Nejste přihlášen/a.
Už dlouho jsem chtěl přidat jedno nové pravidlo. Nakonec jsem přidal 2, plus jeden malý dovětek. Vše je uvedeno v pravidlech.
Jsou to tyto odstavce:
Jednotlivé dotazy slouží v budoucnu i pro ostatní tápající uživatele jako zdroj informací. Není proto vhodné rozvádět rady mimo původní téma nebo je zaměňovat za komunikaci mezi poradci(*). K tomu všemu je určena volná diskuze nebo vnitřní pošta.
Zkuste se podívat z pohledu tázajícího. Chce pokud možno jasnou odpověď nebo pomocí doplňujících otázek přivést na radu, nikoliv se dočíst o dojmech mezi 2 poradci atd. Věříme ve Vaše pochopení.
Je zakázáno:
- Z6 - přesměrovávat tazatele na vyhledavače ve smyslu:"tady si to najdi"a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu:"tam se zeptej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
- Z7 - upozornění(*): na odpovědi, které se nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam si vyhrazujeme právo kdykoliv je smazat.
Pokud k tomu máte nějaký poznatek nebo souhlasné stanovisko nebojte se ozvat
Ono to bude asi o lenosti něco hledat a probírat se tím. Je lepší si to nechat naservírovat na stříbrném podnose. Některé dotazy mi připadají jako od malých nesvéprávných dětí.
Ano, někdy je to o lenosti nebo o tom, že spousta lidí prostě hledat neumí. Spousta dotazů se dá zodpovědět pomocí několika dobrých vyhledávačů.
Konkrétní odkaz ovšemže vložit můžeš. Jde o to, aby nebyly vkládány naprosto obecné odkazy; například, najdi si to na www.google.com...
Nebo při hledání informací ohledně telefonu Nokia N95 8GB by někdo uvedl odkaz na www.nokia.cz aby si to tam tazatel našel namísto přesnějšího:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.