Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy se má Poradte.cz ubírat - Váš názor!

Od: admin® odpovědí: 77 změna:

Zdravím Vás všechny,
chtěl bych získat co nejširší názor všech. Stojím na rozcestí, kudy by se mohlo Poraďte.cz ubírat dál. Za 2 roky se tu stalo mnohé a většina z toho snad byla pozitivního. Mnoho lidí tu našlo pomoc, ale byli i tací co odcházeli rozčarovaní, ne-li naštvaní. Co se stalo stalo se.

Tady seznam kroků, které bych chtěl zkusit. Pokud se Vám některý z nich nelíbí-líbí ozvěte se a vše se může změnit. Nic neni napevno, jsou to úvahy.

1) hodnocení - bude možné jen kladné tzn. vyjádření"odpověď pomohl/a"- možností je zobrazení nicků všech, kdo toto vyjádření odeslal (?)

2) topy by se mohli počítat jen na základě takto ohodnocených odpovědí

3) bude možné vytvářet skupiny uživatelů - budou 2 možnosti (volné a s heslem), do volné se může přidat kdokoliv, s heslem jen ten, kdo jej zná. Každý může založit 1 skupinu a každý může být členem jen 1 skupiny

4) registrovaní uživatelé by mohli vyjadřovat souhlas s názory nějaké jiného registrovaného uživatele, přidat si jej do svého profilu a tím by podpořili"sílu"jeho názoru. Čím kdo více má takových"přátel"tím vyšší je jeho vliv a vyšší vliv takto může předat. Nikdo nebude vědět, v čím výběru je - eliminace oplácení bez rozmyslu. Stejně to funguje na www.pise.cz a celkem se to osvědčilo - takto by mohla být získána HODNOST uživatele.

5) Hodnosti budou jen 3 - nový, pokročilý, stálý (slova v tom smyslu), na základě bodu 4) mohou budou nahrazeny za důvěryhodný apd.

6) Potřebujeme topy? Myslím, že radí ten, kdo chce poradit. Takový může navíc občas něco vyhrát a každý top mu může být ukradený. Oproti TOPu bychom mohli mít 1-3 poradce týdne (nejlepší za předchozí týden) a ty dát na odiv všem atd... s tím by se dalo dále pracovat. Např. za každé takové umístění 1 bod a na konci roku, kdo bude mít nejvíce... atd

Jde mi opravdu o širokou diskuzi, o Vaše názory!

77 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím

já jsem plně spokojen tak jak to je teď.

Co jsem doteďka potřeboval poradit, vždy jsem našel odpověď

Takže můj verdikt k aktuálnímu stavu je = *palec*

Mějte se všichni FAJN :)

lidoop
hodnocení

0x

Ahoj,

poradte.cz se mi v principu libi. Nicmene chybi mi jista profesionalita, byt provozovatelem zamyslel bych se jak zvysit hodnotu informaci. Treba: ja jsem odbornik na neco a dokazu poradit a stat si za tim. Na druha strane v ostatnich vecech jsem uplne tragicky a rad bych prijal radu (ale skutecne hodnotnou) od jinych. A treba bych za to i zaplatil.

Placení? Jakou máš představu?Když někomu náhodou poradíš špatně (nezapomeň že radíme jen doma od stolu) a způsobíš nějakou škodu zaplatíš to?Já si myslím že tenhle web je založen na principu dobrovolné rady...buď se jí tazatel drží nebo ne je to na něm.Přece mu na dálku nebudu ručit odpovědí když ani nevím jestli je ta otázka správně zformulovaná.

Na placený služby jsou jiní odborníci(aspoň si myslím).

my*
hodnocení

0x

-Pokud mi zde sys smaže názor očekávám že mi to soukromě zdůvodní. Dále bych byl rád kdybych uviděl který sys mi to smazal.
-Smazání otázky s odůvodněním že jde o nechutnost neberu, nechápu proč by mi tu někdo kdo tomu rozumí nemohl odpovědět... Ptám se: je snad tento server doménou pouze zahrádkářů a gelových nehtů?

hodnocení

to je snadné, mažu jen já... za poslední dobu jsem smazal asi 5 příspěvků a všechny ve smyslu kombinace pravidla Z1+Z7 tzn. dovětky typu "věděl jsem to!"

hodnocení

0x

Bod 4 vypada zajimave.

