Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravopis v diskuzích

Od: zuzana* odpovědí: 4 změna:
Milý admine, prosím, neříkejte mně, ať sem nechodím, když nejsem spokojená. Jsem spokojená, líbí se mi tyto stránky, jenom vadí gramatické chyby v odpovědích - nejsem puntičkář, a leccos přehlédnu. Ale chyby ve vyňatých slovech, ve -vz - s, z, atd. - (učivo v osnovách základní školy), mně opravdu vadí. A vidím je i v odpovědích"děkanů".Nechci být konkrétní...Prosím, nemohli byste zavést nějakou kontrolu pravopisu, která by v odpovědích na chyby upozornila? Mladí lidé, kteří zde odpovědi čtou, si je fixují...a mozek je potom na chyby neupozorní...:( .Děkuji za přečtení. Zu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x

Vyňatá slova už neexistují, jsou pouze vyjmenovaná slova, a ta se ještě skoro každé dva až tři roky mění díky Ústavu jazyka českého. Jinak pochopitelně platí i ta vyňatá i ta stará vyjmenovaná která se už neuvádí, jsou jako příbuzná.

Jinak, paní, slečno, Zuzano nic ve zlém. Taky mi to někdy je trochu k smíchu, ale jsme jen lidi, ne? Čeština je těžká a když si přečtete noviny a knížky, tak tam je chyb, ani byste nevěřila.

Přeju hezký den *slunce**tanec*

poradte.cz/...

zuzana*
hodnocení

Nechtěla jsem to dát do diskuse. Myslela jsem, že to půjde jen adminovi. S těmi vyňatými, vybranými, vyjmenovanými slovy máte pravdu. Ano, jsme jen lidé a stále platí - jak jsem stará, tak jsem hloupá:).Většinou už se nikam moc nehrnu - tak promiňte - pokud to jde vymazat, udělejte to, prosím. Mrzí mě, že se to objevilo na stránkách - šlo mě jen o ten prográmek - kontrola chyb. Ještě jednou se omlouvám. Zu

al bunda*
hodnocení

0x

Zdravím paní Zuzano. Neřešte to, máte samozřejmě pravdu, ale dnes děti čtou maximálně komixy, prostě tohle už asi nelze ovlivnit. BTW moje dcery byly s pravopisem na štíru až v době, kdy se učily právě vyjmenovaná slova. To, co se objevuje v tisku a je možné slyšet v televizi, je silnější, než dokážeme zvládnout. Pišme tedy pokud možno každý za sebe tak jak umíme nejlépe, není v silách Admina opravovat chyby. I mně trhá oči vyjadřování některých přispívatelů i já dokážu udělat překlep, nad kterým mi zůstává rozum stát. Nechejme věcem volný průběh.
Jinak pokud chcete psát někomu přímo, použijte vnitřní poštu.
Hezký den.

hodnocení

0x

Zdravim Vas,
kontrolovat pravopis tu nemuzeme. Delat to automaticky neumim, neb nemam k dispozici zadny slovnik, ktery bych na to aplikoval. Ani by to moc nepomohlo, vzdyt slovnik tezko pozna i/y na konci slov a rucne to delat nejde (z casovych duvodu).

Obcas tu vidame husarske kousky, ale to je vizitka tech, kteri je pisi. :)

Co delat? Vice cist a vice myslet (ti co bojuji s pravopisem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]