adresu nejbližších příbuzných. Což je dle mého pěkná prasárna, protože to zavání tím, že se budou exekutoři hojit na zcela nevinných lidech, které jim do jejich domu nahlásí úřad.
Co se týká druhé části dotazu... Úřad sám od sebe nezmění nic. Odpověď je tedy ne. Tuto změnu adresy musel provést sám Váš otec.
To je naprosto nesmyslný návrh daného politika. Případným schválením návrhu by za dlužníky dopláceli (či byli postiženi exekucí) nejbližší příbuzní. Vždyť je to nesmysl, proboha.
Napsal jste, že má otec uvedenou adresu trvalého bydliště od prosince 2009. V obchodním rejstříku je jeho jméno uvedeno v souvislosti s oznámením fyzické osoby o ukončení činnosti k 28.1.2013. Tedy měsíc po nahlášení adresy trvalého bydliště na adresu městského úřadu. Náhoda? Na ně moc nevěřím. Nejspíše otec podnikal, nevyšlo to a nyní je zadlužený. Je to sice jedna z variant, ale dost pravděpodobná. Stále ale neřeší zásadní problém: kde je?
To bohužel zjistit nedokážu.
Mimochodem, mezi prosincem 2009 a lednem 2013 není měsíc... A nebo jste se upsal v roce.
No jo, po doznívající hokejové euforii jsem byl trochu nepozorný Měl jsem na mysli toto: pokud uvedl novou adresu trvalého bydliště v prosinci 2008 a podnikatelskou činnost ukončil v lednu 2009, musí v tom být souvislost.
Každopádně děkuji za pomoc. Hledat nepřestanu.
Gotreku, to je bohužel dost rozšířený omyl:
Nikdo si sám nemůže změnit trvalý pobyt na adresu obecního úřadu. Majitel bytu/domu může po skončení nájmu (nebo po prodeji) zrušit adresu trvalého pobytu. Úřad pak sám změní trvalý pobyt na adresu úřadu.
To jsem netušil...
Množství případů v poslední době mne vedlo k přesvědčení, že dlužníci takto sami "utíkají" na adresy úřadů. V tom případě se omlouvám za mylnou informaci.
Vážený pane, mám bydliště na MÚ. Nejsem dlužník ani kriminálník. Jen nemám 3 000 000,- Kč na byt, bydlím v Praze v pronájmu. Příjem mám 20 000,- kč čistého. Už jste někdy viděl někoho kdo pronajímá byt a dá nájemníkovi souhlas k napsání trvalého bydliště? JÁ JSEM TO VŽIVOTĚ NEVIDĚLA. kDE MÁTE TRVALÉ BYDLIŠTĚ Vy? U rodičů? U babičky? Ty jsou vždy totiž nejchytřejší a mají holou p...
Ten dotaz je na mne? Nějak se v těch odskocích nemůžu zorientovat, na který příspěvek vlastně reagujete.
Luke237... takže reaguje na mne... Já na to milerád slečně, nebo paní odpovím...
Když si přečtete můj příspěvek, tak zjistíte, že jsem použil slovo "zpravidla". To není totéž jako vždy či bezvýhradně, tzn. že existují lidé, kteří nemusí být členy množiny, kterou jsem uvedl a přesto mají bydliště na adrese úřadu.
Co se týká problematiky pronajímání bytů - v této oblasti jsem se nikdy nepohyboval (s vyjímkou období cca rok, kdy jsem měl pronajatou garsonku od města a bydliště zůstalo u rodičů). Nicméně se poměrně dlouho zabývám mimo jiné adresami (jinak bych tu nemohl lidem pomáhat hledat ztracené osoby) a vím, že bydliště na úřadu zase není tak časté, jak si možná myslíte.
Co se týká mého bydliště... adresu Vám nedám, po ní je Vám s prominutím prd. Nicméně Vám odpovím, že bydlím a adresu mám ve vlastním starším domě, který jsem si s manželkou (tehdy ještě přítelkyní) koupili na půl a za své - tedy přesněji řečeno na úvěr, protože jsme ani nevyhráli ve sportce, ani nemáme zazobané rodiče a ani nevyděláváme tolik, abychom mohli platit hotově.
Co se týká mé inteligence - génius nejspíš nebudu, ale stačí to na to, aby mne živila moje hlava. Co se týká holé prde*e... kontroloval jsem to pro jistotu 2x, ale skutečně jsem se obléknout neopomněl.
Doufám, že jsem ukojil Vaši zvědavost a zodpověděl všechny Vaše otázky. Pokud byste měla nějaké další, případně by se Vám na jazyk drala nějaká další invektiva na mou osobu, nebo budete na mne chtít opět KŘIČET... jsem Vám plně k dispozici.
Otec zřejmě nemá svoje bydlení ani nájem. K tomu slouží městské úřady. Nejde o bydlení, ale pouze o přidělení adresy kam dochází pošta. Znám příklad, že jeden známý má dluhy a bydlel s rodiči. Ti, aby se chránili před případnou exekucí, tak jejich syn si dal adresu na obecním úřadě. To znamená, že prohlásil, že nemá nikde jiný trvalý pobyt. Bydlí s kamarádem v pronájmu, který je napsán na něj. Málokdy pronajímatel souhlasí s přepsáním trvalého pobytu do pronájmu. A tak to může i být, že bydlí v nájmu, kde mu majitel bytu či domu nedovolil mít trvalé bydliště a k tomu slouží úřady, aby tam zaevidovali tuto skupinu lidí. Každý kdo pobírá nějaké příjmy od státu, tak musí mít adresu trvalého bydliště. Třeba na ÚP nemůžete napsat adresu pro doručování "pod mostem"
doplněno 11.03.13 18:08:Nehodnotím, zda je to správně.
Takhle to (myslim) nefunguje. Clovek se tam musi vyslovene "prihlasit" (resp. urad mu to zapise jako trvalou adresu, kdyz zadnou jinou nema). Kdyby tedy mel jinou trvalou adresu a jen se na ni nezdrzoval, tak ji stale bude mit uvedenou jako trvalou adresu.
Clovek s adresou na mestskem urade nemusi byt nutne bezdomovec. Lidi si casto zmeni trvalou adresu na mestsky urad kvuli dluhum, ktere maji a nechteji, aby je exekutori obtezovali doma. Dale si ziji ve svem pronajmutem byte. Nevim presne, jak to funguje, jen jsem o tom cetl, protoze stat chce neco takoveho zakazat kvuli nedohledatelnosti dluzniku.
Asi bych zkusila dát inzerát do novin toho regionu. "Hledám pracovníky bývalého Autopalu, kteří pracovali s mým otcem" a uvést nebo neuvést jméno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.