Nejste přihlášen/a.
Zdravím, všechny kolegy a přeji hezký večer či ráno.
Byly zde debaty o objektivitě hodnocení na poradně, samořejmě nemůže být zcela objektivní, i když se o to snad většina z nás snaží. Ale zrovna mne docela "nadzvedl"případ, kdy tazatelka řeší tvrdý řízek a dostane se jí mnoha různých rozumných rad. Nakonec ohodnotí přání k narozeninám místo těch hodnotných rad na změkčení řízku...
Takže všem kolegům přeji vše nejlepší k svátku, narozeninám, vánocům, velikonocím, dovoleným i přírůstkům do rodiny, a očekávám za to milión bodů. Blbá sranda, že? Mně je z toho na blití, promiňte...
Více zde...
doplněno 23.02.14 00:47:...ohodnocení už bylo smáznuto, a fakt nemám nic proti ohodnocené kolegyni, věřím, že v tom byla nevinně !...
Hopíku, existuje takové pěkné slovo, "honibodi"
Že raději nezapláčeš nad rubrikami, které nejsou hodnocené vůbec, a přitom se tam často řeší věci a není třeba lehké je dát dohromady, hmmm? Nebo tam ani nepřispíváš, aby se ti nezkazilo skóre?
... ano, proto jste se hned v nejbližší otázce prezentoval tak užitečně...
doplněno 23.02.14 00:31:Máte samozřejmě pravdu: pozdravit, požádat a poděkovat je slušnost. Ale ne povinnost, stejně jako vy nemáte povinnost reagovat na někoho, jehož příspěvky se vám z nějakého důvodu nezamlouvají. Nejste tu, abyste někoho vychovával: jste tu od toho, abyste vyřešil nějaký jeho problém. Musím přiznat, že daleko více než jakéhokoli hodnocení, mě dokáže nadzvednout, když se u otázky strhne debata na téma jak je dotyčný z nějakého důvodu neschopný, jak měl věci udělat jinak, že má v příspěvku pravopisné chyby... ano, občas je to na místě; ale většinou ne. Vždycky když zjistím, že si začínám moc plácat játra, z poraďte na nějakou dobu zmizím. A pomáhá to a je jen škoda, že to není rozšířenější koníček (A zjevně ten okamžik nastal i teď, protože zabředat do podobných debat neřeší vůbec nic...
) Hlavu vzhůru! Ego je lepší si namastit na slovním fotbale, než tady.
Přispívám, nebojte se. A i docela rád, protože mohu reagovat víckrát, aby se mi nezkazilo skóre!
Ale vážně, tenhle do očí bijící případ mne fakt trošku překvapil, když to řeknu slušně...
doplněno 23.02.14 00:23:Teď jsem to nějak nepochopil...
Aha, o tohle jde.
Ano, samozřejmě nemám povinnost reagovat, nemám povinnost číst, nemám povinnost sem chodit, to je pravda. Ale, naopak, nemám zákaz přiměřeně reagovat. A pokud nebudu mít tento zákaz, tak budu preferovat slušné chování tazatelů ve školním věku. A budu preferovat nápomoc k vyřešení školních úloh a ne sdělení správného výsledku. Vše v rámci Pravidel poradny. Myslím, že i určitou výchovou těm mladším tazatelům trošku pomohu do jejich budoucího života.
Mimoto každý má právo moji jakoukoli reakci nahlásit a nechat skrýt a smazat. Občas usoudím, že jsem se unáhlil a nahlašuji sám sebe...
Mně baví si tu "mastit ego", protože mám takový dojem, že tím i někomu můžu pomoct. Až tento dojem ztratím, zmizím i z poradny a budu hledat smysl života někde jinde. Ale mám pocit, že to dnes ještě nebude, možná ani zítra...
Hope! kde je rada od Vás, tam vím, že je kvalitka i krapek zábavy.. - takové té nelíbivé a vtipné .. Tyto věci hoďte za hlavu.
Díky za uznání, některé věci není jednoduché jentak hodit za hlavu, ale docela jste mi teď zvedl(a) náladu!
Hejkale, ano, toto pouhé přání bylo ohodnoceno, poté bylo (nikoli na můj popud) hodnocení smazáno. Je možné, že se nahlásila samotná kolegyně @pohanka a požádala o smazání ohodnocení, já tuto možnost v případě nesmyslného ohodnocení mojí (třeba pouze vtipné) reakce také používám. Také si myslím, že je ve vlákně několik dalších rozumných rad, které by si ohodnocení zasloužily více než ono nešťastné přáníčko, ale to je jen můj názor.