Jeste by stalo za uvahu jeho rozsireni, aby se u uzivatelu ukazovalo hodnoceni i podle jednotlivych rubrik. Ze by se postupem casu ukazalo, kdo je v te ktere rubrice "nejsilnejsi v kramflecich" a tim by dal rostla jeho duveryhodnost pro dane tema a ne jenom obecne pro vsechny temata. Pak se totiz muze stat, ze je duveryhodny, ale zrovna v nejakem konkretnim pripade se zmyli a uvede v omyl nekoho, kdo si o nem mysli, ze o danem tematu vi vse...

Toto by zrejme prospelo k "profesionalizaci" techto stranek.

jabraka*

Axus.

Pochybnost je bezpředmětná,je to realizováno na pravé straně je vždy tabulka,vztahující se k jednotlivým tématům.

Jinak je,WWW.poradte.cz velmi oblíbený a jednoduše přístupný.Proto bych doporučoval neměnit,pouze opatrně,a rychle ucuknout,když se blíží pohlavek.

JABRAKA

hodnocení

tahle myšlenka se mi líbí, bylo by dobré vidět, že v dané rubrice je jedinec silnější než ve druhé... ačkoliv to může být zavádějící... :)

A co něco jako potvzení od tazatele "Pomohla Vám tahle odpověď?"

martina30*
hodnocení

0x

Pokud tady bude vychytaná sdpravedlnost.Tak to bude fajn.Každý stejným metrem.*slunce*

hodnocení

to by mělo být už v současné verzi :-D

martina30*

*slunce*tak to jsem zvědavá a pokud né tak budu střílet a bombardovat a já ,když začnu tak to vše lítá*afro*.Jde mi o to kdo je tady déle a nebo se tady stará o pořádek,aby nováčky směřoval dobrou cestou a třeba upozornoval párkrát i Vnitřní poštou.*placni*

Ještě bych uvítal to, kdo z registrovaných je momentálně on-line. ;)

Anebo, např. do cca 20 minut od vložení svého dotazu mít možnost dotaz odstranit, nebo ho třeba max. 3x upravit a upřesnit to po čem vlastně "pátrám" *hi*

Doplnit můžeš v odpovědi...

Proč bys odstraňoval otázku co jsi vložil?

ano, to vím, ale je to pak zbytečně dlouhé "vlákno"

ale stejně bych to taky uvítal;)

al*

Já bych rovněž uvítal vidět, kdo z registrovaných je momentálně on-line, dalo by se podle toho odhadnout, jestli budou přibývat odpovědi, nebo nebudou. Ale marně po tom volám už několik let.

my*
hodnocení

0x

Možnost editovat nebo smazat odpověď dokud na ní někdo nenaváže.

martina30*
hodnocení

0x

Ještě mě tak napadlo,když se tu dáva nějaký odkaz na stranu.Nedají se ty odkazy někam ukládat a pokud někdo má problém tak si to tam může najít a zbytečně se to tu nemusí opakovat.

tracy*

To by bylo perfektní, takový adresář wwwstránek. kolikrát řeším otázku, na kterou vím, že tu byl odkaz, ale trvá mi, než ho, pokud vůbec najdu. Pak se zbytečně opakují stejné otázky... *palec**tanec**ua*

martina30*
hodnocení

0x

zas mě popadla můza,poslední dobou se tu stává,že tu někdo odpoví nevhodně...a třeba by tu někdě molo být něco kdeby se proti tomu mohlo zasáhnout a rozvésvést ,jelikož je v pravidlech jen odpovídat k tématu,ale člověk by si to měl umět tedy obhájit a pokud si to neobhájí...tak by se to mělo smazat...když tedy se boduje ...tak opět spravedlivě

my*

moje slova, moje slova... :o)

Hmmm, ty někde vidíš počet bodů? Já to nikde nevidim *nevi*

Tady jde jen o zbytečné odpovědi (obzváště první, které odbouchnou otázku z nezodpovězených) a zrovna MY by si toho měl být vědom ;)

martina30*

Body nevidím,ale za každou odpověd máš bod a zbytečná a špatná odpověd se rozvede a jsou za to body...proto mluvit k tématu a pokud se někomu nezdá odpověd tak na to upozornit a ten člověk si to obhají na určené stránce(místě).Ono se dá odpovídat více,ale pokud je tam už více odpovědí a skoro stejné tak se nemá cenu do toho míchat a opakovat a přiživovat*kafe*

Za každou odpověď máš jednu odpověď do statistiky (TOPu "ukecaných"), žádnej bod tu nikde ukázán neni tak kam se všichni honí po bodech? ;)

Když se vrátim tomu zdůvodňování- kdo by byl ten který by jeho obhajobu zvážil?

martina30*

Já se o bodovej sistém moc nezájímám a nějak ani nechápu na 100% jak to tu je s těma zapeklitejma bodama*hi*Tak pokud na to bude vyhrazena nějaká diskuze tak,se k tomu vyjádří kdokoliv a myslím,že závěr nebude těžky.Pokud ta diskuze bude,tak už si každej určitě bude dávat pozor na odpověd a nebude odpovídat zbytečně,ale to by se určo vychytalo máme tady chytré hlavičky*smich*

jabraka*

I ty jsi,Martino,hlavička chytrá.Občas sice napíšeš hrubku,ale v hlavě to máš dobře uspořádáno.myslím,že jsi přínosem stránek.Piš hodně.

