Nejste přihlášen/a.
Zdrahé a drazí,
dokončil jsem nový design a nyní jen čekám, a budete připraveni na tu změnu. Změna přinese vyřešení některých neduhů a jistě přinese jiné. Věřím ve Vaší shovívavost a trpělivost
Design bude úplně jiný a více profesionální. Určitě to nebude na škodu. Je možné, že na první pohled se Vám nebude příliš líbit, ale po nějaké době se budete naopak divit jak jsme mohli existovat v současném. Je to tak vždycky
Takže až budete připraveni, dejte vědět
Pavel
broskvovou myslíš tu oranžovou v menu? Ta se povedla, co?
Jinak máme tedy světle modrou, hnědou a oranžovou
Ještě čekám námitky na úvodní stranu, že zmizely neodpovězené otázky a poslední odpovědi. Teď je to více uklizené, ale zase to trošku zmizelo z očí. No nevím. Obojí má své výhody
ještě zbývá vymyslet 12 textů za "Lorem ipsum", takže kdyby někoho něco napadlo
pro mě ještě zbývá změnit mnoho obrázků, jak z úvodní strany, tak z hodnocení a možná i hodností...
ale jo, zvykneme si! to je jasné!
ale podle mě by bylo asi oprvdu vhodné přidat "okýnko" POSLEDNÍ VLOŽENÉ DOTAZY, můj názor
Mi to v noci fungovalo naprosto v pohodě (v Maxthonu) a teď jsem přišel až s křížkem po funuse. Novou otázku jsem vkládal bez potíží (už je smazaná ). Možná se v tom Pavel zrovna vrtal...?
BTW To barevné odlišení otázky na stránce s odpověďmi bych asi taky ocenil.
Huráááááááá jo o. Nešlo mi to už včera v 1:30h., už jsem se bála, že mě admin vypískal.
Takže: je to pěkný, mám ráda změny a vůbec, komu se to nelíbí, ať si políbí.
Zvědavý? Nic mimořádného nepotkáš.
Víš co by mě ještě zajímalo - proč se mi při vkládání smajlíků zobrazí jednou ti s tím textíkem pod a jednou ti bez textíků. V podstatě mně je to jedno, hlavně, že je sem nějak dám, ale prostě se jen ptám. Díky.
Protože jedno je ta ikonka smajlika a to jsou přímo obrázky a druhé je odkaz zkratky smajlíků (takhle napsané) a přes to nic nevložíš, jen vidíš zkratku jak onoho smajla udělat
přesně tak, jedno jsou jen zkratky a proto tam musi byt videt a druhé jsou klikací, kde naopak zkratky vůbec netřeba
No jo, ale holčina se ptala, proč se jí to bez zjevné příčiny zobrazuje jednou tak a jindy jinak. Ne na to, co to je zač. Nebo mi něco uniklo?
Hele Ty nechutně zvědavý, podívej se na ty obrázky a zjistíš, že jsem úplně blbá. Kdybych měla tu možnost, tak to smáznu a je to. Já to říkám pořád - aktivní blbec je horší než třídní nepřítel, to jako myslím sebe.
Čauvec
teď mi nějak docvaklo, že hlavní strana se držela zbytečně starého designu, který je krokem zpět. Takže během pár dnů se drasticky změní. Zapomeňte na "katalog" možností, na které nikdo není zvědavý. Vlastně to dopadlo tak, že není kam kliknout. Potažmo v původní verzi jsem klikal jen na poslední odpovědi a nezodopovezené otázky. Nyní nemám kam a tuším, že většina je na tom stejně.
Takže otázka: pro koho je nyní hlavní strana? Ten, kdo již poraďte zná, ten ji neužije ani v nejmenším! Ten, kdo přišel poprvé je maximálně dezorientován a neví kam kliknout (příliš bohatý rozcestník) - stačí mu vyhledávací pole, pokud hledá něco konkrétního a jinak nemá co by.
Máte stejné poznatky?
To je celkem fakt - já třeba chodím do rubrik označených jako "Nové" po změně (mám dojem, že tu v poslední době držím stálou službu - už víš co piju, že? ), a co bych ještě ocenil je listování v nezodpovězených otázkách, které by byly všechny někde pohromadě. Potom třeba otázka by se mohla trochu barevně lišit od odpovědí - cos tam dal tu reklamu, je to ještě nepřehlednější, než to bylo - jsem už starší pán, hůř vidím a výraznější barevné rozlišení bych vážně ocenil).
Ovšem tady by se měli vyjádřit noví uživatelé - já už jsem starý pes a provozní slepota je hrozná věc. Neumím se už na Hlavní stránku podívat očima prvně přicházejícího.
Ještě mě napadla jedna věc - dát nezodpovězené a poslední zodpovězené zase dolů - bude třeba tam vždycky "sjet", pokud to nebud nikde výrazně na hlavní straně nahoře, budou nově příchozí vědět, kam kliknout?
Dělej si poznámky, sobota bude asi mimo jiné i dost výrazně pracovní...
ale ony nebudou dole... jsem říkal drastické změny ... ale tu reklamu jsem nepochopil žádná nová reklama není
Ale já se nehádám - chtěl jsi postřehy, tak co se bráníš? Ty jsi šéf, ne? Drasticky si změň, co uznáš za vhodné.
V tom prázdném řádku se reklama občas objeví.