Na závěr - samozřejmě jsem očekával, že se mnou nebudou všichni souhlasit, ovšem jsem příjemně překvapen, že diskuse probíhá v rámci slušnosti, za to všem zúčastněným děkuji. A jsem rád, že jsem nebyl "obviněn" z toho, že bych snad hodnocení záviděl, takhle jsem to vůbec nemyslel, navíc v tématu jsem ani nepřispěl...
Jen škoda, že se nevyjádřila neregistrovaná @ramona...
Také jsem si včera večer toho podivného hodnocení všimla. Zavrtěla jsem hlavou, zakoulela očima a... usmála se. Na blití mi z toho nebylo.
Poradna jsou lidé. Nehodnotí stroj, ale lidé se svými emocemi. A pak se mohou emoce přenášet i do hodnocení. Pokud chceme bez emocí, musíme do slovníků, Wikipedie, do odborných obchodů... Já ty body za přáníčko k narozeninám neschvaluji, jen si myslím, že problému trochu rozumím, že tazatelku - hodnotitelku chápu.
Sama mívám s hodnocením problém. Sejde se deset dobrých odpovědí. Jak rozdělit své body? Někdo byl nejrychlejší, někdo věnoval odpovědi více času a rozepsal se, někdo je letitý rádce se zkušenostmi, někdo naopak na poradně začíná a hodnocení ho opravdu potěší a povzbudí (vlastní zkušenost).
Ono to hodnocení občas každému ujede. Je možné, že zde někdo s někým soutěží a snaží se o co nejvyšší příčku na žebříčku. A pak to někdo pokazí přáním k narozeninám... V životě je přece tolik TOLIK! nepředvídatelných událostí, absurdních a někdy i hodně smutných, že mě problém s takto ujetými body rozesmívá čím dál víc. Bylo to špatné, ale bylo to příjemně lidské.
Hezký den s body i bez bodů
Pane Hope, popřála jsem s nejčistšími úmysly, Váš zelený smajlík a ostrá slova se mě dotkla. Nikomu jsem o body neříkala, nepsala, aby mě hodnotil. V poslední Vaší větě by mě potěšilo, kdyby jste popoužil místo slova věřím, tak slovo vím. Nejsem žádný honibod. Přání se mohlo přesunout do volné diskuze, nebo jsem ho měla poslat vnitřní poštou. No, už se stalo. Jenom na vysvětlení, proč jsem nyní na Poradně tak často a do nočních hodin. Jsem ve stavu nemocných, nemám co dělat, tak si spíše otevřu počítač, než televizi. Žiji sama a kontakt přes počítač s Poradnou mě pomáhal trochu proti samotě a zapomenout na problémy s propouštěním v práci. Děkuji Bimbam. Tímto se loučím. Pohanka
Popravde me spis zarazi, ze jsou podobna ohodnoceni vubec zpetne odstranovana.
Kdo rozhodne a na zaklade jakych informaci, ze ta ohodnocena odpoved nebyla nejakym zpusobem prinosna?
Kdyz napr. tazatelka podekuje ohodnocenim za prani k narozeninam, protoze tim treba byla potesena, co je na tom tak spatneho, ze se to musi odstranit?
To same plati i o ohodnoceni nejake nesouvisejici vtipne glosy. Nikdew v pravidlech neni psano, ze se takoveto odpovedi hodnotit nesmi.
Zkratka. Byla nam udelena moznost ohodnotit jine odpovedi a nikde neni stanoveno, jake odpovedi ohodnotit smime a jake ne. Proc je to tedy zpetne cenzurovano?
Hejkalovo vyjadreni o nesmyslnosti takovych hodnoceni se mi zda nesmylslne. At se tedy zavede pravidlo, ze je zakazano hodnotit odpovedi, ktere jsou mimo tema. A teprve pak at se takove mazou.
A rovnou se muze zavest pravidlo, ze je zakazano hodnotit odpovedi, ktere jsou k tematu, ale spatne.
Kdo ale rozhodne, co je spatne, ze?
Trošku mi přijde smutné,že nás opustil další člověk,paní,pro kterou tato Poradna byla ne-li vším,tak určitě významnou součástí jejího života.Možná do tématu nepřispěla vhodně svou gratulací,ale za jí udělený bod nemohla.
Já jsem pochopila, že Hopík rozhodně nehaní Pohanku, která za to nemůže, ale rozčiluje se nad těmi, kdo takto nesmyslně hodnotí.
Je zbytečné se loučit a odcházet kvůli takové prkotině. Doufám, že má Pohanka slabší den a do večera se jí to rozleží
Tentokrát musím souhlasit s axusem.
A ze sebe jen jednu myšlenku: Nikoho z Vás nenapadlo, že přáníčko může potěšit víc než tisíc sebesprávnějších rad?
@zabu: Někde jsem zde četl jakousi definici hodnocení, že (i) tazatel má možnost ohodnotit reakce, které mu pomohly k vyřešení problému.