JABRAKA

martina30*

Jo vím jsem si vědoma,ale klidně,když bude nějaká hrubajsna tak napsat ,ale raději vnitřní poštou a já se polepším,ale na druhou stranu raději hrubka než neporadit dobře.Aspon Vás má kdo bavit.Kdyby tady každej psal spisovně,tak by to nikoho nebavilo*haha*

my*
hodnocení

0x

Ještě mě napadlo že by se tu registrovaným uživatelům mohla zobrazovat záložka ve stylu jako: Diskuze do kterých jste přispěly (nebo tak něco)

Tzv. byl by to takovej seznam diskusí kam jsem přispěl, že bych to mohl pohodlnějc kontrolovat a né to hledat bůh ví kde... a když už bych se o to přestal zajímat tak by tam mohlo být něco jako: Smazat diskuzi z mého seznamu... chápete?

:o)

Ale to tu je *tanec*

Je to vpravo pod nastavením uživatele (jméno, počet odpovědí,odhlásit,nastavení, MOJE DISKUZE...)

my*

Ne není, tam jsou jen diskuze které jsem sám založil...já chci ale něco kde bude výpis diskuzí kam jsem přispěl...

Málem jsi mě dostal,ale pleteš se- je tam nahoře přepínač- co jsem založil a kam jsem přispěl ;)

my*

tak výborně to jsem nevěděl :o)

my*

ale není tam vydět kdo poslední přispíval a nejde ta diskuze smazat

hodnocení

nejde smazat a není to tam vidět... kromě mazání to lze doplnit

my*

škoda že to nejde promazávat...takhle se to tam nechutně kupí... tak alespoň aby bylo vidět kdo tam přispěl poslední

Označení NOVE ti u otázky s novou reakcí nestačí? ;)

my*

Pravda... no tak už jen škoda že to nejde promazávat. :o)

No ve ti zmizne hned jak vyskočíš z oné otázky, tedy nesmíš dát zpět v prohlížeči ;)

my*

teď nevim jestli si děláš srandu, špatně jsi mě pochopil nebo máš lehkou mozkovou disfunkci...

Mluvili jsme o dvou věcech, pokračoval jsem v diskuzi o označení NOVE a to ti mizne hned jak si tu otázku znovu přečteš, proto si myslim,ze je zbytečné nějaké umazávání v seznamu otázek do kterých jsem přispěl...už chápeš nebo...

my*

joaha, ale stejně by bylo přehlednější kdybych tam měl pár diskuzí co sleduju... a vůbec kdyby to bylo nějak lépe umístěný já o tom např. doteď nevěděl... jenže kdo to má psát žejo :o)

tracy*

Mně to nemizí...*nevi*

Mizne tu jen to označení NOVE a to jen když se normálně vrátíš do kategorie, pokud dáš tlačítko zpět tak to nemizne ;)

tracy*

Právě že to označení mi nemizne, i když se vrátím do kategorie, jak píšete...*nevi*

al*

Co používáte jako prohlížeč internetu? Nepomohlo by vymazat "sušenky" (cookies) a cache?

tracy*

Používám Internet Explorer. Nevím co se stalo, asi zázrak, ale už mi to označení mizí...*ua*díky za pomoc...

hodnocení

0x

Jelikož jsem zde mladý, takže nemám návrhy. Jen dotaz. Když chce reagovat, neobjeví se mě celá diskuze, jen příslušný dotaz. Jako právě zde vidím jen dotaz admina. Pokud zde budu chtít reagovat i ******na @martina , že nevadí hrubky, hlavně věcnost odpovědi, ****** musím si otevřít nové okno. Na ostatních diskuzích lze i část otázky a příspěvků okopírovat, vložit a nemusím otvírat další okno.