A vůbec to je celé prostorově příliš velkorysé. Monitory jdou spíš do šířky než na výšku. Budu muset i na svoje návrhy kouknout těmahle očima.
ale já se nehádám ale porad nemám tušení o jakém prázdném řádku mluvíš? kde? na hlavní stránce, v diskuze nebo kde?
Podívejte se na hlavní stranu, tam kde je vyhledávání, tak se při otevření otázky objevuje reklama, možná tím myslel tohle. A nad tím jsou také nějaké odkazy, úplně nahoře...
Jsem úplně slepá. Pod zobrazením struktury odpovědí je momentálně červená! reklama na inteligentní plastelínu. Kam já to koukala
ano, ale ta tam je odjakživa, akorát jsem zkusil jednu šestinu nahradit bannerem na tu plastelínu, ale to je přece fuk jestli je tam google nebo plastelína
za 1. mně ta reklama nevadí, za 2. se v počítačích nevyznám, jen zapnu a vypnu atd., jen sem se snažila vysvětlit, kterou mohl al bunda asi myslet... jak psala stanavaf, aktivní blbec...
Jo, byla to pravděpodobně ta inteligentní plastelína (Tracy díky), ale nejde o tu reklamu jako takovou. Je sice z té stránky nejvýraznější a klidně ať tam je - nic proti ní. Já se pokoušel říct, že se mi to jeví nevýrazné, že bych ocenil viditelný rozdíl mezi otázkou a odpovědí, řekl bych že i písmo je menší, než bylo a mezi řádky je spooousta místa. Řekl bych zbytečně. Stránku to natahuje tak, že se musí dolů scrollovat a text působí rozmělněným dojmem.
Ale kašli na to. Kvůli mě přece ty stránky neprogramuješ.
Máš to dobrý a jenom mi se furt něco nezdá.
Počkám, až se Ti začnou bouřit tazatelé a poradci...
Hádej proč?
Ale jinak je to dobrý nápad.
Jééé.. fůj! Kdo se má na něj koukat? -To je hrozné! Udělejte s tím něco! Plís! Já už se bouřím!
proč, proč si tak upřímná?
nn, dělám si legraci! V podstatě cokoliv bylo lepší než to, co bylo včera a navíc i to tam je, jen stačí kliknout na záložku. Jinak tohle je víceméně zkušební a přechodná jedno max dvoudenní verze. Jen abyste se zbavili předsudků a měli otevřené oči.
Finální verze se bude ještě lišit, i když v principu to tak zůstane... nebo máte pocit, že přijdete na hlavní stranu a není kam kliknout?
Teda s Tebou se člověk nenudí, každou minutku je to tu jiné. Jen tak dál, člověk se má pořád na co těšit.
Příjemný den
St.
Ty barvy a rámečky jsou takový málo výrazný... stejně jako v podělaných win Vista... Mám dojem že se admin tímhle graficky zmršeným systémem inspiroval...
ono se to všechno jeste vyvrbi... staci mi dat krapat cas, uvodni strana bude jina nez je ted (ale myslenkove stejna) a pismo bude ve vypisu vetsi. Posledni dobou jsem nejak vyrizeny, takze vsechno jde pomaleji nez bych chtel... asi to budou tou dovcou, co jsem uz prakticky 2 roky nemel a letos to nebude lepsi... no jo, musel jsem si postěžovat
Už jsem říkal, že je to dobrý nápad. A co jsi zvětšil písmo, ani to není tak rozmělněné.
Varianta dát obrázek tazatele je rozhodně zajímavější, než to, co jsem viděl večer. Možná by to mohlo vůbec být bez obrázku? Kolik nových se registruje a přiřadí hned avatar?
obojí je možné, ale často se lidé vrhnou na odpovědi a pak zaplaví stránku svým avatarem, opacny zpusob pusobi tak, ze registrovanym resp. tem co radi a uz maji svuj avatar venujes vetsi pozornost - a to si zaslouzi nevim, co je lepsi
ještě mě napadlo: včera byl velký propad v počtu načtených stránek na poradte.cz, uvidíme dnes. I podle toho se dá mnoho odvodit
odvolávám, co jsem řekl. Google počet stran udává správně až druhý den, ne aktuální. To jsem nevěděl. Nové poznatky jsou opačné: od 9. 8. je poměr počtu zobrazných stran a počet návštěv lepší - tj. jeden uživatel zobrazí více stran. Může to znamenat, že buď nemůže najít to, co hledá nebo naopak projde více diskuzí... ale ta změna je zanedbatelná... 0,3 stránky na jednoho uživatele, zatím.
Nejsme ve sporu - já večer reagoval právě na to zaplavení - vyfotil jsem si to, bylo to zajímavé. Jde o to, že poradci se ptají zřídka, tudíž většinou tam asi budeš mít prázdná okýnka - což je opačný extrém oproti včerjší noci. Já osobně věnuju pozornost blikajícímu označení "nové", avatary mě nezajímají vůbec - ty vidím až u otevřené otázky.
jj, trošku blbě jsem to napsal... dám spíše nějaké decentnější anonymy, ale graficky se mi tam hodí. Je to "osvěžení", nu praxe ukáže
Jako je hlavní strana, tak budou stejné i seznamy v rubrikách - připravte se psychicky
Nový design je hezký, ale některé věci jsem podcenil - a grafik s nápady taky nepřišel, je to pech!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.