Pochopil bych, že přání k narozeninám by bylo hodnoceno v dotazu na téma "Dnes je mi smutno, nikdo mi nepopřál k narozeninám". Ale pokud je dotaz na téma "Co s tvrdým masem?", tak toto ohodnocení od tazatelky fakt stále nějak nechápu...
@pohanka: Samozřejmě to nebylo namířeno proti Vám, pevně věřím (a jsem přesvědčen), že si o ohodnocení neříkala a kvůli hodnocení přáníčko nepsala. Stále opakuji že pouze věřím, nikoli "vím". Něco opravdu VĚDĚT už pro mne něco znamená, a pro toto 100%ní tvrzení nemám žádný podklad, nezlobte se...
...tazatel má možnost ohodnotit reakce, které mu pomohly...
Moznost (povoleni, chces-li) delat jednu vec (v tomto pripade ohodnotit prinosne rady) nezaklada automaticky zakaz delat veci jine (tedy ohodnotit, co se mi zlibi). To by muselo byt jednoznacne receno, ze je zakazano hodnotit...a jak to ted vlastne definovat, co by melo byt zakazano hodnotit?
Já si myslím, že nás každého, čas od času někdo nebo něco rozhodí. A to se stalo právě Hopovi. Pokud nejde o život. . . Mnohokrát také čtu, jak všichni kecají, vykecávají se místo odpovědi. Mám z toho nedobrý pocit, že to mnoha lidem vadí, protože přiznávám, že já si ráda pokecám. Ale! Teď jsem něco hledala a koukněte se! Čím kdo jsme Najednou koukám, ti kteří vykřikují, že jsme ukecaní, kolik mají vstupů na jednoduchou otázku! Já osobně jsem tomu ráda. Mám ráda takové osobní poznámky, historky, názory. Ikdyž nejsou v rubrice Diskuze, jako tato. Myslím si, že jsme tady proto, že si nahrazujeme, z nějakých, pouze nám známých důvodů, živý pokec. Že nám prospívá, když si zkecnem, že někomu naše, ikdyž laické a mnohdy povrchní rady pomohou. Kdyby někdo chtěl opravdu fundovanou odpověď, našel by si ji na specializovaném serweru, kde jich jsou vagony a neobracel se na laiky. Děláme to však proto, protože jsme tady rádi. Není třeba vybírat chutě. A už vůbec není třeba blít!
Milí kolegové, přátelé! Volejme s panem M.Moravcem: Jen se nepo*rat!
Dobrý den, k tématu již bylo napsáno dost. Ale, dovolím si vypozorovanou poznámku.
Nechápu myšlenkové pochody rádce, který má potřebu pod něčí dobrý příspěvek napsat svůj vlastní, ve kterém adresně a jednoznačně souhlasí s předchozí odpovědí nějakého konkrétního rádce - a bod mu neudělí. Pokud je dle mého přesvědčení příspěvek dobrý, tak nemám problém obodovat. A pokud ještě napíši, že s tím souhlasím, tak je ta potřeba dvojnásobná. Ale, o ty body jde až na prvním místě (to je jen parafráze známého výroku). Zdravím!
Bene, souhlasit s něčím názorem, přece neznamená, že jde o natolik dobrou odpověď, aby si zasloužila ohodnocení. Obzvláště, pokud člověk souhlasí třeba jen s částí odpovědi nebo s určitými výhradami ...
------- Zaráží mne, že se někdo pozastavuje nad tím, jak tazatelé hodnotí odpovědi. Nikdo z nás přece není v jejich situaci, neznáme všechny okolnosti a tazateli klidně může pomoci odpověď, která se nám jeví jinak.
Zkraje jsem tu hodnotila odpovědí hodně, ale pak jsem to dost omezila. Stávalo se mi, že jsem ohodnotila každou odpověď, která mne něčím zaujala, a vyplýtvala jsem tak rychle body, které jsem ten den mohla udělit. Přitom jsem opakovaně na opravdu zajímavou odpověď narazila až po vyčeropání bodů.
Dnes ohodnotím spíše odpověď, která mi přijde vtipná ...
Dobrý den, já jsem neměl na mysli někoho konkrétního a ani jsem nikoho nejmenoval.
Tento souhlasný projev a bez ohodnocení se zde občas vyskytuje. Určitě o tom ví své více rádců. Vy na toto máte svůj názor a já zase svůj - tak je snad budeme respektovat.
Humor a nadhled mám také rád, občas se o toto snažím i zde, ale hodnotit odpověď jen za vtip nebudu. Musí v tom být i ta rada nebo názor. Ostatně, stále je to zde (hlavně) poradna. Ovšem, jak budou hodnotit jiní, to je zase jejich věc a jejich právo. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.