Mohu uvést příklad?

martina30*

Už jsem zde jednou psala zda se vyskytne hrubá chyba tak klidně upozornit vnitřní poštou a myslím,že tu nejsem sama*plac*

hodnocení

neboj, rozhodně v tom nejsi sama a myslím, že občas i já ;) *mala*

martina30*
01.09.08 22:09

Děkuji*uf*

al*

Já dělám překlepy běžně... A už mě to ani neštve. :-D

Martino, to byl jen příklad, že si musím otvírat další okno. Sám píši chyby rovněž, někdy je i vidím, a někdy ani nevím, že je to chyba.

martina30*

Je fakt,že kolikrát si tu chybu uvědomím,ale třeba už je už otištěná a to už nejde opravit,ale jelikož je to poradna co tak zadat otázku jak opravit chyby nebo najít program co mi opraví nebo upozarní na chybu.Najděte dobré znění otázky a já ji klidně zadám uvidíme co budou za reakce.Jsme tu chytré hlavičky a opakovaní je matka moudrosti*slunce*

al*

Jestli se chceš úplně vyvarovat hrubek, piš si odpovědi nejdříve nanečisto ve wordu a pak použij nástroj "kontrola pravopisu". Jinak bych to fakt neřešil. Ty víš, žes udělala chybu v pravopisu, tak nač to rozmazávat?
Hezký den.

martina30*

Ahoj vím ,že se to tak dělá,ale hold v trom zápalu nějak nebyl čas,ale uznávám hold pavopis *modla*mě nemá rád,ale zas raději dobře poradit a mít tam chybu než poradit špatně,ale bez chyb.Já už to vyřešila přestala jsem radit a je klid,jelikož jsem tu byla někým napadáná tak jsem raději vyklidila pole,ale každý den se sem kuknu.Jen mi tu vadí,že opravdu se tu někteří honí za body a neodpovídají dobře a zbytečně se tu i hádá*slunce* a řeší a pak člověk se má vyznat co je dobře a co špatně.

Marti neblázni a začni zase radit. Včera jsem např. přemýšlel jak napsat: aby jste, nebo abyste, nebo aby ste?

al*

Tak to neřeš. Já si taky dal delší pauzu, protože se mi tu nějak přestalo líbit. A upravil si trochu identitu, aby mě neobviňovali nejrůznější (nebudu jmenovat), že se musím vyjadřovat úplně ke všemu... Topy a "hodnosti" zbytečně dráždí a nasírají.

martina30*

Souhlasím mám také takoví pocit.Za tu chvilku co tu každý odpovídal se dá odhadnout ,která rubrika mu sedne,ale jsou tu tací,kteří odpovídaj na vše a hodnocení stále na bodu nula.Myslím,že by se tu hodně mělo změnit a mám i pocit,že poslední dobou je tu hodně lidí co něco řeší myslím psychicky a pak také ty odpovědi vypadají.Trošku jsem zabrousila do starších rubrik a tam si hodně početla a to co se zde děje ted už bylo před půl rokem.*slunce*

macka80*
Já se musím také připojit,nemá cenu přemýšlet nad nějakou hloupou chybou,od toho tu přeci nejsme,důležité je radit a snažit se hlavně radit dobře,já se snažím taky odpovídat pouze na věci o kterých něco vím a stejně mě někdo převálcuje,kašlu na to,každý děláme ruzné věci jinak,tak proč se hádat a rozčilovat?. Napiš svojí odpověd a keci ostatních ignoruj.Taky jsem si tu musela zvykat
martina30*

Tu nejde o zvyk,ale je to po radna.Když uvededu jména macka8O,jabraka a dusatka super odpovědi,abych neurazila Ty na těch horních postech tak tam se nemusím zminovat o kvalitě,ale pokud jsem někdo vstoupí jako nováček tak jen kouká místo rad hádky a vyvracení odpovědí a co si řekne komu věřit.*slunce*

al*

proto se dějí ty úpravy - a teď nemám na mysli design stránek.

cybermagefroll*
Snažím se nedělat chyby, ale prostě někdy taky nějakou ošklivou hrubku nebo překlep vyseknu:) Buď z nevědomosti nebo v zápalu psaní si to neuvědomím. Jinak na slova u kterých si nejsem jistý jak se správně píšou (z,s,i,y, cizí slova atd.) mám takový malý trik. Hodím obě varianty do googlu a podívám se, kolikrát které slovo to najde + případně rovnou poradí správnou variantu;)
hodnocení

nevím jestli si rozumíme, pokud dáš odpovědět na nečí reakci, tak při odpovědi ji vidíš nad tím, kde píšeš... to by mělo stačit ;)

Pane admine, právě že mě to nestačí, páč třeba je rozeběhnutá diskuze na mnoho reakcí, třeba i od jednoho přispěvovatele. Pro svoji odpověď bych potřeboval vidět celou diskuzi, třeba jako na jiných webech:

Ale zvyknu si, nebo si jí otevřu v novém okně.

