Nejste přihlášen/a.
Apo,bohuzel mam omezeny pocet odpovedi,takze jsem na vas vyrok zalozila tema.Podle vas geny nic neznamenaji?Muj syn ma dg.poruchu osobnosti a ve vetsi mire psychicke onemocneni.Problemy s nim ma kazdy,koho potka.Stejne problemy ve skole jako doma,proste vsude kam prijde,stejny problem.Sprosty,arogantni,lidem kteri pro neho dychali,podrazi nohy.Kritizujete me za ma slova,,milujici matky''Ja vsak konstatuji,ze ne ani tak milujici,ale hodne rozlobene matky.Kdyz jsem pouzivala zminene vyrazy,byla jsem dost na dne a rozcilena,jak se syn chova.Zazemi mel stejne jako ostatni 3 sourozenci,z toho jeden starsi,ktery se neflaka a neni sprosty.Prave pro syna,ktery se nechce lecit a nevazi si,jsme udelali nejvic a ja osobne jsem ho mela nejradeji.Vkladala jsem do neho nejvic nadeji.Vsechno zahodil,ale hlavne ublizil cele rodine.Co vy vite o genech.Ja jsem si s jeho otcem uzila 15 let peklo na zemi a syn je presna kopie povahy.Kdyz jsem se nedavno ptala tchyne,kde se u nich vzala takova povaha,kdyz oba s tchanem jsou tak vynikajici lidi.Rekla mi,ze nasla v dokumentech,ze nejaky predek,trpel poruchou a byl problemovy.Je z toho sama nestastna a dala mi za pravdu,ze se jeji vnuk potatil.Co s tim muzu delat,kdyz mi muj syn sproste nadava,kdyz neni po jeho a nezaslouzim si to?Co mel delat reditel skoly,kdyz ho nazval pohlavnim udem?Myslite ze jsem ho takhle vychovala?Omyl.U nas se mluvi slusne.a jestli vam pripada,kdyz o svym synovi reknu debile,stejne?Nemyslite,ze kdyz syn nazyva matku a ostatni temi nejhorsimi nadavkami,ze maji i pravo vyslovit neco o debilech.Jen si to zkuste predstavit,kdyby jste delal vsechno proto,aby ze syna neco bylo,mel dobrou skolu,kterou jsem mu financovala na ukor rodiny toho casu z zivotniho minima a on se pak zachoval tak,ze ji nedodelal,chodil misto do skoly na melouchy a nechal se zivit a platit skolu,kterou nenavstevoval.Na muj protejsek se vykaslete,to sem neplette.Ja mam svuj prijem,nejsme spolu hlaseny a deti jsem si zajistovala sama.Nehlede na to,ze jeste pred 2 roky po dobu 5 let muj pritel koupil vsem detem co potrebovaly a nemusel.Co se odehralo nyni je vec uplne jina.Pritel meumi setrit,ale po teto bource,se dal do kupy a spolupracuje.Vite ja kdybych si na vlastni kuzi nezazila,jak muzou byt geny syna prusvihove,tak malokomu budu verit,ze deti vedl spravne.Geny jsou opravdu mocne a muzete delat co chcete a sebelepe vychovavat a neni to moc platne.O sve matce diskutovat nebudu.Je videt,ze verite,cemu chcete verit a vytahl jste si pro utvoreni vasi fantazie potrebne veticky.Ale ono ma vse dve tvare a to jste opomel.Myslite si,ze mam syna omluvit,ze za to nemuze a ze se lecit nemusi a klidne si nechat nadavat na ukor sveho zdravi?Mily pane,ja tady musim jeste fungovat pro 2 mladsi deti a nedovolim,aby je syn kazil a nevhodne na ne pusobil.Vy me neznate.,neznate pozadi pripadu,jen par bodu a hned mate zaver.A matka ,ktera ma doma nepracujici syny a ceka ze za lasku je mozna napadne prilozit ruku k dilu,tak v tom nazor nezmenim.Doma by me take vyhodili za fligr,kdybych se flakala a bylo by to spravne.Jenomze ja to mela doma naopak,me vyhazovali,ikdybych mela svatozar,proste o me nestali.Kolikrat si rikam,kdybych se jen procentem chovala stejne k synovi,jako moji rodice,tak by me mel duvod me nenavidet.
"juglans", asi jste to neměla a nemáte v životě lehké. Já pořád říkám, že by se ve školách měly učit základy psychologie, aby už od dětství děti věděly, proč se někdo nějak chová a co je toho příčinou. To víte, že něco udělají geny, něco výchova. Je důležité, co chce potom takový člověk sám se sebou udělat, zda se chce změnit. Někdo si najde motivaci sám, jinému se trochu musí pomoct, popostrčit, ale musí chtít. Už se netrapte s tím, co Vám někdo napíše. - pt
Juglans,
napsala jste to upřímně a chápu, že jinak napsat to ani nešlo. Vůbec to nemáte lehké a vůbec Vám nezávidím. Nikdo z nás neví, co nám z našich dětí vyroste. Můžeme se o ně starat, jak nejlépe to umíme, zahrnovat je láskou, pozorností, dávat jim ten nejlepší příklad. Ale není to jako upéct housku,opravdu je to běh na dlouhou trať. Ne vše se dá výchovou úplně ovlivnit, geny určitě svou roli hrají. Přeji Vám, ať vše zvládnete a překonáte. Váš syn věkem může dostat rozum, stává se to. Někde, hluboko v sobě tu Vaši dobrou výchovu má, má i Váš kořínek. Třeba ho časem v sobě najde a pochopí, jak se k Vám má chovat. Moc Vám to oběma přeji.
Dekuji obema za pochopeni a podporu.Vychova ovlivni jen co muze.Ale o cem je prevedcenny diky povaze,nebo poruse,tezko zustane v duchu vychovy.Jen neco,ale dost malo na to,aby nedelal potize svemu okoli a tak si vlastne zadelal na dalsi potize.Nejak to s nim dopadne,kdyz prijde a pochopi,budu mit radost a on to uciti.Kdyz ne,tak se neda nic delat,zivot me naucil tvrdosti.Je pravda ze se me vyrok od Apo dotkl,ale zaroven jsem zase byla nad veci.takze uz v pohode.Diky
Trinacko,nechtela jsem vam to nijak nandavat,jak pisete.Dalsi fakt,ze deti nejsou vlastni,me napovida,ze mate pak jine citeni.Mozna ze bych nebyla jina v teto situaci.Ale vlastni deti,ke kterym ma clovek matersky cit je trosku jiny.Ja tam za vsim citim vasi nejakou bolest a proto se rozchazime v nazoru,ze by clovek mel byt tvrdy na sebe a zaroven na deti,aby byly jednou opravu pripraveny do zivota.Doma by pomoci mohly,ale to je na vychove.Nemyslete si,ze pochopi,co jste pro ne objetovala a ani neni na miste to detem pripominat.Kazdy delame pro deti z lasky a oni pochopi az jednou budou mit vlastni deti,driv tezko.Kazdeho vec,kdyz jim nedokaze porucit,aby doma pomahaly,pak se muzeme zlobit pouze na sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.