my*
hodnocení

0x

a ten edit odpovědi... by neškodil..jo a kontrola pravopisu :o)

edyss*
hodnocení

0x

Chybí mi zde nějaký sloupec, kde by např. autor příspěvku mohl zaškrtnout, že daný poblém je už vyřešen.

ano, ale tazatelé nejsou ani schopni hodnotit odpovědi na tož rozhodnout, že jsou s radami již spokojeni a další nepořebují ;)

hodnocení

všem díky za poznatky. Ještě jedna věc: zkrátit TOP na posledních 90 dnů. Tzn, že se budou počítat pouze odpovědi za posledních 90 dnů. Odbourá se tím honička za dosažením nevjětšího počtu odpovědí resp. v novém systému by to bylo pro tyto "snaživce" velmi vysilující, protože by se museli hnát celý rok nejen jedno období, aby si nastřádali. Věšina radí protože chce, baví je to, baví se vzájemně a mají radost, že druhým rada pomohla a těm je počet jejich odpovědí ukradený nebo velmi ilustrativní.

Ne že by se počet odpovědí od začátku nepočítal (to bude dál) jen zdejší TOPy budou postaveny za 90-ti klouzavých dnech.

Co myslíte?

NB: uvažuji o editaci příspěvků do doby než na konkrétní příspěvek bude reagováno někým jiným - pak bude uzamčen. Z toho samého důvodu je nelze mazat, protože mezitím už na něj někdo může reagovat...

macka80*
Já jsem spokojená,jen mě napadlo,že když někdo bude zadávat novou otázku,nebylo by od věci když zadá předmět třeba těhotenství aby mu to ukázalo vsechny diskuse na toto téma.Nevím jestli mi rozumíš ja tomuhle totiz rozumím jak koza petržel

Na to je zde právě vyhledavač.

hodnocení

rozumím, ale bylo to hrozně složité vymyslet všechna synonyma a skloňování - na tohle mají vyhledavače celý tým nebo pronájem pracovníků VŠ... pro nás je to nemožné ;)

al*

No a jak hodláš ošetřit situaci, kdy v jednom a tomtéž okamžiku bude tazatel otázku (nebo poradce odpověď) editovat a někdo jiný na ni vloží odpověď.
IMHO je to zbytečné - stejně se musíme často zabývat doplňujícími dotazy a dělat si další problémy jen aby "my" se mohlo realizovat, "martina30" opravovat chyby a "kubinec" několikrát přeformulovat otázku. "My" bude více přemýšlet, než něco-cokoli napíše, nick "martina30" nebudeme rozmazávat a na nick "kubinec" už jsme si zvykli, že neví, co vlastně chce.
Proč to řešit?

my*
hodnocení

0x

u Vnitřní pošty připsat odchozí správy

al*
hodnocení

0x

ad 1 - dobré
ad 2 - je mi fuk
ad 3 - jsem nepochopil smysl - tedy k čemu je to dobré (ale možná už to bylo vysvětleno, nečetl jsem celou diskusi).
ad 4 - považuji za nesmysl ( i na Píše), protože to vypovídá spíš o oblíbenosti, než o kvalitě poradce.
ad 5 - hodnosti jsou kontraproduktivní - právě dnes se tu objevil dotaz jak to, že jsem tohle, když ještě včera jsem byl tamto. Každý kouká, jak je vysoko a slabší povahy se chtějí dostat nahoru za každou cenu.
ad 6 - TOPy považuju za nesmysl od počátku a jsou rovněž kontraproduktivní. A zase každý kouká, jak je vysoko a slabší povahy se chtějí dostat nahoru za každou cenu.
Jestli chceš, aby se to úplně zvrhlo, začni na základě nějakého bodového hodnocení na konci roku odměňovat. Mimochodem, kdy dostanou Sysli přidáno? Budou Vánoce a každá koruna se hodí. Když už teda nevíš, co s penězi...

hodnocení

teď jsem pročetl všechny novinky v diskuzi za týden (byl jsem mimo internet) a udělal jsem si 3 poznámky, co vylepšit. Nechejte se překvapit.
NB: původní myšlenky vzaly za své a jsem rád, že jste mě přivedli na lepší cestu (věřím, že pro všechny). Začnu na tom dělat, co nejdříve *jasne*

jarmik*
hodnocení

0x

Jak dělat TOPy a neTOPy, to netuším. Ale rušit statistiky není správné. Všechny statistiky jsou pro někoho zábavné; naopak by jich mělo být přístupných co nejvíc. Samozřejmě nemusí být na titulce a můžou být jen někde pro zájemce.

Statistika je součást té zábavy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]